Wenger: 'Zelfs onder druk wil Ajax voetballen'

BVeenstra, 01-05-2019 om 07:50, 6918 views, beIN Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig Arsenal-manager Arsène Wenger is dinsdagavond onder de indruk geraakt van het spel van Ajax. De Amsterdammers stonden in de tweede helft in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur (0-1) weliswaar onder druk, maar hoe Ajax daar onderuit wilde spelen, doet Wenger deugd.

'Zelfs onder druk had Ajax het meedogenloze verlangen om te voetballen wanneer het kon', zegt Wenger als analist bij beIN Sports. 'Ze hebben nog niet de volwassenheid van een team als FC Barcelona om de bal vast te houden wanneer ze onder druk staan, maar het verlangen is er wel. Dat leidde ook tot de kans van Neres.'

'Persoonlijk wil ik graag complimenten uitdelen aan Onana', gaat Wenger verder, waarna hij uitlegt waarom. 'Hij begreep precies wanneer hij moest uitkomen met voorzetten. Hij kwam ook erg ver zijn doel uit', aldus de Fransman, die tot slot nog een Ajacied looft. 'En ik denk ook dat Blind outstanding was vanavond.'

Donny van de Beek

Wenger zag ook Donny van de Beek uitblinken, al vond de oud-Arsenal-manager vooral een interview van de middenvelder na afloop opmerkelijk. 'Hij zegt: "we hebben in de halve finale van de Champions League met 1-0 gewonnen in een uitwedstrijd, maar we zijn niet tevreden met de manier waarop". Dat bewijst wel hoe graag ze goed voetbal willen spelen. Die ambitie is er echt bij Ajax. En als dat niet lukt, zijn ze dus niet tevreden. Wat een volwassenheid.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
maikelklaassen
Barça wordt nooit onder druk gezet man, ja 1 juni !!
0 0
trodat4030
Eigenlijk geniet ik meer van uitspraken van kenners uit het buitenland, dan van het zout op slakken leggen van onze binnenlandse 'kenners'. Vaak zijn de buitenlandse commentaren eerlijker omdat zij vaak geen band hebben met Ajax of een andere Nederlandse club die hun mening beïnvloed (zoals die drol van een Wijffels bij Natafelen met Kees). Zelfs Mourinho kreeg nog positieve woorden uit zn strot, daar mag een journalist wel een 2-paginavullend artikel over schrijven :p
1 0
Schwalbino
Idd. Geen band en ook geen belangen. In Nederland heerst een cultuur van afzeiken en natuurlijk neem je dan de grootste club als eerste op de korrel.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Eigenlijk prachtig om te lezen.
0 0
Freddy Al
Eigenlijk best vreemd dat we in Nederland met een behoorlijk kritisch oordeel komen na een winstpartij ,uit in de halve finale CL.
Schoonheid zit ook in het oog van de toeschouwer,niet dat dit erg is ; beter nu kritisch en terughoudend dan euforisch en in een roes.

Het gaat volgende week echt nog wel spannend worden,en zondag moeten we nog even een bekerfinale spelen (en winnen), eigenlijk ongelofelijk dat we dit mee mogen maken.

Ik hoop oprecht dat alles goed komt met Jantje Vertonghen,prachtig hoe de Ajax supporters hem gisteren toezongen, is met afstand de meest respectvolle en sportieve benadering van een tegenstander en ex-speler in de afgelopen 20 jaar.

Op naar Madrid boys! Nog 5 potjes winnen!
4 0
Web
Blind en Onana de absolute uitblinkers
5 0
Duif63
Donny was onze beste man.
1 0
JariHeijden
Eerste helft Donny, tweede helft Daley.

Allebei speelden ze geweldig. Ziyech trouwens ook.
1 0
Rentokill
Als Ten Hag naar Bayern gaat wil ik Wenger.
4 -1
Ozymandias
Nee please niet, net als Van Gaal en Mourinho is Wenger een (top) hoofdtrainer voor een ander tijdperk. Tactisch hebben deze drie mannen hun speelstijl niet kunnen aanpassen aan het moderne voetbal.
1 -1
Rentokill
Is van Gaal niet 3e geworden op een WK met een erbarmelijk slechte selectie door 5-3-2 te spelen?

Wie zou je dan graag zien? (ik heb natuurlijk het liefst dat ETH blijft)
0 0
Ozymandias
Oranje is onder Van Gaal derde geworden omdat hij het hele team in dienst van Robben liet spelen. Dat kan op een toernooi van een paar weken maar dat kan niet bij een club die een heel seizoen goed moet spelen. Bij United werd pijnlijk zichtbaar dat de speelstijl van Van Gaal geen plaats heeft in het moderne voetbal.

"Wie zou je dan graag zien? (ik heb natuurlijk het liefst dat ETH blijft)."

Ik hoop (net zoals jij) dat Ten Hag blijft maar mocht hij vertrekken dan hoop ik dat Vanhaezebrouck als zijn opvolger wordt aangetrokken. In mijn ogen is dat de tactisch sterkste Nederlandstalige hoofdtrainer. Anderlecht deed het onder hem niet goed maar dat zegt mij niets. De selectie van Anderlecht is namelijk dramatisch (nog slechter dan die van Feyenoord) en maar een paar spelers paste bij de speelstijl van Vanhaezebrouck. Hij zou bij Ajax de leiding krijgen over een spelersgroep die wel (bijna perfect) bij zijn speelstijl past en ik denk dat hij het in Amsterdam daarom geweldig zou doen. Ook qua type persoonlijkheid zou hij volgens mij goed bij Ajax passen.
0 0