Van der Vaart: 'Topploegen kunnen er uitzien als amateurs'

BVeenstra, 01-05-2019 om 10:35, 4312 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond enorm genoten van Ajax. De Amsterdammers wonnen, mede dankzij een uitstekende eerste helft, met 0-1 bij Tottenham Hotspur en hebben daardoor een goede kans om de finale van de Champions League te bereiken.

'Een geweldig resultaat', zegt Van der Vaart in gesprek met de NOS. De oud-Ajacied, die ook bij Tottenham Hotspur speelde, genoot vooral van één specifieke aanval van Ajax. 'Zat ik op het puntje van mijn stoel. Eigenlijk had Donny de bal nog moeten terugleggen. Ajax was de eerste helft heel goed. In de tweede helft was Tottenham wat beter, maar ik moet wel zeggen dat Tottenham tegenviel.

Van der Vaart spreekt het liefst over de eerste helft waarin Ajax wist uit te blinken. 'De mensen wisten niet wat ze zagen. In de Premier League hebben ze dat misschien tegen Manchester City een keer gehad. Ze zijn gewoon zoek gespeeld. Niemand van Tottenham wilde de bal hebben. Ajax maakte indruk. De topploegen kunnen er uitzien als amateurs als Ajax tegen ze speelt', doelt hij onder meer ook op Real Madrid en Juventus die eerder door Ajax werden verslagen.

Na afloop van de wedstrijd sprak Van der Vaart met Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy. 'Hij is heel rustig en reëel. Ze weten dat ze totaal niet in vorm zijn en ze weten ook dat Ajax een stukkie beter is', aldus Van der Vaart, die beseft dat Ajax wel moet oppassen. 'Son is levensgevaarlijk. Daar moeten ze voor oppassen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Met dat vechtvoetbal van deze slagers, Spurs, kunnen we nu wel omgaan. Wel enorm op Son letten, erg gevaarlijk, deze kamikaze. Voetbaltechnisch zijn wij heel veel beter. Aan Ten Hag om te zorgen, dat we onder de slagers uitspelen, want dan komt het goed.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ik ben er nog niet zo gerust op... Ajax zat voor de blessure Verthongen in een ritme om het helemaal af te maken 0-3 had gekund gezien 100% kansen Donny en na die tijd van Neres op de paal. Dan speel je heel andere wedstrijd thuis... dan moet ze er 4 maken... nu is 0-1 goed voor verlengen en elk andere winst met meer dan 1 doelpunt verschil in hun voordeel. Enige voordeel voor Ajax is dat gelijkspel ook door betekend. We moeten alle zeilen bij zetten en beseffen wat een enorm kans is die je niet door de vingers moet laten glippen vooral niet tegen dit Spurs, wat echt wel kan voetballen overigens. Enorme extra sfeeracties en tot de nok toe gevuld JC Arena moet een voor een elektrische sfeer zorgen dat het team de finale in helpt. KOM OP!!
0 0
AjaciedRK
Laten we een entrada....

oh wacht.
1 -1
433metdepuntnaarlinks
Plus Tottenham heeft nu de blue-print hoe ze het Ajax lastigER kunnen maken. Want om nu te zeggen dat we geen kansen meer kregen of dat Tottenham zoveel echt creëerde, dat viel ook wel extreem mee!

Het was vooral zo dat Tottenham opportunistisch speelde, gokken op standaardsituaties en acties van Lucas Moura.
1 0
ajaxx123
Donny moest inderdaad die bal strak hard breed leggen. Was de 0-2 geweest. Neres was al voor zijn man gekomen.
0 0