Derksen: 'Ten Hag zei precies hetzelfde als ik'

BVeenstra, 01-05-2019 om 13:20, 6274 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Johan Derksen staat nog altijd achter zijn behoorlijk kritische woorden van dinsdagavond na afloop van het Champions League-duel tussen Tottenham Hotspur en Ajax. De Amsterdammers wonnen met 0-1 in Londen, maar Derksen kon het na afloop niet laten om flink wat kritiek uit te delen aan de spelers van Ajax.

Op sociale media leverde het behoorlijk wat negatieve reacties op aan het adres van Derksen, maar de analist kan er weinig mee. Tegenover het Algemeen Dagblad laat hij weten niet op sociale media te kijken. 'Ik ben niet zo geïnteresseerd in al die reacties. Maar je merkt dat vaker. In de euforie krijgen die mensen de onderbuikgevoelens van een voetbalsupporter. Die wil dan wel eens heel ongenuanceerd om zich heen slaan, maar dat neem ik voor kennisgeving aan. Eigenlijk zei Erik ten Hag precies hetzelfde als ik. Dat het na de rust niet goed was en dat het in Amsterdam beter moet als ze de finale willen halen.'

Derksen geeft nog altijd aan dat Ajax voor haar begrippen na rust slecht heeft gespeeld. 'Dat wil Nederland na een overwinning blijkbaar niet horen. (...) Ik geef mijn mening en respecteer ook anderen met een afwijkende mening. Maar ik ga niet naar Hilversum om de populariteitsprijs te winnen. Kennelijk moet je meelopen in de polonaise in dit land, maar dat weiger ik.

De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International denkt dat Ajax het tweeluik dinsdagavond al had kunnen beslissen. 'Als Ajax dezelfde tactiek had toegepast als in de eerste helft dan hadden ze met 4-0 gewonnen. Ze hebben verzuimd Tottenham de genadeslag te geven. Nu moeten ze nog aan de bak, maar dat mag je blijkbaar niet zeggen', aldus Derksen, die vindt dat gezegd mag worden dat Ajax tegen Tottenham Hotspur na rust niet goed speelde. 'En anders moeten ze er een supporter neerzetten in een Ajax-tenue. Maar dat bepaalt John de Mol.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruyffie
Deze man is bezig zijn eigen graf te graven. Jammer, hij was ooit een goede journalist, maar wordt nu een karikatuur van zichzelf. Ach ja, op den duur neemt Pieter Zwart gewoon zijn plek in.
0 0
PetrusKeizer
dat het (nog) beter had gekund is niet hetzelfde als 'heel bedroevend', meneer Derksen. Bedroevend, dat wil zeggen dat je er droef van wordt; of, geworden bent. Nou, dat lijkt me niet.
0 0
Remark
Voor een objectieve beoordeling van een voetballer zijn statistieken onontbeerlijk. Laat je statistieken los op Johan Derksen, dan blijft er werkelijk geen spaan van hem heel. Zo vond hij Pellè helemaal niks, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong leuk-ogend maar niet meer dan subtop, terwijl Bazoer, Tete en Willems als wereldverdedigers werden betiteld. Veltman kon en kan er in zijn ogen sowieso niks van, Ten Hag was een lachertje en beiden werden structureel belachelijk gemaakt. Nou, we weten allemaal hoe de werkelijkheid in het nadeel van onze nationale knuffeldeskundige heeft uitgepakt. Derksen is ontegenzeggelijk een komisch talent en het feit dat hij nooit een blad voor de mond neemt, graag tegen heilige huisjes aanschopt en (terecht) de vloer aanveegt met het koningshuis en Sylvana Simons maakt hem geliefd bij een volk dat snakt naar politieke incorrectheid, maar hij is vooral een opportunist eerste klas, kent geen schaamte en is als voetbaldeskundige drie keer NIKS.
0 0
Rdk1983
Half gelijk. Maar dat is niet moeilijk. Als Ajax hub eigen spel kon spelen na rust, deden ze dat ook.
0 0
WillyBrokamp
Ajax is te goed geworden voor de meeste voetbalanalisten. Ze begrijpen het spel gewoon niet meer, het gaat te snel. Het is technisch en tactisch zo superieur, dat is gewoon niet meer te behappen voor de doorsnee commentatoren.
0 -2
geDaante
Aan paniekerig de ballen wegrossen en ineens niet meer kunnen aannemen en passen, is niks tactisch en technisch aan, dat is niet rustig blijven en het vertrouwen even kwijtraken.

Niet vreemd voor een jonge ploeg, hoe de ploeg zich manifesteert mentaal gezien is uiteraard erg knap.
2 0
JanTa
Ik ben bang dat je steeds meer gelijk krijgt.
0 0
TontoKarnaggel
Die vi figuren zijn populair en rijk geworden door mensen af te kraken en voor lul te zetten. Op zich niet erg in een kroegpraatprogramma als inside. Daar zit de kijker alleen maar te wachten op de volgende uithaal van derksen of de volgende lachbui van gijp en niet op een onderbouwde mening over het spelletje. Er mag daar geen zin zonder het woord bedroevend of lamlul gezegd worden, dat is hun format en dat werkt schijnbaar.
Derksen vergeet echter dat als analyticus bij een wedstrijd dat "afzeikformat" niet werkt en er gewoon een normale mening wordt gevraagd.
1 -3
insectenverdelg
Derksen heeft gelijk dat de 2e helft niet Ajax haar beste helft was in de CL. Toch kan je daardoor niet de hele 1e helft. zeker de eerste 30 minuten, geheel teniet doen. De euforie is namelijk in de buitenlandse media minimaal net zo groot, en dat heeft een reden. Wat Ajax momenteel doet wordt namelijk al jaren door iedereen voor onmogelijk gehouden. Het is een sprookje zoals Leicester ook was.

Daarnaast ben ik misschien met de 2e helft nog wel blijer dan metde 1e helft. Juist omdat het minder liep, maar ze niet meer dan anderhalve mogelijkheid ( geen eens echte kansen) hrbben weggegeven en zelf toch nog meer hebben gecreeerd dan Spurs met de bal vsn Neres op de paal als heel erg grote kans. Dat betekent dat als t niet loopt hoe ze willen, ze nog steeds prima meedoen in de pot en Spurs het heel lastig maken. Dat ziet er uit als een volwassen team. Nu is t aan Erik om hier de komende week iets op te vinden om er wel weer voetballend uit te komen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.
1 0
Suarez16_
"Ten Hag zei precies hetzelfde als ik." Diezelfde Ten Hag die er volgens jou al 1,5 jaar niks van kan?
2 0
Middenweg401
Het is ook een compliment. Hij zei dat Ajax zijn niveau niet haalde die 2e helft.
Bedroevend zou ik het niet noemen want het blijft een erg goede prestatie!
Maar de tweede helft was wel wat zonde. Er lagen mogelijkheden (veel meer ruimte door die 1-0, ondanks dat Spurs mannetje meer op het middenveld zetten), en alles viel verkeurd, mede door onnauwkeurige pasing. Ik hoop zo dat Ajax in eigen huis weer echt gaat combineren zoals in die geweldige 1e helft. Daarin zijn we ze de baas. Dat kan zowel omsingeld als counterend.
2 0
fanforeffer
Derksen ,Driessen vd Gijp hebben Ajax en met name Ten Hag, doorlopend af liggen zeiken !
Nu blijkt dat zo ongelijk hebben en hun onkunde aan het licht komt willen ze nog graag hun gelijk halen. Nu gedragen ze zich als slechte verliezers.
1 -4
Barra
In verdedigend opzicht stond Ajax best wel goed en hebben de Spurs weinig echte kansen weten te creëren, maar voetballend was Ajax de 2e helft heel onrustig en konden ze de bal maar moeilijk in de ploeg houden. Het was ook een moordend tempo toen de Spurs flink druk gingen zetten en Sissoko de boel flink aanjoeg. Al met al toch heel behoorlijk gedaan, al was het natuurlijk niet zo goed als tegen Juve en Real
0 0
niquedegraaff
Hij had wel gelijk. Iedereen heeft zijn eigen taaltje en met slecht en bedroevend bedoeld hij waarschijnlijk iets heel anders dan veel mensen opvatten. Net als ten Hag zijn eigen taaltje heeft die niet altijd goed word begrepen.
2 0
Horrontelli
Ik heb Ten Hag de woorden 'slecht' en 'bedroevend' niet horen uitspreken.
2 -2
PetrusKeizer
precies. Erik zal ook in t geval van deze wedstrijd niet in termen van 'slecht' denken. Wel: het had anders gemoeten, en naar zijn mening (de spelers kennende) heel waarschijnlijk ook wel anders gekund, die 2e helft.
0 0
pinballmagic
Misschien kan John de Mol Derksen wel met pensioen sturen.
Na die val van de trap is hij wartaal aan het uitslaan.
1 -5
TwoLegsAlwaysWin
Tja, hij is van de trap gevallen en op z'n hoofd terechtgekomen........
1 -3
SoNick
We hebben de laatste jaren vaak het omgekeerde meegemaakt: een sterke tegenstander die ons koeltjes klopte in een thuiswedstrijd. Ajax knokte zich dan in de wedstrijd, deed leuk mee zonder écht door te drukken en grote kansen te creëren. Alle lof ging dan naar de internationaal gelouterde tegenstander, die koelbloedig een resultaat pakte.
Gisteren was het omgekeerd. Ajax sloeg toe in het begin van de wedstrijd, en speelde vervolgens minder overtuigend, maar nog altijd zonder grote kansen weg te geven de wedstrijd uit. Jammer dat zelfs na wedstrijden van geweldig voetbal het accent dan op het negatieve gelegd wordt.
2 0
Schwalbino
Precies dit. Derksen trollt gewoon zoals altijd.
0 0
Schwalbino
Irrelevant om het hier nu over te hebben. En op een verkeerde manier arrogant. Alsof de Spurs een amateurclub is. Kortom spijkers op laag water zoeken.
0 -1
Ruff Rhythim
Je vraagt je wekelijks af of deze vent nou 70 jaar is of 7....
1 -4
JanTa
Na gisteren ben ik er van overtuigd dat die val van de trap hem niet goed gedaan heeft. Wat zat die vent een hoop onzin uit te kramen.
1 -2
standoodeman
Dat Ajax niet goed speelde eerste helft was juist en gaf Ten Hag ook aan maar gaat meer om fundering van zijn kritiek die kant nog wal raakte, Ziyech zou volgens hem Rose continu hebben laten lopen tweede helft.. Ziyech zou er nooit zijn in de belangrijkste wedstrijden.. Neres zou niks hebben gedaan..Veltman was niet best volgens hem..Tadic zou nooit in lucht aan moeten worden gespeeld.. Met een beetje fact checking en terughalen van beelden uit de wedstrijd haal je heel zijn verhaal onderuit
2 -1
HStorm
Kijk eens naar de BBC voor een analyse hoe het ook kan beste Derksen.
Je niveau is wel heel matig hoor. Het is een rol die je speelt en op het niveau Eredivisie kom je daar prima mee weg. Maar bij een topwedstrijd van het hoogste niveau, dan kom je simpelweg tekort waar de selectie van Ajax zich op dat niveau prima weet te houden.

Een polonaise lopen gaan we nog niet doen en we kijken kritisch maar gisteren zagen we resultaatvoetbal en hogeschool werk in een wedstrijd waar de meeste spelers van Ajax nog niet eens op hun best hebben gespeeld.

En Ten Hag zei echt wat anders dan Derksen, kun je nagaan dat Ten Hag (die niet met volzinnen praat volgens Derksen) een duidelijkere analyse kan overleggen dan iemand die een mediaman wordt genoemd. Irriteerde mij aan het makkelijke (denken te) scoren. In dit geval slaat dat direct terug op hem en terecht want ook wij mogen kritisch zijn op de journalistiek en hij is er helaas een van de middelmaat.
4 -2
wladimir
Het Ajax met Alderweireld, Vertonghen en Eriksen overwinterde net niet in de Champions League. Dat kwam enerzijds door pech, maar vooral doordat het geloof er niet was. Door het seizoen onder Bosz, maar vooral dit seizoen moeten we juist kunnen geloven dat Ajax de Champions League kan winnen. De Ligt, de Jong en van de Beek gaan het verder schoppen dan eerder genoemd Ajax trio. Ajax is in staat om structureel zulke spelers op te leiden.

De successen van Bosz en ten Hag zeggen misschien ook wel dat Frank de Boer niet zo'n goede coach was en dat vorig seizoen ook terecht afscheid is genomen van Bergkamp.
0 0
robertomalone
Je bericht is wat off-topic. Maar al lezend zet ik mijn grote vraagtekens of Ajax in staat is om structureel zulke spelers op te leiden. Na het loslaten van de opleidingsfilosofie van Jonk en consorten is het beduidend minder geworden. Scan Jong Ajax maar, kijk naar de O19 dit jaar. Het voetbal is een stuk minder en er zijn weinig talenten die nu al mee zouden kunnen draaien.
0 0
Ajax75Amsterdam
En als Ajax voetballend in het open mes was gelopen had deze meneer gezegd zie je wel Fysiek moet Ajax het niet van hebben . Dan had deze meneer gezegd waarom zo naïef ze stonden voor en gaan tegen zon fysiek gewoon verder . Plus het kwam ook dat TH de boel omzette .
3 0
ratje
Hij was zelfs in de rust, na een top eerste helft van Ajax al negatief. Met z'n: tegen het b-garnituur van Spurs mag je toch wel wat meer verwachten.
5 -2
WZAWZDB14
Prachtig toch dat we nu in een situatie zitten dat we kritisch kunnen zijn op een uitoverwinning in de halve finale van de CL? Geeft maar weer aan hoe hoog de lat bij ajax ligt.
2 -1
Jariiii
Ga gewoon weg, Derksen. Je mag best kritisch zijn, maar wat je gisteren uitkraamde... Alsof het geen verdienste van Ajax is om de knop te kunnen omzetten en de tweede helft op onverzettelijk en strijdlust tot een goed einde te brengen. Natuurlijk was het jammer na dat weergaloze eerste half uur, maar dat maakt het óók des te knapper van Ajax om zo op de been te blijven.
4 -3
Schip
Hij had gewoon gelijk. Maar zelfs AS doet aan slechte verslaggeving door als kop 'Derksen vindt Ajax bedroevend' te nemen.

Hij sprak puur als liefhebber. En niet van mooi voetbal. Maar om Ajax nog overtuigender te zien winnen. Hij vond het balverlies onnodig en niet des Ajax. En ja, dat vond TH ook.

Dat Derksen ongenuanceerd overkomt mag geen verrassing heten.
6 -2
Bocarra
Het is algemeen bekend dat het opportunisme van Derksen onbegrensd is. Feitelijk juist. Maar in de context van een eredivisie club die met een ongekend bijzonder avontuur bezig is in de CL ongepast. Met de recente uitschakeling van MC door de Spurs is gebleken dat dit een enorm fysiek sterk tegenstander is. Ajax had daar in de 2de helft geen antwoord op. De fysieke inspanning maakte het Ajax spel wat slordig. Slecht kun je het niet noemen.
3 -3
robertomalone
Het is een nuanceverschil in benadering. Ik denk dat Derksen, net als TH, ook vindt dat Ajax veel strijd heeft geleverd. Maar Derksen heeft gelijk dat Ajax zijn eigen spel niet heeft gespeeld. TH gaf het al goed weer in het interview na de wedstrijd. Ajax heeft na de omzetting in de eerste helft verzuimd om in balbezit geduld te hebben, kantwisselingen toe te passen etc. Hoe vaak heeft Zyech in de tweede helft, vrijwel meteen nadat we weer in balbezit kwamen, de bal ingeleverd? Begrijpelijk dat de spelers dat niet meer om kunnen buigen tijdens de wedstrijd (zoals ook onze tegenstanders, als wij het momentum hebben, vaak geen antwoord hebben). Maar wel iets om heel goed te analyseren.
1 0
MichelBoerebach
Hij heeft in grote lijnen gewoon gelijk. Als Ajax beter anticipeerde op die tactische omzetting van de Spurs, en gewoon bleef 'voetballen', had het inderdaad 0-3 kunnen worden. Dit neemt echter niet weg dat 0-1 winnen van Tottenham in de halve finale CL een gewldige prestatie is. Iets waar een halfjaar geleden om gelachen zou worden. Het moet in Amsterdam beter. Dat wel.
3 -1
Wesl
Hij heeft gelijk. Tweede helft was voor Ajax doen gewoon slecht
4 -3
ratje
Precies de woorden 'voor Ajax doen' is de belangrijke nuance die ontbrak in de analyse van Derksen. Natuurlijk kon Ajax beter, maar dat betekent niet dat het dramatisch was.
3 0
433metdepuntnaarlinks
Ingegeven door de opportunistische speelstijl van Tottenham hebben we ons er niet meer echt onder uit kunnen voetballen. Dus aanvallend was het slecht. Maar defensief hebben we als leeuwen gevochten. Dat mag ook wel genoemd worden!

Eerste helft was overall gewoon echt heel sterk, tweede helft was voetballend slecht maar defensief goed. Alleen wij zijn zo utopisch dat we alleen naar het voetbal kijken (wat ik begrijp hoor!).

Maar 0-1 winnen in een halve finale CL ... Je kan het slechter doen!
3 0
Wesl
Natuurlijk hebben ze gevochten als leeuwen, zoals ieder team moet in dit stadium van het toernooi. De kracht van ajax echter is het onder de druk uit voetballen. In de tweede helft lagen er zoveel mogelijkheden om in de tegenstoot gevaar aan te richten. Dan krijg je ook de kans om de bal weer in de ploeg te houden, en controle terug te winnen.
0 0
robertomalone
We zijn het volgens mij voor 90% allemaal met elkaar eens. Toch stelt Derksen terecht dat gisteren een grote kans geboden werd om een grotere uitslag te realiseren.
1 0
BokkieBokstra
Voor de liefhebbers van Derksen, Hein de Kort in het parool. van vandaag Geniaal! Ik ben het wel met Derksen eens, het was niet goed. Dan is 0-1 mooi.
2 -3
PowNed
We kunnen toch niet ontkennen dat Ajax in vergelijking met de 1e 30 min en de wedstrijden tegen Real en Juve niet haar "top niveau" haalde. En dat kan komen doordat Spurs geen camping elftal heeft.
Maar moet je nagaan als Ajax dat niveau wel had gehaald....
4 -4
Schwalbino
Echo?
1 -2
FWAjacied
Dan heb je zo'n mooie rubriek waarin allerlei randzaken worden samengevat in een artikel en dan kies je er wel voor om een heel artikel te wijden aan een reactie van een 'analist' die reageert op mensen die reageren op de analyse van gisteravond. Als het al waard is om te publiceren, zeker na zo'n avond als gisteren, toch zeker niet zo relatief groot op de site toch.
4 -1
Redrum
Derksen is gewoon tijdens dit seizoen stiekem Ajax-fan geworden. Hij klaagde na afloop als een supporter die baalde dat zijn Ajax het niet al had afgemaakt. Hierdoor was het zeer overdreven en niet helemaal realistisch wat hij allemaal zei. Toch had hij ergens ook wel een punt, want ik vond Ajax ook slecht spelen in de tweede helft. Ze kwamen niet meer aan voetballen toe en dat was niet fijn om te zien. Maar goed, hij had best mogen zeggen dat het desalniettemin een zeer knappe overwinning was. Het komt natuurlijk wel een beetje vreemd over als je met een strakke plasser psv complimenten loopt te geven na een gestolen punt in eigen huis en nu Ajax na een overwinning buitenshuis volledig afbrandt. Dan wordt het wel lastig om iemand nog serieus te nemen.
3 -1
Sateschnitzel9
Johan Derksen in de studio van Veronica Inside of als analist bij een Champions Leaguewedstrijd is een wereld van verschil, gisteren weer zichtbaar. Johan Derksen heeft een humoristische kant, vind hem grappiger dan Gijp bijvoorbeeld, maar echt inhoudelijk een wedstrijd analyseren kan die niet echt. Hij riep dat Veltman en Ziyech er niks van gebakken hebben. Je zag net voor dat Ziyech gewisseld werd, dat hij niet meer kon. Zoveel arbeid leverde hij gisterenavond. Veltman was gewoon solide. Speelde een 7 gister. Daarbij zegt hij ook doodleuk dat dit het tweede garnituur van Tottenham was. Hij zegt voor de wedstrijd dat Ajax de Spurs gaat overrompelen, kwam in de tweede helft niet uit, en dan gaat hij maar zeuren op Ajax. Ajax heeft gewoon gevochten die tweede helft, dat hoort er ook bij, zeker in de halve finale van de Champions League een uitwedstrijd met 0-1 winnen van een Premier League club is gewoon een knappe prestatie.
4 -2
robertomalone
In relatie tot het probleem van Ajax na het eerste half uur; slecht voetbal in balbezit (te gehaast, weinig kantwisselingen en snel balverlies) wat ook TH aangaf, waren Hakim en Joel in de tweede helft niet goed. Hakim heeft in een fase van de tweede helft heel veel ballen zomaar ingeleverd (los van het feit dat hij hard gewerkt heeft). Joel begon ook te vaak aan avonturen die tot balverlies leden (terwijl hij de hele wedstrijd verdedigend goed wa)
0 -1
Godenzoon24
Hij heeft toch gelijk. Ajax speelde toch ook niet goed tweede helft. En ja dat is toch ontzettend zonde omdat de Spurs machteloos was en je de wedstrijd al had kunnen beslissen. Wat niet wegneemd dat je goede kansen nog hebt. Maar het is nog spannend helaas.
9 -4
Gecko
Als je verschil in begroting bekijkt is het toch een prestatie
Wat een negatief volk hier in Nederland

Spurs is geen camping elftal
3 -5
PowNed
Dat het knap is staat vast....

We kunnen alleen toch niet ontkennen dat Ajax in vergelijking met de 1e 30 min en de wedstrijden tegen Real en Juve niet haar "top niveau" haalde. En dat kan komen doordat Spurs geen camping elftal heeft.
Maar moet je nagaan als Ajax dat niveau wel had gehaald....
2 -2
Ozymandias
Hoe langer ik niet in Nederland woon hoe meer het mij duidelijk wordt dat Nederlanders een zeer negatief volk is. Natuurlijk kijkt Ten Hag vooral naar wat er niet goed ging want dat is onderdeel van zijn rol als hoofdtrainer. Een analist heeft geen invloed op de prestaties van de teams die hij analisteert en er is dus geen enkele reden voor een analist om vooral naar wat niet goed ging te kijken. Het verschil tussen Nederlandse en Engelse analisten is enorm. De Engelse analisten hebben het over 'de geweldige eerste helft van Ajax' terwijl als de rollen om waren gedraaid (en Tottenham in de eerste helft net zo superieur was geweest als Ajax nu was) Nederlandse analisten het hadden gehad over 'de dramatische eerste helft van Ajax'.

In Nederland lijkt het glas altijd half leeg te zijn, of zelfs helemaal leeg, of er is zelfs helemaal geen glas. Het lijkt voor zoveel Nederlanders (inclusief veel mensen hier op AS) ongelofelijk moeilijk om gewoon met overgaven te genieten van hetgene wat mooi is. Ajax speelt een fenomenale eerste helft? Laten we het vooral hebben over de slechte tweede helft die ze speelde terwijl ze toch de wedstrijd hebben gewonnen!
7 -6
robertomalone
Waarom denk jij dat Ajax zo bovenmatig veel successen heeft behaald? Dat is omdat we nooit tevreden zijn. Het kan altijd beter en dat maakt ons tot de beste.
3 -1
Ozymandias
Jij denkt dat de kritiek van analisten en supporters ook maar enige invloed heeft op Ajax? Dat lijkt me sterk.
1 0
Pheadrus
Chapeau voor Ajax en superlatieven komen tekort om de prestatie te omschrijven. Maar de voetballiefhebber (in iedere geval ik...) zal toch grote vraagtekens hebben bij het onherkenbaar spel van Ajax in de 2e helft. Veltman schoot de lange bal 4 a 5 keer naar niemand op de helft van de tegenstander. Niemand kon de bal vasthouden. Ajax kon de bal niet rondspelen. De waarom vraag dringt zich ook bij mij op.

Ik ben heel blij met het resultaat maar de vraag waarom Ajax niet in haar spel kon komen in de 2e helft houd me bezig. Dan moeten we het woord "slecht" vermijden als we analyseren waarom dit gebeurde.
1 0
geDaante
Beide kan he, genieten van dat wat mooi is, en inzien als iets heel slecht is. Dat maakt ook dat je daaraan kan werken en daar verbetering in aan kan brengen.

Want dat is ook nodig. Voorbijgaan aan die zeer slechte tweede helft, die wederom aangaf dat Ajax slecht is in het onder druk uitvoetballen, zou je hoofd in het zand steken zijn. Dit moet echt beter wil je het tot de finale schoppen. Tottenham weet nu hoe het Ajax moet bestrijden. Zullen dat spel uit die tweede helft voortzetten, en dan moet Ajax daar een antwoord op hebben.

Hoe men panisch alle ballen wegroste, elkaar niet meer durfden in te spelen, hoe passes en aannames ineens zeer slecht waren. Wel logisch hoor voor zo'n jonge ploeg, even toch dat vertrouwen kwijt raken, maar dat moet dus beter.
3 -2
Johan14Cruijff
Een analist analyseert wat hij die wedstrijd gezien heeft, als de 1e helft goed was dan zegt hij dat het goed was, als de 2de helft niet goed is dan geeft hij dat ook aan. Zoveel zegt Johan niet verkeerd.
3 -2
Ozymandias
Maar wat je ziet wordt beinvloed door hoe je in het leven staan. Negatieve mensen zien vooral negatieve dingen en hechten zich daar dan op vast. Dat is wel duidelijk uit de woorden van Derksen.
2 -3
geDaante
Dan zal je mij ook als een negatief mens zien, met al mijn kritiek altijd po Ajax, maar dat ben ik geenszins. Ik leg de lat gewoon erg hoog, en heb er een bepaalde kijk.
2 -2
Ozymandias
Jij bent inderdaad het perfecte voorbeeld van een ongelofelijk negatief ingestelde persoon.
2 -3
geDaante
Je kent mij niet eens, als het Ajax aangaat leg ik de lat enorm hoog, en dan word je automatisch kritisch als zaken niet goed gaan, in mijn ogen.

Jij bent het andere uiterste, praat werkelijk alles goed, alsof je niet wil weten dat sommige zaken slecht gaan, of beter zouden kunnen. Dat zou het voor mij ook prettiger maken, zo te denken, maar dat wil ik niet, dan geef ik als het ware een Ajax op zijn best op.

Ik vind het inderdaad negatief dat Magallan als vervanger voor De Ligt wordt gehaald, een slechter passende CV kan je haast niet bedenken voor Ajax, en dat na al zoveel van dat soort misperen gedaan te hebben. Dat daar niet van geleerd wordt vind ik negatief. Ik vind het ook negatief dat men in de YL aantreed met Nunnely, Botman, Ekkelenkamp, De Wit en andere oudere middelmaat ten koste van jonge kwaliteit.

Trainers als Heitinga en Winter, die stiekem teamresultaat wel heel belangrijk vinden, daar keuzes op baseren.
Ik vind het negatief dat jeugdteams van Ajax weleens overgaan tot lange ballen, resultaatvoetbal, en te weinig creativiteit op het middenveld wordt opgesteld. Sowieso is er overwegend minder sprake van echt drukzetten, tempo en vlot en kort combinatiespel.

Wat ik nog het meest negatief vind is dat de visie in de bovenbouw bepaald wordt door een passant (trainer Ajax 1). Dat is werkelijk kansloos. Ten Hag kan na dit seizoen weer weg zijn, en dan heb je opgeleid voor een speelwijze die je niet meer zal spelen.

Wat ik wel goed vind de laatste jaren is het nog steeds doorschuiven van talenten (helaas soms ook de verkeerde), goede keuzes wat betreft trainers, en jeugd aanvullen met enkele echt goede aankopen, zoals het Cruijff het voor ogen had. Nu moet men alleen niet gaan doorschieten met aankopen, dat is de valkuil.


Ik heb Blind complimenten gemaakt ;), die is de laatste wedstrijden in de CL eindelijk los en vol vertrouwen, dus geen slapjanus meer. Dus ik draai bij als zaken verbeteren.
1 -1
godenzonenssuper
Het is wel wonderlijk dat uitgerekend jij gewoon je ogen sluit voor bepaalde zaken.
0 0
robertomalone
En ik vraag me af hoe lang jij hier op het forum rondkijkt. Ajax supporters zijn altijd kritisch. Dat kun je negatief vinden, maar heeft wel geleid tot een voetbalcultuur waarin vanaf de jeugd er in wordt gepompt dat wij de beste zijn. En als je nu naar Donny kijkt, zowel voor de wedstrijd als in de eerste 20 minuten; die heeft zoveel zelfvertrouwen dat het bijna arrogantie is. Maar die is vanaf de eerste minuten goed, kent geen spanning, durft te voetballen etc, etc. Een echt product van de Ajax cultuur.
2 -1
godenzonenssuper
Johan Derksen was lovend over het eerste half uur en bepaalde spelers. Waarom zou hij daarnaast niet kritisch mogen zijn? Een uur niet aan voetballen toekomen is niet niks.
2 -2
Ozymandias
Ik schrijf nergens dat je niet kritisch mag zijn. Het gaat erom dat als Ajax een helft geweldig speelt en een helft slecht speelt het belachelijk is dat je vooral je vasthecht op de helft die slecht was. Waarom denk je dat ze het in Engeland niet hebben over de dramatische eerste helft van Tottenham maar over de geweldige eerste helft van Ajax? Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat als Ajax de Engelse club was en Tottenham de Nederlandse club Derksen het vooral had gehad over de dramatische eerste helft van Tottenham in plaats van over de geweldige eerste helft van Ajax.
2 -2
Schwalbino
Onverzorgde, oude man wil zijn gelijk halen. Ok.
3 -9
Gecko
Droeftoeter. Psv kon niet Winnen Idem voor city

Nooit goed. Spurs is geen camping elftal
1 -8
PowNed
We kunnen toch niet ontkennen dat Ajax in vergelijking met de 1e 30 min en de wedstrijden tegen Real en Juve niet haar "top niveau" haalde. En dat kan komen doordat Spurs geen camping elftal heeft.
Maar moet je nagaan als Ajax dat niveau wel had gehaald....
3 -2