'Verovering van Europa is nu al volbracht'

GinoHaverkamp, 01-05-2019 om 11:20, 5185 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft Europa veroverd. Dat stelt journalist Sjoerd Mossou van het Algemeen DagbladHij vindt het bewonderenswaardig dat de Amsterdammers het zover hebben geschopt in de Champions League, terwijl we in een tijd zitten waarin het geld regeert.

'Op zijn lange tour door de Champions League had Ajax al vrijwel heel Europa veroverd, maar nog niet Engeland, het voetballand van de onbegrensde mogelijkheden', schrijft Mossou in zijn column. Volgens hem 'het land van tradities én perverse bakken vol met geld, een voetbalcultuur haast geobsedeerd door miljoenensalarissen en transfersommen.'

Dat geld niet per se allesbepalend is, liet Ajax dinsdag dan ook zien in Londen, tegen Tottenham Hotspur. 'Zeker voor rust werd ook Londen veroverd met zinnenprikkelend voetbal, zonder angst, gespeeld met plezier en bravoure. Spurs, zorgvuldig gekneed door de moderne Argentijnse tacticus Mauricio Pochettino, leek bij vlagen op een elftal uit de vroege oudheid, slechts gevaarlijk uit vrije trappen vanaf de zijkant.'

De tweede helft ging dan wat moeizamer voor Ajax, zo erkent ook Mossou. 'In de tweede helft had de Amsterdamse ploeg het onmiskenbaar moeilijker, maar verbeten knokte Ajax zich naar een voortreffelijke uitgangspositie. De Champions League-finale is binnen handbereik; in dit tijdperk van oliedollars en extreem televisiegeld niets minder dan een wonder. De verovering van Europa is, na 20.000 vliegkilometers kriskras over het continent, nu sowieso al volbracht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
goajaxgo
Oneens. We need to pak Cup with big ears.
1 0
trodat4030
Dit lijkt me nou exact de mindset waar je nooit iets mee wint. Na 1 vd halve finales mag dit eigenlijk nog niet in het hoofd zitten imo. Doe mij maar de uitspraak van Donny: 'We nemen nergens genoegen mee.' (behalve de beker had er nog achter gemoeten, maar de boodschap is duidelijk).
2 -1
433metdepuntnaarlinks
Sjoerd Mossou is geen speler he ... Hij is verslaggever. Hij heeft toch gelijk? Stel we gaan er nu thuis af tegen Tottenham, dan hebben we alsnog de harten van alle voetballiefhebbers gestolen. Wederom de complimenten maar niet de prijzen, maarja: wel de complimenten.

Dat je als speler meer wil dan alleen de complimenten is logisch. Alleen Mossou wil aangeven hoe de wereld nu al naar Ajax kijkt, laat staan als we de finale halen!
0 0
Simpelishetmoeilijkst
In de eerste 20 minuten kregen Spurs voetballes vsn Ajax.
1 0
WestlandforAjax
Wat is het genieten dit seizoen zeg. Ik hoop heel erg dat we dit volgend seizoen kunnen doorzetten waarbij het elftal zoveel mogelijk intact gelaten wordt.

Onana
Mazrouai, Alvarez, Blind, Tagliafico
Ödegaard, Marin
VD Beek
Aankoop* Tadic Neres

Als aankoop hoop ik op Antony, Pedrinho of Pavon. Of een hele goeie centrumspits en Tadic en Neres op de flanken.

Nog liever hoop ik op het aanblijven van Ziyech en De Ligt.
1 0
Pheadrus
Neres moet op rechts en links een aankoop; Justin?
0 -2
KingJames23
Neres heeft zijn beste wedstrijden dit seizoen op links gespeeld.
0 0
Rentokill
Nee, Justin is uitgeleerd bij Ajax.
2 -1