Perez kraakt vrije trappen Ziyech: 'Heeft Ronaldo ook'

JesseTH, 24-04-2019 om 21:20, 12663 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenneth Perez is niet te spreken over de vrije trappen die Hakim Ziyech neemt bij Ajax. De analist ziet hem net als Cristiano Ronaldo erg vaak missen vanuit kansrijke posities en ziet dat als een belangrijk kritiekpunt tijdens een sterke ontwikkeling van de Marokkaans international.

'Het is een speler die zich onwijs goed ontwikkeld heeft. Hij werkt hard en nog veel meer, maar één ding doet die heel matig: het nemen van vrije trappen rondom de zestien', oordeelt Perez in de studio van FOX Sports. 'Dat heeft Ronaldo ook, en dat is geen compliment, want de vrije trappen van Ronaldo zijn ook heel matig.'

'Ziyech heeft (sinds hij naar Ajax kwam, red.) ook veruit de meeste vrije trappen genomen van alle spelers in de Eredivisie: 65. Daaruit heeft hij vier keer gescoord', klinkt de Deen vervolgens. 'Dit is echt een puntje van kritiek, want hij mag vaak aanleggen op hele mooie posities. Schöne benut bijvoorbeeld één van iedere zeven vrije trappen die hij neemt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
hij heeft n punt. Vergeet er echter wel bij te vermelden dat de 'jonge' Ronaldo ze bij ManU beduidend beter nam dan de 'oude' bij Real.
1 0
AlexIbarra
Hopelijk trekt Hakim in de laatste 6 wedstrijden zijn gemiddelde flink omhoog...
0 0
trainerdv
Goed onderbouwd met cijfers en dus waar. Hierin kan Ajax dus een slag slaan en nóg beter worden zoals een professioneel team hoort te doen.
1 0
Wereld
imo mag hij alleen nog indirecte vrije trappen nemen, dat gaat namelijk -meestal- wel goed.
Directe vrije trappen altijd Schöne (als hij erin staat) en eventueel een Tadic als ie veel beter voor een linkspoot ligt. Volgens mij kan Tadic namelijk ook wel een vrije trap nemen. Weet zo even niet of hij dat bij Southampton/Twente/Groningen gedaan heeft, maar hij heeft wel een goed schot in de benen.
0 0
RJB1979
Vergeleken worden met Ronaldo als punt van kritiek als voetballer. Kan slechter.
0 -1
Simon1
Ik ben het al oneens met Perez over de stelling dat Ziyech zich enorm ontwikkeld heeft bij Ajax. Naar mijn mening staat hij al stil sinds hij bij Ajax heeft "leren" mee verdedigen. Alle andere fouten die in zijn spel zaten toen hij binnen kwam, zitten er nog steeds.

Dit doet overigens niks af aan de kwaliteiten van Ziyech, maar wel over zijn resultaten in een wedstrijd. Hij kan veel meer bereiken als hij wat doet met die kritiek.
3 -6
EuforischeRealist
Hahaha
0 -2
MickS
Ik ben het mbt dit punt gewoon eens met Perez. Als hij de vrije trap neemt, zit ik rustig want hij zit toch nagenoeg altijd mis. Als Lasse de vrije trap neemt, staan we op (ja ook de seizoenskaartmensen om mij heen op de tribune), in volle verwachting van de grote kans op een doelpunt.
1 0
Schip
Niet alleen zijn vrije trappen, maar ook zijn schoten op doel zijn enorm wisselvallig. Als je dan het schot van Tadic ziet. Enorm droog, hard, zuiver en vrijwel altijd binnen de palen. Zou dat een kwestie van trainen zijn? Ziyech heeft zoveel balgevoel, dat hij vrije trappen en schoten op doel eigenlijk standaard tussen de palen zou moeten krijgen.

Niettemin een beest qua arbeid en drive in wedstrijden. Hele bijzondere speler, zeker als je meeneemt dat artistiekelingen zelden zoveel arbeid (willen) leveren als Ziyech. Topper.
6 0
Ajax412
Ik heb het gevoel dat hij met zijn goede been vaak teveel effect aan de bal wil geven om echt iets geweldigs te laten zien. Wanneer hij met rechts schiet is het vaak veel droger, harder, gevaarlijker en met minder krul. Met links is het vaak op de wreef met veel effect naar buiten, waar hij juist met de binnenkant de verre hoek moet zoeken. Nu vliegen ze vaak van de verre hoek af en soms zelfs richting de cornervlag, maar als je naar binnen snijdt moet je altijd met binnenkant plaatsen. Dat kan hij makkelijk en heeft veel meer rendement, maar ik heb af en toe het gevoel dat hij zulk soort schoten te stijlvol wil vlammen met zijn beste been.
1 -1
Mözil
Het blijft vrij bijzonder dat er nog zoveel negativiteit rondom Ajax is in de media (met name Fox). We hebben een top, maar dan ook echt een top seizoen. Als je de standen niet weet en enkel de media hoort heb je het gevoel dat we het slecht doen. Geeft alleen maar aan hoe trots wij Ajacieden kunnen zijn dat we nu echt de beste zijn en dat het hele land dit niet kan hebben. Heerlijk
1 -5
Ajaxadept
Ziyech verstuurd passes over 40 meter dat maar weinig spelers hem na doen, maar met schoten op het doel zou de bal, met zijn traptechniek, altijd minstens binnen de palen moeten belanden. Helaas is dat te vaak niet zo.
0 0
niquedegraaff
negativiteit? Ehm.. kritiek is terecht. En zonder kritiek ga je op een wolk leven en dondert alles zo in elkaar. Kom op he
3 0
Schip
Ik ben Ziyech fan vanaf het eerste uur en heb ook weinig begrip voor negativiteit als het gaat om wat hij zegt en doet, maar dit is gewoon een verbeterpunt. De lat ligt gewoon erg hoog voor hem.
2 0
Remark
Volgens mij ligt de lat juist erg laag voor hem, want vrijwel al z'n schoten gaan hoog over...
1 0
HilversumNoord
Hij mag dat toch zeggen? Als je 65 keer de vrije trap neemt en 4 keer scoort, is dat weinig. Dat zijn feiten. Niets negatiefs aan. Ziyech heeft pieken en dalen maar is zeer waardevol. Bleek wel weer nadat hij gewisseld werd tegen Vitesse...
4 0
Mözil
Ik bedoel het meer in het totaal. Betreffende deze stelling ben ik het er volledig mee eens. Over het algemeen wordt er gewoon veel gezocht naar negatieve punten bij Ajax en dat maakt Ajax ook zo groot vind ik. Kijk nou naar PSV het slaat totaal nergens op wat ze dit seizoen presteren (eerder een wonder dan prestatie in de eredivisie). Als dat bij ons zou gebeuren zou het veel groter gemaakt worden.
Niet Calimero bedoeld, dit maakt Ajax zo mooi imo
0 0
Bonno1978
Ziyech is gewoon in alles een 'alles of niets' speler. Altijd de moeilijke oplossing, terwijl hij volgens mij makkelijk mee kan in het eenvoudige positiespel. Maar ik denk dat hij dat te eenvoudig vindt om te doen. Hij wil altijd beslissend zijn en kiest daarom voor deze opties, terwijl hij volgens mij nog meer rendement krijgt bij korter en directer spelen. En daar hoort ook bij dat hij vrije trappen vaker moet overlaten aan Lasse of een andere teamgenoot. Gelukkig compenseert hij het met een enorme werklust, dat moet ook gezegd worden. Wie zei dat ook alweer: 'Voetbal is eigenlijk heel makkelijk, maar het is moeilijk om makkelijk te voetballen'..;-)
1 0
3*stars*3
Bij Lasse heb ik bijna altijd het gevoel, nu kan het gebeuren.
Ja, zelfs in Madrid maar als Ziyech ernaast staat of klaar staat om te nemen...
Fan van Ziyech hoor maar snap vergelijking van Perez wel.
Te vaak teleurstellende trappen.
Maar hij was er dichtbij tegen Vitesse.
0 0
oudzuid2
die Perez zit de laatste tijd flink te zeiken op alles wat Ajax is
7 -1
Aad82
Nog 5 en hopelijk nog 6 wedstrijden en dan nooit meer dat gezeik over Ziyech. Heerlijk!
1 -3
31xAjax
Bij mij gaat de vlag uit.....
1 -3
ETM
Doe effe niet zo dramatisch. Volgens mij denken 99 van de 100 mensen hier hetzelfde over. Ziyechs vrijetrappen zijn niet goed genoeg voor iemand die ze zovaak neemt. En in Schone heeft Ajax gewoon iemand die dat beter kan.
En een speler wegwensen omdat de opinie van anderen jou niet aan staat vind ik ongezond.
Ziyech behouden zou absoluut geweldig zijn, maar zit er waarschijnlijk niet in.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Vrije trappen en hoekschoppen en Ziyech gaan niet samen, bizar dat hij ze nog mag nemen. Verder heerlijke voetballer maar dat weet iedereen.
1 0
AjaxSXM
Denk je dat je bij een andere (top) club vrije trappen mag (blijven) nemen als je dit soort statistieken achter je naam hebt staan?

Je kunt het zelfs slecht management van Ten Hag noemen: want die moet hem eigenlijk terugfluiten en hem in pikorde onder Schone zetten, tenzij vrije trap helemaal rechts 16 meter is, dus beter voor een linkspoot.

Snap ook wel dat Ten Hag niet op durft te treden nu we in deze flow zitten, maar normaliter had Ziyech al veel eerder in pikorde verschoven moeten worden, en terecht!

Helemaal met Perez eens, die vaker dan niet de waarheid durft te speken ongeacht welke club/speler/coach hij daarmee raakt.
4 -1
Ajax412
Ik vind het ook verschrikkelijk hoe hij ze neemt en als je puur naar de cijfers kijkt hoort hij ze ook gewoon niet meer aan te raken, dat zou in een topsportklimaat eigenlijk niet moeten kunnen. Nu moet Ik wel zeggen dat hij ze dinsdag zeer goed nam en pech had dat er niet eentje in vloog, maar de cijfers over langere termijn zeggen niet veel goeds. Hij zal er vast veel op trainen, maar verbeteren zal het moeten. Jammer, want hij is een goede voetballer en absoluut een harde werken. Zijn enige echte minpunten die de echt grote clubs ervan weerhouden hem te halen zijn zijn matige vrije trap en in meerdere maten zijn hele vele balverlies, vooral op onnodige momenten.
0 0
KlasseLasse
ik vind het zo jammer dat sinds perez bij die praat programmas zit hij alleen maar over ajax kan zeiken! alsof hij zo supérieur was come on he! ik hoor nooit maar dan ook nooit wat positiefs uit zijn muil komen! echt zo jammer weer elke x als ik wat lees over perez is het zanikken
2 -3
ratje
AS plaatst geen artikelen met: "Perez vond Ajax goed spelen", vandaar. Hij is vaak genoeg positief en nu heeft hij gewoon gelijk.
De opmerking "de KNVB doet alles voor Ajax en niet voor bijvoorbeeld Feyenoord en PSV" was daarentegen wel ongegrond gezeik van hem.
0 0
Victor
helemaal mee eens lijkt wel alsof hij niets goeds kan vertellen over Ajax en we hebben Super veel goals gemaakt we zijn onderweg naar het kampioenschap en we staan in de halve finale van de CL
dus zo slecht kan het toch niet zijn?

ow en PS dan vergeet ik de beker Finale nog lol ;-)
0 -1
louis60
Er zit net te weinig snelheid in de schoten van Zyech. Een mooie krul in de hoek kan een keeper nog belopen, inclusief een duik. Zijn voorzetten zijn wel top. Dus of blijven voorzetten of beenspieren trainen.
0 0
MichelAngelo66
Perez heeftgewoon gelijk hier. Ziyech hoort geen vrije trappen te nemen eigenlijk. De cijfers liegen niet. Schone is hierin veruit de betere. Ziyech heeft de mazzel een linkspoot te zijn en dus de gegadigde voor ballen rechts van het centrum. Heeft verder niks te maken met zijn verdere kwaliteiten.
8 0
Welja
" een linkspoot te zijn en dus de gegadigde voor ballen rechts van het centrum"

een van de grootste mysteries van het voetbal voor mij. Waarom iedereen zo denkt.
1 0
NUL20
omdat de muur meestal de korte hoek afdekt, dus je moet links om de muur draaien, ergo een linkspoot
0 0
Welja
De keeper zet de speler aan de buitenkant meestal ~ op een lijn met bal en de doelpaal. De rest van de muur dekt de goal af. Als je dan om de muur heen moet krullen als linkspoot rechts van het centrum moet je EN over de muur schieten EN/of de bal een enorm krul meegeven.

Een rechtspoot op rechts hoeft de bal alleen een lichte krul mee te geven. En als de hoogte niet goed is gaat hij alsnog langs de muur.
Daarbij komt dan de bal ook nog van buiten naar binnen op de keeper af, waardoor hij er moelijker en later bij kan.
0 0
Welja
Gisteren met 3 generaties lopen ergeren aan de vrije trappen van Ziyech en het feit dat hij ze uberhaupt nog neemt.

Een specialist scored er 1 op 3/4. Niet 1 op 15. Dat is heb-goed-val-goed.
Ben fan van hem, maar die vrij trappen moet hij of niet doen of beter oefenen, want dit kan ik ook.
3 0
Willem410
Hij maakt straks de winnende in de CL finale uit een vrijtrap.
5 -1
Remark
Dan vergeef ik hem ALLES!
0 0
Bensco
Ziyech is een topspeler maar Schöne is voor mij toch echt de vrije trappen specialist. 4 tegen de 18 van Schöne zegt toch eigenlijk al genoeg?
2 0
DirkvanDam
65 vrije trappen, 4 goals. is ook wel erg matig. hoeveel daarvan zijn indirect alsnog een goal geworden, dus assist via vrije trap? en waar staat bijvoorbeeld shone op?
1 -2