Ophof: 'Ligt meer aan mentale weerbaarheid'

JesseTH, 24-04-2019 om 20:50, 5338 views, VoetbalPrimeur |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edo Ophof, voormalig speler van Ajax, heeft nog altijd geloof in Kasper Dolberg. De Deen kwakkelt met zijn vorm, zo merkte ook Joël Veltman op, maar volgens Ophof ligt dat zeker niet aan zijn voetbaltechnische kwaliteiten.

'Bij Ajax heb je altijd twee of drie goede spitsen nodig', verklaart Ophof in gesprek met VoetbalPrimeur. 'Op dit moment denk ik dat het meer aan de mentale weerbaarheid bij Kasper ligt dan aan zijn voetbalkwaliteiten. Als er één de druk zelf op gooit, dan is hij het wel. We weten dat er een megabod lag na zijn eerste seizoen bij Ajax. Daarna had hij blessures en kwam hij moeilijk terug.'

'Nu zit hij in een draaiend elftal', vervolgt de oud-Ajacied zijn rede. 'Tadic doet het geweldig in de spits, Huntelaar zit erachter en hij moet zichzelf bewijzen. Ten eerste tegenover het prijskaartje van toen en ten tweede tegenover de verwachtingen. Dat geeft een enorme druk. Geef hem de rust en dan denk ik dat hij er bovenop komt.'

Ook gaat Ophof nog kort in op de wedstrijd tegen Vitesse van dinsdag. Ajax had een 3-0 voorsprong in handen, maar kreeg het door een dubbele wissel nog even kort lastig. 'Op het moment dat je ook maar het minste gaat veranderen in een elftal dat staat, kan dat een grote weerslag hebben. Het is voor Kristensen uitermate jammer, omdat die jongen nu al een paar keer invalt en het er niet sterker op wordt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adios
Misschien een gek idee, maar is het geen optie om hem 1 jaar aan Heerenveen te verhuren? Spitsen doen het altijd fantastisch daar en daar zal hij ook meer ruimte krijgen om te voetballen. Sturen we Kristensen met hem mee om hem gezelschap te houden. Vind die twee op dit moment niet het gewenste niveau hebben, maar ik heb wel het vertrouwen dat ze het nog kunnen gaan maken! Ze zijn beiden nog best jong en het is geen schande om op je 21e pas door te breken bij Ajax, vraag maar aan Frenkie!
1 -2
Bensco
Dat megabod is echt onzin van de bovenste plank. AS Monaco brak haar eigen transferrecord door James Rodriquez over te kopen voor 45 miljoen. Ze hebben nooit meer betaald voor een speler en dan zouden ze voor Dolberg wel 50 miljoen willen betalen? Dat is dezelfde onzin als dat zogenaamde bod van 50 miljoen op Bazoer.

Neemt overigens niet weg dat ik denk dat het bij Dolberg mentaal gewoon effe niet lekker zit. talent heeft die zat maar de puzzelstukjes vallen effe niet lekker in elkaar. Fischer had dat ook maar helaas is dat ook nooit geworden wat het moest worden.
2 -4
Piejotter
Ik vind Kristensen niet voldoende kwaliteiten hebben om bij Ajax te spelen. Voor mij is het een grote miskoop. Met alle respect voor Ten Hag ik begrijp zijn keuze niet om hem toch zo nu en dan te laten spelen. Aanvallend is het nog aardig maar verdedigen kan hij voor geen meter. De eerste tegen goal zag je dat hij een verkeerde keuze gemaakt had en het daarna nog probeerde te herstellen. Dat is wat mij meerdere malen aan hem opvalt hij wil maar al te graag aanvallen maar vergeet zijn verdedigende taken. En wat Dolberg betreft kunnen ze hem beter nog een seizoen houden omdat hij nu bij verkoop als reserve speler veel minder in het laatje brengt. Volgend seizoen word het alles of niks voor Kesper.
2 -1