Rep niet eens met vergelijking: 'Gaat wat ver'

GinoHaverkamp, 29-04-2019 om 07:30, 3328 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Johnny Rep smult van het huidige Ajax, maar vindt het niet te vergelijken met het team van begin jaren zeventig dat drie keer achter elkaar de Europa Cup I won. 'Ik vind ze wel ontzettend goed, maar ze vergelijken met een ploeg die drie Europa Cups op rij veroverde, gaat wat ver', laat de voormalig aanvaller weten aan De Telegraaf

Als groot verschil merkt Rep, die in de Europa Cup-finale van 1973 de beslissende treffer tegen Juventus maakte, op dat het team uit de zeventiger jaren langer bij elkaar blijft. Door het goede seizoen van nu dreigt een groot aantal spelers te vertrekken komende zomer en dat stemt Rep droevig. 'Maar natuurlijk begrijp ik het ook wel dat Frenkie ’ja’ zegt tegen FC Barcelona. Het is te hopen dat die jongens met prijzen vertrekken.'

Of ze dat ook met de Champions League-trofee doen, durft de inmiddels 67-jarige oud-prof niet te zeggen. 'Want FC Barcelona of Liverpool is andere koek.' In een goede afloop van de tweedelige confrontatie met Tottenham Hotspur, in de halve finale, heeft hij wel vertrouwen. 'Dat geloof ik wel.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Het Ajax van 1970-1973 was bij verre het beste team ter wereld in zijn tijd, en ik denk niet dat het Ajax van nu dat al is, tenzij we de De drie prijzen winnen dit jaar.
0 0
Ozymandias
Tja, als de Ajax spelers van de jaren ‘70 in deze tijd waren opgeleid waren ze veel beter geweest dan het huidige team. Daarom moet je spelers van toen ook niet vergelijken met spelers van nu maar alleen in de context van de tijd waarin ze speelden.
0 0
Rentokill
Als je het Ajax van 1973 in de teletijdmachine van professor Barabas stopt en je laat ze spelen tegen het huidige Ajax dan worden Cruijff en zn makkers met grote cijfers weggezet.

Voetbal heeft niet stilgestaan. Ze trainen tegenwoordig veel vaker. Iedereen is fysiek en conditioneel veel sterker. Spelsystemen zijn doorontwikkeld. Etc.

Zelfde geld volgens mij voor NL11tal 1988 en Ajax 1996.

Het zou wel leuke wedstrijden opleveren trouwens.
0 0
JesseMKB33
Gaat er natuurlijk om hoe goed je bent in de tijd waarin je speelt. Ajax was toen met afstand de beste van de wereld, nu niet. Verder heb je wel gelijk natuurlijk.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vergelijking gaat ook mak, want er is nog niks gewonnen... vergelijken kan pas met een prijs...
1 0
Horrontelli
Ook met '95 '96 gaat het te ver. Ajax was toen veruit de beste van de wereld. Wie er ook tegenover ze stond, ze waren beter. Sterker, die ploegen waren kansloos. Milan, Real Madrid, Bayern, toenmalige sterke ploegen als Hajduk, AEK. Panathinaikos won de laatste Europa Cup wedstrijd in het Olympisch Stadion maar dat was totaal tegen de verhouding in en werd uit met 0-3 rechtgezet. Gewoon, omdat Ajax dat besloot.

Dit is een fantastisch elftal, maar je kunt niet zeggen dat ze Tottenham, Liverpool en Barcelona wegblazen. Dat konden ze toen wel.
2 0
Schip
Eens, al zijn vergelijkingen ook nog eens moeilijk omdat in de jaren 70 er beter gebouwd kon worden. DIe waren al vanaf de helft van de jaren 60 bezig met een opmars.

Ook van 92 -95 werd er gebouwd, wat al ietsje moeilijker was, maar wel nog pre Bosman. Daarna is bouwen zelden nog mogelijk. Dus moet er bij een goeie groep direct gepresteerd worden. Dat maakt deze jaargang dan weer uniek, hoewel er sinds 2 jaar terug wel een kern is overgebleven.

Maar je weet nu al dat je spelers gaat kwijtraken, mogelijk al na een jaar.

Het mooi is: we hoeven niet te vergelijken. We hebben drie schitterende ploegen in verschillende decennia. Hoe geweldig is dat. En in een tijdvak waarin dat niet voor mogelijk werd gehouden. We moeten wel echt die finale halen.
1 0