Van Persie: 'Ajax in mijn ogen favoriet'

ArthurV, 27-04-2019 om 10:15, 6376 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Robin van Persie treft Ajax aankomende dinsdag een ontzettend fit Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. De spits van Feyenoord kwam de Spurs in het verleden vaak tegen in het shirt van Arsenal en is daarom erg bekend met de club.

'Het is knap wat Tottenham presteert', opent Van Persie in gesprek met De Telegraaf. 'Ik hoor dat de spelers keihard moeten trainen. Het is nog erger dan onder Jürgen Klopp bij Liverpool. Maar omdat Harry Kane en Heung-Min Son er niet bij zijn in de eerste wedstrijd, is Ajax in mijn ogen favoriet'

Van Persie kwam beide clubs in zijn carrière vaak tegen als rivaal. Ondanks dat, wenst hij ze allebei het beste. 'Ik vind het natuurlijk wel knap wat Ajax doet in Europa. Matthijs de Ligt vind ik heel goed, 19 jaar, sterk en ook nog goed aan de bal. Dat ik de wedstrijd tegen Juve niet heb gezien, op een paar stukjes na, had te maken met mijn bezoek aan de theatershow van Najib Amhali. Mijn vrouw zei de week ervoor: je weet dat we naar Najib gaan op dinsdag, hè? Toen dacht ik: oef…'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDordt
Indien Ajacied geweest, één van de allerbeste die we ooit hadden gehad. Wát een voetballer was dit...
0 0
Spuit11
Ik dacht al, wat wordt 'ie kaal. Het is de duim van zijn vrouw...
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik vind Van Persie de beste speler die nooit voor Ajax heeft gespeeld.
0 0
Michels
Beetje rare opmerking... Dan moeten we dus even jongens als Messi, C. Ronaldo, Zidane etc. vergeten... Van Persie is zelfs niet de beste speler die ooit in Nederland heeft gespeeld alleen niet voor Ajax. Dat is namelijk: Ronaldo Luis Nazário de Lima, kortweg Ronaldo geweest. Misschien de beste Nederlander die nooit voor Ajax heeft gespeeld? Of mis ik nu toch nog weer iemand?
0 0
Spuit11
Gullit kon er ook wel wat van?
0 0
Michels
Gullit was idd een extreem goede speler! En om er nog een toe te voegen, van ietsjes verder terug: Willem van Hanegem.
0 0
HStorm
Leuk hoor die wags maar hebben wel vaak een hele grote broek aan...
0 0
RusselWestbrook
Ik vind het doodzonde dat deze geweldige, sierlijke speler nooit het Ajax shirt gedragen heeft. Is in principe (lees: wanneer 100% fit en niet aftakelend) de perfecte Ajax spits.
1 -2
AFCAMM
Van Persie is een echte prof geworden. Waar andere spelers zich over Ajax uit kunnen laten om te scoren, is hij altijd respectvol, ondanks die aanval op de Toekomst.. dat vind ik echt nog steeds een zwarte pagina.

Mooi dat ‘ie ook gewoon aangeeft dat hij baalde. Jammer dat hij bij de verkeerde club speelt.
0 0
vdhaas
Aan Van Persie kunnen veel mensen een voorbeeld nemen. Niet in de laatste plaats (voormalig) clubgenoten die er voor kiezen goedkoop te scoren bij Feyenoordfans door zich hatelijk over Ajax uit te laten. Nou heeft v Persie natuurlijk ook de status en kwaliteiten dat hij zulke dingen niet nodig heeft.
1 -1
Frank1978
Sympathieke kerel en een geweldige speler.
1 -1
De Stift
Van Persie is een sierraad van het Nederlandse voetbal. Elegante speler, die altijd buitengewoon respectvol is naar Ajax en ook trouw afsluit bij de club waar het voor hem allemaal begon. Ik gun het Feyenoord dat hij en Kuyt de komende jaren die club gaan trekken. Het mag dan de rivaal zijn, maar gezonde rivaliteit is alleen maar goed voor de kwaliteit van de competitie.
11 -3
Godenzoon24
Kuyt vind ik een toneelspeler. Lekker gemaakt anti Ajax om die snuivertjes op de tribune voor m te winnen. Ik vind dat zon zielige gozer met dat paardengebit van hem.

V Persie daarentegen heeft dat niet nodig. Toont gewoon respect ondanks wat hem is overkomen. En daar heb ik weer respect voor.
10 -2
Schip
Zou die tweede helft toch nog maar eens gaan kijken Robin.

Verder is Spurs inderdaad een fysiek erg sterke ploeg, met veel loopvermogen en tactische discipline. Misschien nog wel meer dan Juve, al sla ik Juve hoger aan dan Spurs.
0 0