Kieft: 'Dolberg zou zijn verketterd bij rode kaart'

ArthurV, 27-04-2019 om 09:30, 8275 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Wim Kieft hoeft Kasper Dolberg, nu hij wat minder in vorm is, niet op de steun van Ajax te rekenen. De Deen lijkt erg veel moeite te hebben met de druk van buitenaf en zijn reserverol achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Iets wat ook Kieft niet is ontgaan, blijkt uit zijn column in De Telegraaf.

'Wat Huntelaar als dikke dertiger presteert bij Ajax is natuurlijk niet vanzelfsprekend', schrijft Kieft. 'Dolberg ziet dat natuurlijk ook. En waar Huntelaar altijd zonder druk van binnen- en buitenaf kan voetballen – alles wat hij speelt is meegenomen evenals ieder doelpunt – daar ligt alles wat Dolberg doet onder een vergrootglas. In de positie van Dolberg moet je wel heel sterk in je schoenen staan om overeind te blijven. Om stoïcijns te blijven onder de openlijke waardering van het publiek, trainers en medespelers voor je concurrent. Zeker als je zelf vooral wordt geconfronteerd met afkeuring. Die rode kaart bij FC Groningen wordt Huntelaar vergeven; Dolberg zou zijn verketterd.'

Volgens Kieft is dit bijzonder te noemen, gezien het feit dat Ajax bekend staat als een opleidingsclub. 'Aan de andere kant zijn dit de harde wetten van de topsport. Of je nu 21 jaar bent of 35 jaar. Lever je niet, dan voor jou een ander. Zeker in de fase waarin Ajax verkeert met het uitzicht op drie hoofdprijzen. Dan is het: sorry, jammer, maar voor jou hebben we nu even geen tijd. We kunnen al anderhalf jaar niet op je rekenen.'

Voor Dolberg rest uiteindelijk nog maar één optie: de strijd aangaan. 'Dat is niet zozeer een fysieke als wel een mentale strijd. Want wat is anders je toekomst als derde spits bij Ajax achter Tadic met zijn doorlopende contract en Huntelaar, die zojuist heeft bijgetekend voor volgend seizoen?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Wim zegt niets negatiefs over de kwaliteiten van Dolberg. Hij heeft t alleen maar over t profklimaat bij Ajax. Ik denk trouwens dat ten Hag hem echt niet keihard negeert of aanpakt. Dat zou Johan (zie andere stukje, klaagzang van Alistair Dick) wel gedaan hebben. Maar dat Kasper niet door Aron Winter met een Rolls thuis opgehaald wordt voor de training lijkt me vrij normaal.
0 0
Maus1978
Echt weer bullcrap Wim.. Als Dolberg de winnende erin schiet en daarna rood krijgt dan zegt niemand er wat van . Je loopt weer iets te zoeken om negatief te kunnen doen. Waarom nou nooit eens een positief verhaal Wim. Het leven is mooi. En Ajax, je ouwe cluppie, beleeft een droomseizoen ! Komaan !!
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Je krijgt het idee dat Kasper prima in de groep ligt, en dat iedereen zijn kwaliteiten ziet en waardeert.
Misschien zou hij moeten worden uitgeleend naar een clubje zoals Heerenveen, zodat hij iedere week kan spelen, en zijn vertrouwen kan krijgen, dat je bij Ajax wel moet hebben om te slagen. Anders gaat Traore hem, denk ik, voorbij, want die lijkt me een hek
Le goede te kunnen worden.
0 -1
Spuit11
Als Dolberg vertrouwen, daardoor zijn vorm, terug heeft, is Heerenveen echt te min voor Dolberg*. Dat heeft hij in zijn eerste jaar laten zien. Wedstrijd tegen Schalke, Lyon en hattrick NEC ben ik niet zo snel vergeten als een ander hier. Dolberg heeft klasse.

* Met alle respect voor Heerenveen.
0 0
Ajax114
Goede column !! Precies zoals het is.
0 -1
michaellaudrup
Ik weet niet wat het is, maar je kan hem niet het voordeel van de twijfel blijven geven. Is het een mentaal dingetje, of is het laksigheid? Het is wel zonde dat het er niet uit komt.
0 0
Klasseman
Hij lacht niet meer ook, dus die heeft het niet naar zijn zin. Gewoon ergens anders gaan voetballen en misschien komt het dan weer goed.
0 -3
Schwalbino
In zijn debuutseizoen zagen we een andere Dolberg. Dus laksheid kun je doorstrepen. Het gaat erom dat hij de druk die er nu op staat niet aan kan. Had hij vanaf het begin van het seizoen, toen nog niet de druk erop stond die nu op elke wedstrijd staat, alles kunnen spelen dan was hij in dat opzicht veel verder geweest. Mazraoui had dat geluk wel. Die is er aardig ingegroeid.

En waarom zou je een buitencategorie talent niet het voordeel van de twijfel geven?
3 0
TheRiviera
Eerlijk zijn de situaties van Dolberg en Mazraoui niet echt te vergelijken. Hij had naar mijn mening geen serieuze concurrentie.
0 0
Schwalbino
Ik bedoel qua ervaring. Ze hadden beide geen ervaring met spelen onder druk.
0 0
Schwalbino
Ik vind dit wel een column die hout snijdt. Dolberg komt dit seizoen gewoon niet meer aan de bak vanaf het begin omdat de belangen te groot zijn. Hij kan de druk die er nu op ligt niet aan. Hij moet dat leren en dat kan alleen door veel te spelen. Volgend seizoen ligt er een nieuwe kans voor hem.
1 0
AsensioWillemsen
Het was even wachten maar daar is ie weer. De standaard Wim Kieft heeft kritiek op Dolberg column. Is Wim jaloers op hem ofzo?
1 -3
Klasseman
Rot toch op man. Dolberg mag de veters van Kieft nog niet eens vastmaken, die is echt niet jaloers op dat Deense lachebekkie.
0 -1
Juichtoon
Vind ik ook. Nota bene een oud Ajax speler en Amsterdammer. Heeft nog met Johan gespeeld en dan steeds maar dergelijke columns schrijven.
En dan ook zo goedkoop. Dit is altijd te vinden. Een selectie heeft 25 spelers en wekelijks spelen er 14 niet.
2 -1
Klasseman
Als Dolberg bij Vitesse had gespeeld was je het natuurlijk wel met Kieft eens geweest.
0 -1
Juichtoon
Wat een bullshit weer Willem. Dit is gewoon een verzinsel. Jij bent zelf wel eens verketterd nadat dat je in de 1e play off interland uit tegen België al in de 2e minuut rood kreeg vanwege natrappen. Ms dat dit nog in jouw hoofd zit Willem.
0 -1
Jelephi
Haha dat wilde ik ook tikken. Willem is een hypocriet eersteklas.
1 0
Middenweg401
Wie is Doberg? :)

edit: Wat nou -5?
Er stond toch echt Doberg in de titel. Geen dank.
De sinaasappeltjes smaken zuur vandaag?
1 -7
Salamis
Dolberg had nooit rood gekregen omdat hij de duels nooit aangaat. Hij had daatom ook nooit zo'n goal als Huntelaar gemaakt. Deze jongen heeft veel talent, maar hij moet gewoon eens gaan jagen en werken in het veld. Hij is nu veel te sla p en afwachtend.
3 -5
PetrusKeizer
2x geel was dus rood, in t geval van KJH. Je shirt uittrekken na n goal gescoord te hebben, is dat n moderne vorm van 'het duel aangaan'??
0 0
AsensioWillemsen
Valt mee want Huntelaar wint minder duels dan Dolberg. Vind dat Dolberg meer mag jagen, maar hij hoeft niet elke keer als een gek Op de keeper te sprinten, dat levert niks op
3 -1
Bjorn
Zou Dolberg zijn verketterd? Niet als hij net als Huntelaar ook eerst de winnende had gemaakt. Zo simpel werkt voetbal toch?
4 -1
Van Reenen
Bovendien blijft als een paal boven water staan dat dit doelpunt weleens de belangrijkste voor het kampioenschap zal zijn.
1 0
Schip
Kieft is een beetje pissig over waar Huntelaar mee wegkwam na die goal. En eigenlijk terecht, want een domme gele pakken en daarna je team gewoon met rood en een man minder opzadelen is dom. Dat is gewoon ego.

Aan de andere kant was groningen bloedirritant en Hunter is een brok energie. Die een super belangrijke, bevrijdende goal maakt. Dus ook wel weer een beetje begrijpelijk.

Dit is ook meer een stukje over waarom het van Hunter is gepikt, dan waarom het van Dolberg niet zou worden gepikt. Dat laatste is onzin. Dolberg wordt beschermd en krijgt de tijd zich waar te maken. Terecht, want die jongen heeft zoveel klasse. Het gaat er uit komen zonder twijfel, ik hoop alleen wel nog bij Ajax.
3 0