'Zegt veel over Ajax als we soms nog kritisch zijn'

BartVeenstra, 01-05-2019 om 09:50, 5513 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Wim Kieft vindt het geweldig wat Ajax dit seizoen laat zien in de Champions League. Dat niet iedereen tevreden is na de 0-1 overwinning bij Tottenham Hotspur in de eerste halve finale van de Champions League zegt volgens Kieft ook wel het een en ander.

'Het is gewoon geweldig. Het zegt ook veel over hoe goed we Ajax vinden als we soms nog een beetje kritisch zijn. Je wint gewoon met 0-1 in Londen in de halve finale, ongelooflijk', zegt Kieft als analist bij Ziggo Sport. 'Ze gaan van succes naar succes. Je kunt je toch niet voorstellen dat ze die bekerfinale niet winnen?. Sorry hoor, met alle respect voor Willem ll. Met de mood waarin ze zijn en de drive waarin ze zitten. Het kampioenschap kunnen ze ook nog halen.'

Kieft is tot slot wel kritisch op Ajax-keeper André Onana. De oud-spits van Ajax vindt de Kameroener niet geheel stabiel. 'Je houdt toch een beetje je hart vast bij hem. Hij heeft heel goede momenten. Hij is atletisch, is sterk in de een-tegen-een en met penalty's vrij goed. Maar soms moet hij meer rust nemen in z'n uitstraling.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Onana is mijn held. Lekker juichen voor het uitvak. Beest. Geweldenaar. Baas. Onana.
0 0
Rentokill
Wat Onana heel goed deed is kiezen wanneer hij het doel uit moest voor hoge ballen toen de Spurs hun-alle-ballen-hoog-op-de-spits-tactiek gingen hanteren.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Onana heeft juist iets te veel rust in zijn uitstraling... waar ik af en toe hartkloppingen van krijg. Tergend langzaam de bal oppakken en het willen uitkappen van een spits... even niet doen aub... vooral de komende finales... elke wedstrijd is van levensbelang!
1 0
Ozymandias
Buitenlandse media: "Onana was geweldig!"
Nederlandse media: "Ik houd me hart vast bij Onana."
2 -4
trodat4030
Das misschien het perfectionisme in de Nederlander. We zijn een zeikland, altijd wijzend naar de dingen die niet perfect gaan. Misschien is dat ook wel onze kracht, altijd op zoek naar dat ene verbeterpuntje. Ik vind het prima!
0 0
Ozymandias
Ik denk dat je overschat hoe perfectionistisch de Nederlander is. Het is volgens mij voornamelijk gewoon negativiteit.
1 0
Adios
De grammatica van de binnenlandse media is inderdaad van een bedroevend laag niveau... "Ik houd" met dt, "me" als bezittelijk voornaamwoord, "hart" met een d... Het is bijna knap om dat in één zin te verwerken.
0 0
Ozymandias
Tja, Nederlands is dan ook de tweede taal van de Nederlandse media. ;-)
0 0
Rsv
Onana is een geweldenaar maar ook ik houd vaak mn hart vast. Hij maakt eigenlijk nooit blunders door makkelijke ballen te laten glippen maar met z’n uittrappen en uitkomen wil het nog wel eens fout gaan. Gister was ie in de lucht fenomenaal gelukkig.
2 0
Sterretje73
Mwoah ik vindt Onana absoluut een geweldenaar maar zijn uittrappen en de slordigheidjes waardoor je idd soms even je hart vasthoudt bij hem zie ik absoluut ook wel. Dit is ook helemaal niet gek toch ? Hij heeft een solide mooie basis maar uitgeleerd is hij zeker nog niet.
2 0
stopperspil
Stond gisteren regelmatig royaal buiten de 16 in situaties waar dat niet verstandig is, werd ook door De Ligt een keer terug gewezen
2 -1
Danos
Ik vond hem gisteren veel rust uitstralen, oke zijn uittrappen waren niet zo heel goed maar voor de rest
2 0
MarcoB1971
Ik moet zeggen dat hij daar wel een punt heeft. Ik vind zijn uittrappen soms zo onrustig. Dan heeft hij alle tijd en schiet de bal dan gewoon over de zijlijn.
Maar gisteren was hij in de lucht uitstekend.
2 -2