Lof voor Scherpen: 'Hij is volwassen en stabiel'

GinoHaverkamp, 25-04-2019 om 09:40, 5586 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kjell Scherpen is voor iemand van zijn leeftijd behoorlijk volwassen. Dat concludeert Maarten Stekelenburg, die met de toekomstige Ajacied werkt bij Oranje O19, in de Voetbal International.

De pas negentienjarige keeper heeft dit seizoen al veel meegemaakt. Zo is hij eerste doelman bij Eredivisie-debutant FC Emmen, overleed zijn pas twintigjarige broer eerder dit jaar en kreeg hij veel kritiek van een aantal Ajax-supporters omdat hij zich in het verleden negatief uitliet over zijn toekomstige werkgever. Alle commotie rondom zijn persoon lijkt hem niet te deren. Dat valt Stekelenburg ook op. 'Wat je aan Kjell heel snel merkt, is dat hij voor iemand van zijn leeftijd niet snel van zijn stuk te brengen is', constateert hij.

'Hij is volwassen en stabiel, raakt niet in de war van aandacht of kritiek', vervolgt de bondscoach van Oranje O19. Volgens hem is dat een belangrijke graadmeter voor jong talent. 'Bij eendagsvliegen zie je vaak dat ze wegzakken als ze geconfronteerd worden met dat soort zaken, échte talenten blijven dan stabiel.'

'Er staat met Kjell een beer in de goal'

Als eindverantwoordelijke bij Nederland O19 werkt Stekelenburg geregeld samen met Scherpen. In die tijd die hij met de doelman heeft doorgebracht heeft hij hem flink zien groeien. Vooral fysiek is de sluitpost erop vooruitgegaan. 'Een jaar of twee geleden was hij echt nog wat slungelachtig, nu heeft hij veel meer kracht. Er staat met Kjell een beer in de goal, qua lengte én omvang. En dan moet je nagaan dat hij tot zijn 25ste fysiek stappen zal blijven maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjaxMidNineties
Stabiel? Laat me niet lachen. Als er 1 keeper niet stabiel is gebleken dit gehele seizoen...
0 -2
Pheadrus
Wat is je probleem?
Ajax legt een bedrag neer en gaat tijd investeren in de 19 jarige Kjell. Als na een jaar of 2 blijkt dat hij een gemiddeld eredivisie niveau niet overstijgt dan verkopen ze hem met een kleine winst. Maar er is ook een kans dat hij uitgroeit tot een topper. Heel verstandig beleid zakenlijk gezien.
1 0
Ozymandias
Waaruit blijkt dan volgens jouw dat hij mentaal niet stabiel is?
3 0
AFCAjaxMidNineties
Je kan nu wel net doen alsof het een talent is omdat Ajax hem gehaald heeft maar wees nou eerlijk. Had PSV hem gehaald had je gewoon keihard gelachen. Deze jongen kan er niets van.
1 -2
Joseph
Moeten we dan nu alle jongens boven de 19 van de opleiding gooien omdat ze nog niet klaar zijn voor het eerste? Een keeper die al op 18-jarige leeftijd in de basis staat in de eredivisie is behoorlijk uniek, helemaal voor lange keepers die doorgaans meer tijd nodig hebben om aan hun lengte te wennen..

Maar goed, zo te horen is talentanalyse een groot talent van je, ik en Ajax zullen er wel naast zitten.
1 0
AFCAjaxMidNineties
Op het moment dat er druk op komt te staan bij Emmen komen de blunders, flaters, beperkingen naar voren.
0 -2
Web
Wij zullen het zien.
1 0
steesz34
Holy mozes, Scherpen is met zijn 2.04 meter een halve kop groter dan Van der Sar!
2 0
Joop50
stabiele kakkies?? bestaan die dan???
0 -13
Ferd
Ik ken Feyenoorders die veel stabieler en intelligenter zijn dan jij.
0 0
Spitz
Dit wordt de nieuwe Neuer of Courtois. Die ogen ook niet super. Maar zijn werelds in hun keeperswerk. Dit is een super zet van Ajax. Volwassen en stabiel als mens en nog volledig te vormen als keeper.
4 -1
JSF
En kwalitatieve stappen neem ik aan? Wel goed om deze jongen een kans te geven en niet bij voorbaat af te serveren
2 0
Nouri10Eriksen
Tuurlijk, hij is jong, maar stabiel?
0 -3
Djabber
Als je elke week fouten maakt, is dat ook een vorm van stabiliteit natuurlijk.
1 0
A'dam Oud-West
Mentaal ja.. op het gebied van wedstrijden keepen moet dat nog komen.
5 0
NatureTwo
Keepers zijn vaak pas op hun beest eind 20, begin 30. Die Kjell komt er wel...
4 -1