Jansen: 'Denk dat Neres deze zomer vertrekt'

JesseTH, 24-04-2019 om 19:15, 10204 views, Pantelicpodcast |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen denkt dat David Neres komende zomer zomaar eens kan vertrekken uit Amsterdam. De Braziliaan gaf onlangs aan tevreden te zijn in Amsterdam, maar desondanks denkt de journalist van Voetbal International dat Neres' prestaties belangstelling kunnen hebben gewekt die niet te weerstaan is.

'Ik denk dat Neres vertrekt deze zomer', spreekt Jansen tijdens de Pantelicpodcast. 'Als je het over vier à vijf spelers hebt, dan kom je op Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en dan komen Neres en Tagliafico. Ik denk dat één van die laatste twee weg zal gaan. Neres is nu international van Brazilië en heeft in de Champions League waanzinnig gespeeld. Dit is na 2,5 jaar misschien wel het moment om te gaan.'

Waar Neres momenteel wel symbool staat voor het plezier van Ajax, ziet Jansen dat dat bij Kasper Dolberg allesbehalve het geval is. 'Hij valt wel een beetje uit de toon. Alles is leuk en euforisch en dan is hij degene die de afwas moet doen op het feestje. Op een gegeven moment kreeg ik gisteren (dinsdag, red.) het gevoel dat ik medelijden met hem kreeg. Dat is het meest vervelend gevoel dat je kunt hebben over iemand. '

'Vlak na rust komt de bal zo voor zijn voeten en die jaagt hij gewoon de A10 op', vervolgt de verslaggever. 'Vlak voor rust schoot hij ook op een moment, terwijl hij Ziyech en Tadic als afspeelmogelijkheden had. Hij moet over dat dode punt heen en daar komt hij maar niet overheen. Huntelaar is nu ook weer terug en die is in bloedvorm. Voor Dolberg is dit niet het seizoen geworden waar hij op hoopte. Door de Tadic-variant is hij de nummer één positie kwijt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Matig stuk en erg lang.
0 0
Van Reenen
Ajax wil 2 en misschien 3 spelers laten vertrekken. 2 Kennen we al, maar die 3e? Nico wordt aan zijn contract gehouden, dus Ziyech of Neres? De overige spelers blijven, tenzij er een waanzinnige transfersom wordt geboden. Maar vooralsnog veel belangstelling, maar Ajax bepaalt.
0 0
ETM
Nu weet ik dat zo'n interviewtje haast even weinig zegt als de voorspelbaar onderbouwde mening van Jansen, maar ik kan niet ontkennen dat ik de antwoorden van Neres toch een beetje hoopgevend vond. Neres zei te denken dat hij bij Ajax zal blijven!

Maargoed, dat is ook in de huidige emotie van een zeer succesvolle tijd, waarin Neres heel gelukkig lijkt met zn medespelers en zn rol. Ik denk iig dat hij niet zomaar op een geldwagentje springt. Geen Chinees wagentje, geen Everton ofzo. Probleem is echter dat Neres op een dusdanig niveau uitblinkt dat je niet kunt uitsluiten dat er een club uit de elite zich melden zal..
1 0
wzawzdb91
Freek Jansen weet net zoveel als alle trouwe supporters hier op AS. Leuke gozer, maar als wat hij vermoedt komt gelijk op vi.nl en mensen nemen het helaas serieus.
0 0
Hollister
ben er totaal niet bang voor... Overmars heeft de vraagprijs voor Neres vastgesteld op minimaal 70 - 80 miljoen exclusief bonussen.. dus.. OF hij blijft gewoon vanwege de hoge vraagprijs, wat best logisch zou zijn, OF hij scoort bv nog 1 a 2 x in de CL en men betaald een vermogen waar Aja gewoon weer 2 spelers van hetzelfde Kaliber voor kan gaan kopen... (Antony en Pedrihno)
Laat dat maar aan Overmars over... Ik geloof echt dat De ligt en De Jong vertrekken.. Ziyech ook maar voor minimaal 50 miljoen.. en dan zal Overmars voor de rest echt absurde bedragen willen zien anders gaat niemand verder weg.. Van de Beek 60/70 miljoen, Neres 70/80, Nico 40/50, Tadic 50/60 ... we gaan hetzien
0 0
Minsc
Gaat Siem ook vertrekken? Nee!
0 0
Van Reenen
Frank staat bovenaan als je de stand omdraait. Dus die mag mss ook wel met een grote zak met dollars weg.
0 0
gi0vanni
Dat is nog steeds te laag. Als Ajax ze niet kwijt wil moeten die bedragen gewoon totaal onredelijk zijn en nog een stuk hoger, geen koopjes meer in Amsterdam.
0 0
WestlandforAjax
Onana, Mazraoui, blind, Tagliafico, vd Beek, (Schöne), Neres en Tadic moeten voor volgend seizoen behouden worden. Bij biedingen gewoon nee verkopen.

Daarnaast zou ik ook doorselecteren bij degene die het niveau niet halen. Ik zou Kristensen, Labyad, Lamprou, S de Jong verkopen.

Daarnaast kunnen bij spelers als Veltman, Dolberg en Sinkgraven worden gekeken hoe de vooruitzichten zijn en dat ze geen jeugd in de weg lopen.
4 -2
Schwalbino
Dolberg start dan in een wedstrijd waar heel veel druk op staat. Valt hij in zoals tegen Excelsior bij de stand van 5-1 dan doet hij zijn ding meteen. Weinig mensen snappen blijkbaar dat je alleen door veel te spelen met druk leert om te gaan.

Ik hoop dat hij volgend seizoen het vertrouwen krijgt en zich verder ontwikkelt.
9 0
gi0vanni
Juist, hij is nog erg jong dus moet nog zeker minimaal een jaar de kans krijgen. Laat af en toe gewoon zien over kwaliteiten te beschikken. En voor een speler die nog niet geheel in vorm is zijn 12 goals en 2 assists ook best aardig.
1 0
afcas
dolberg is te erg bezig met scoren om op die manier er weer bovenop te komen terwijl de tadic variant juist werkt omdat tadic eerder denkt aan de pass dan aan zelf schieten. dat is ook precies wat ajax nodig heeft in de spits. hij laat het elftal beter spelen en daardoor komt hij vanzelf aan zijn goals. daar moet dolberg naar kijken. zorg eerst dat het spel goed loopt, dan scoor je vanzelf. als je bij een 5-1 stand invalt en iedereen probeert jou te laten scoren is een doelpunt maken totaal niets waard...
1 0
Schwalbino
Ben ik met je eens. Hij hoeft alleen maar te doen wat Tadic doet. Heel veel in vrije ruimtes lopen, combinatie aangaan, ruimte voor anderen creeren. Misschien moet hem iemand omprogrameren. Hij kwam als vleugelspeler. Had dat ook altijd gespeeld. Toen werd hij spits. Nu moet hij een Ajax spits worden. Hij heeft het allemaal: snel, goed lijf, techniek, geniale acties. In potentie heeft hij meer dan Zlatan.

Een seizoen onder Cruijff en je had een topper. Bergkamp als spitsentrainer was ook niet verkeerd.
0 0
AFCAjaxMidNineties
Mocht hij vertrekken lijkt het mij geen vreemd idee om eens bij Dries Mertens aan te klopen. Heb dat altijd een Ajax-speler gevonden. Kan ook Ziyech vervangen eventueel. Wordt volgende maand 32. Kan dus nog een jaar of 2 van grote waarde zijn. Heeft nog een contract tot 2020 bij Napoli.
2 -4
AjaxPassion
Tadic, Schøne, Blind, Huntelaar, Veltman, Tagliafico, Magallan, Onana is meer dan genoeg ervaring. Ajax staat voor jong en frivool talent.
2 0
Bjorn
We zijn nu in de fase waarin er geen tijd meer is om speelminuten te gunnen aan iemand uit vorm. Tadic-variant is de sleutel tot succes gebleven en met Huntelaar in de punt winnen we met eenvoud van de kleintjes.

Neres wordt een lastig verhaal. Die heeft zich gewoon geweldig laten zien op het allerhoogste niveau. Bayern-uit en Real-uit waren geweldig. Als hij de kans krijgt, zal hij vertrekken.
1 0
AjaxDaniel
Nee
2 0