'Betekent indirect het afscheid van Dolberg'

FinnDekker, 23-04-2019 om 07:30, 24339 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In zijn column in De Telegraaf is Valentijn Driessen heel positief over de toegevoegde waarde van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. Zijn winnende goal tegen FC Groningen kan over een aantal weken een hele belangrijke blijken. Vrijwel iedereen bij Ajax is dus enorm blij met de routinier, behalve Kasper Dolberg. De spits heeft volgens Driessen geen toekomst meer in Amsterdam.

'Heel Ajax spint garen bij deze Klaas-Jan Huntelaar. Op één man na: Kasper Dolberg.' Huntelaar zou eigenlijk stand-in worden van de Deen. 'Maar de spits legt de lat zo hoog, dat Dolberg er al twee seizoenen lang onderdoor gaat. Terwijl de instelling en klasse van Huntelaar de Deen juist naar een hoger niveau moeten tillen, verlamt de concurrentie hem.'

'Nu verpietert de Deen, durft Ajax Huntelaar niet af te schrijven en betekent het bijtekenen van de Achterhoeker indirect het afscheid van Dolberg', vervolgt de verslaggever, die denkt dat niemand in Amsterdam nog in staat zal zijn om bij Dolberg de juiste snaar te raken. 'Ondanks het imago van ijskonijn blijkt hij niet bestand tegen de mentale druk en dan ben je ongeschikt voor Ajax.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bean
Toch zit er wel een kern van waarheid in dit verhaal. Je zag gisteren dat hij niet scherp is en klaas jan is dat wel, Dolberg mist nu vertrouwen
0 0
Ajax34
Is dit geen spiegel van Valetijn zelf met zijn suffe teksten.
Het komt wel goed met Dolberg. Het leven gaat nu een maal met ups en downs.
Don't worry about a thing ,'Cause every little thing gonna be alright.
0 0
PetrusKeizer
soms spreekt men van n huispsycholoog; de Telegraaf heeft n rioolpsycholoog. Hele stukkie van Terpentijn Driessen is n schoolvoorbeeld van zelfbekokstoofde psychospinsels. Als deze figuur nog toegang heeft tot de JohanCruyffArena, dan zal dat wel via de riolering zijn.
1 0
Mike1
Dolberg kan vanavond meteen het ongelijk van Valentijn Driessen bewijzen door een hattrick te scoren
1 0
Rinus M.
Zielige aap die Driessen, onbegrijpelijk dat die man zichzelf nog journalist mag noemen. Triest dat de Telegraaf tot dit niveau is afgegleden. Alhoewel....was het ooit beter?
2 0
komopajax777
Die Driessen is echt een riooljournalist.Een vreselijk nare stoker die met alle winden meewaait en zelf vaak het vuurtje aanstookt.Dolberg heeft heel veel kwaliteit, maar heeft blijkbaar ook nog tijd nodig om echt door te breken.
2 0
Gronkjaer
Als je binnen drie jaar geen onbetwiste basisspeler bent dan heb je niks meer bij Ajax te zoeken, zo simpel ligt het gewoon. Het feit dat de trainer liever een middenvelder in de spits zet is genoeg. Het feit dat jouw concurrent jou voorbij loopt en zichzelf wel in de wedstrijden knokt zegt genoeg. De concurrentie onder hem zit er ook aan te komen (Brobbey, Traoré, Danilo). We kunnen lullen wat we willen, maar Dolberg laat het zelf afweten op het veld en daar kan alleen hij verantwoordelijk voor worden gehouden. Die jongen heeft genoeg basisplaatsen gehad en schijnbaar laat hij het niet zien op de training, dan ben je rijp voor een wissel.
0 -5
Bennyben
Kijk naar Joël en Donny die allebei gepasseerd waren die komen nu beter terug dan ooit, hetzelfde scenario verwacht ik voor dolberg
1 0
Jariiii
Nare stoker.

En wie de uitzonderlijke kwaliteiten van Dolberg (die er ook dit seizoen wel degelijk soms uitkomen) niet ziet is stekelblind of heeft geen verstand van voetbal. Of allebei natuurlijk, dat kan ook.
3 0
Ajax27
Met alle respect voor Dolberg, maar hebben we hiervoor niet juist 2 goeie spitsen, en nu blijkbaar met Tadic 3. Daarvoor heb je een 2e speler, zodat je de eerste bij een mindere vorm, vermoeidheid of een blessure kan vervangen. Dat is nu het geval. Volgend seizoen nieuwe ronden, nieuwe kansen. Jong genoeg, even een royale dip... volgend jaar sterker als ooit terugkomen. Ik geloof niet dat een speler die zo jong zo goed is ineens alles is verleerd.
3 0
Babangida83
Een vos verleert zijn streken niet. Dan gaan we maar Dolberg bashen. Dat is nu de gemakkelijkste. Begin te denken dat Valentijn vroeger een pestkop was. Weet altijd de zwakste er moeiteloos uit te pakken, en pakt die dan ook aan.
1 0
Tinus
Als Valentijn hem afschrijft, dan is er wat mij betreft juist hoop.
5 0
Ansjo
Ik wil Dolberg nog niet kwijt. Sterker nog ik denk dat we komende weken nog wel wat plezier aan hem kunnen beleven. Stel je eens voor dat Dolberg nu eens op zn flikker krijgt en de show steelt in de CL finale mochten we die halen? Hij is het hele seizoen anoniem geweest in de Champions League. Eigenlijk zou Dolberg onze joker moeten zijn en de speler waarvoor Barcelona of Liverpool zich niet voorbereid heeft. Maar ja Bosz wist hem te prikkelen. Ten Hag is allang blij dat hij een team heeft weten te smeden waar alle vedettes tevreden in zijn.
2 0
AlexIbarra
Het is alleen maar heerlijk dat Klaas opstaat nu Dolberg het niet kan brengen.
Nieuw seizoen beginnen met een fitte Dolberg en aan Ajax gewende Traore als 1e en 2e spits, pinchhitter Klaas en alternatief Tadic.

Wat een luxe!

Ik blijf Dolberg een geweldige spits voor Ajax vinden en hoop dat hij zijn topvorm snel haalt.
Is snel, technisch, heeft overzicht, aardige kopper, beetje body.
We moeten echter niet van hem alleen afhankelijk zijn als hij geblesseerd of uit vorm is.
2 0
Cruyffie
Dit is toch die journalist die niet naar Madrid wilde afreizen, omdat er voor Ajax ‘toch niks te halen viel’?
5 0
vdhaas
Echt? Dan heeft hij z'n geloofwaardigheid wel verloren.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Wat een BS. Juist de goal, invalbeurt - aanname op borst en uithalen - getuigd van klasse en om kunnen gaan met druk. Volgend jaar krijgt ie ws. gewoon zijn kans. Alleen past ie niet altijd in het verfijnde voetbal wat ETH speelt als DT10 op 9 speelt.
2 0
Cruyffie
Alleen jouw gebruikersnaam verdient al een duimpje omhoog.
0 0
xrosspoint
Wat is de nieuwswaarde van deze persoonlijke mening en visie van deze journalist ? Probeert gewoon deze speler verder in een hoek te drukken. Natuurlijk is Klaas- Jan als pittshitter met al zijn internationale ervaring beter dan Dolberg. Maar Dolberg kan nog belangrijk voor Ajax worde de laatste drie wedstrijden. Als dat niet zo is, dan wel het volgende seizoen. Hij is nog harstikke jong en verdient nog nieuwe kansen om zichzelf waar en belangrijk te maken voor Ajax.
2 0
AlexIbarra
Klaas-Jan is the kind of striker that shits in the pitt.. ;)

Zou me nog niets eens verbazen van oud-Superboer Klaas.
0 0
carel romijn
Misschien een goede taak voor Lasse om hem daarbij wat te helpen?
0 0
SnifferClarke
Ik zie een jongen met psychologische problemen. Helpt Ajax hem hierbij?
0 -4
TomAjaciedd
Hij is een verschrikkelijk luie speler, met geen enkele winnaarsmentaliteit. Ik ben niet vaak negatief over onze spelers maar Dolberg mag vertrekken.
0 -6
Joseph
Ajax kan hem niet zomaar 3 jaar ouder maken. Daarnaast, wie heeft dat niet?
0 0
Ozymandias
Knap dat jij dat ziet zonder dat je hem ooit persoonlijk hebt gesproken...
3 -1
MPAjax
Hij is geen verslaggever maar een drama queen
4 0
pinballmagic
Ik heb nog alle vertrouwen in Dolberg
Die jongen is pas 21 Valijntijntje
Zoek eens een spits van die leeftijd die al zo ver is
3 0
MK77
Mbappe maar die telt niet
0 0
geronimo
Driessen probeert op allerlei manieren onrust te stoken, nu heeft hij weer iets nieuws gevonden
5 0
Joseph
Dolberg is nog steeds pas 21 jaar, hij is als een raket binnen gekomen, maar moet nu een mentale stap zetten om weer terug op niveau te komen.

Ajax moet hem niet laten gaan, maar vertrouwen uitspreken en zijn contract met een 1 of 2 jaar opwaarderen!
7 0
Labrador
Bedankt Valentijn. Als jij wat beweert blijkt het tegenovergestelde waar. Dolberg legt er 3 in vanavond
4 -1
Robeerke
Valentijn merkt dat Ten Hag afzagen zinloos is dus zoekt ie maar een ander slachtoffer
7 0
arigold
Vanavond schiet hij er 3 in, heerlijk zou dat zijn voor Valentijn.
2 -1
10Sneijder10
Kwaliteit heeft Dolberg zeker maar ik twijfel aan zijn wedstrijdmentaliteit. Waar Huntelaar met zijn 35 jaar de hele zooi afjaagt gaat Dolberg er in een drafje op af. Hij maakte zaterdag zelfs een schwalbe en verloor pijnlijk overtuigend een 50-50 duel om de bal. Vaak als hij dan het duel aangaat maakt hij een lompe overtreding. Bosz heeft hem er ook toen echt toe aan moeten zetten om beter zijn best te doen op de trainingen en toen ging het pas draaien bij hem.
2 -2
Stroeve
Ik begin er ook steeds meer van overtuigd te raken dat deze jongen het toch niet heeft. Wie weet had ie wel een superseizoen onder Bosz, zoals Vincent Janssen recent bij AZ en Björn Vleminckx ooit bij NEC. Wie weet is dit wel Dolbergs normale niveau.
2 -5
Klasseman
Alleen al voor de vrolijke noot moet Ajax hem behouden. De humor straalt van hem af
3 -1
Bennyben
Ben nog steeds heel blij met dolberg, en die gaat er nog wel komen aangezien Huntelaar niet oneindig door gaat, snap totaal de kritiek niet van valentein
6 -1
arigold
Ik zou Dolberg echt nog niet afschrijven, die goal zaterdag kwam tot stand door een individuele actie van Dolberg.

Hij oogt weer scherper en gretig.

Maar is het wel een spits? Hij lijkt beter uit de verf te komen als KJH of Tadic in de punt speelt.
5 0
DrD3k
Ik vind van niet.
Hij rendeert het best in 2 spitsen systeem waar hij rond een echte spits kan spelen of net als met Bosz, toen kreeg hij meer ruimte en werd sneller de diepe bal gespeeld op hem.
Hij was in de Deense jeugd ook eigenlijk een linksbuiten toch?
0 0
MankeNelis
Wel makkelijk om zomaar een conclusie te trekken.
4 0
Schip
Christus, wat een ontzettende bak onzin weer. Hunter legt de lat al twee jaar hoog? Hij maakt vooral deze tweede seizoenshelft indruk en maakt een cruciale goal. Maar dat deed Daley tegen PEC ook. Dat worden pas echt cruciale goals als Ajax de titel pakt. En dat is Hunter dan van harte gegund.

Dolberg is op de weg terug, maar er moet ergens nog iets van een kwartje vallen.

Ik ga er verder maar niet op in.
2 -1
gerard
Wat een lul verhaal!
4 0
Chambre05
Bij het lezen van zijn naam, ben ik meteen uitgecheckt.
4 0
de-Ajacied
Rara kakkerlak die Valentijn. Als Dolberg er 5 minuten instaat tegen Excelsior, schiet hij er meteen een binnen
De concurrentie is voorin gewoon groot
3 -1
Raikkonen94
Wat een onzin weer van Valentijn. Zijn er überhaupt nog mensen die hem serieus nemen?
3 0
SjaakWolfs
Ja, hoor. Dolberg is totaal 'verlamd' omdat Ajax een tweede spits heeft, die er ook een paar intrapt. Wederom heeeeel geloofwaardig.
1 0
Ozymandias
Oh gelukkig heeft Valentijn nog een Ajacied gevonden waar hij negatief over kan zijn. Dolberg is nog altijd pas een 21 jarige spits. Ik zou hem nog minstens twee/drie seizoenen geven voordat hij wordt afgeschreven. Dat hij enorm veel potentieel heeft kan iedereen namelijk zien. Met dat soort spelers (zeker spitsen) moet je veel geduld hebben en ze veel vertrouwen geven. In de speelstijl van Ajax zal elke spits het moeilijk hebben. Een type Tadic heeft het in de spits wat makkelijker omdat hij zich vaker kan laten zakken en dus meer aan de bal komt. Wanneer Ajax met Huntelaar of Dolberg in de spits speelt heeft die voornamelijk een rol als afleider en gaten trekker (door middel van loopacties) en komt de spits weinig zelf aan de bal. Dat is voor elke spits moeilijk laat staan een onervaren spits van 21 jaar oud.
10 0
insectenverdelg
T past heerlijk in Driessen zn seizoen als Dolberg Ajax zometeen naar de finale of de CL winst schiet. :)
9 0
PuurGeluk
Dan gaan we met zn allen voor Driessen staan juichen zoals Van Nistelrooy dat ooit bij het Ned. elftal deed.
0 0
Rdk1983
Wat een fantasie heeft die Driessen. Conclusies van hem komen echt werkelijk uit de lucht vallen.
8 0
kampioen0809
Ondanks dat ik Driessen absoluut niet serieus neem, hoop ik écht dat Dolberg bij Ajax blijft. Heb zo'n zwak voor die jongen, je ziet soms zijn enorme talent en ik zou het ontzettend zonde vinden als hij zou vetrekken.
8 0
MK77
ah gelukkig hij heeft iets gevonden om over te pissen.
6 0