'Ajax heeft een nieuw wapen: zakelijk winnen'

GinoHaverkamp, 23-04-2019 om 07:15, 4453 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Waar Ajax het jarenlang vooral van de voetballende kwaliteiten moest hebben, heeft de ploeg er volgens het Algemeen Dagblad nog een kwaliteit bijgekregen: wedstrijden op karakter winnen. Tegen FC Groningen (0-1) werd op die manier gewonnen en ook tegen Vitesse kan dat gebeuren, zo verwacht de krant.

Tegen de Groningers had Ajax invaller Klaas-Jan Huntelaar nodig om een overwinning uit het vuur te slepen. De spits, doorgaans vol honger op zoek naar die ene goal, was in de 78e minuut de FC Groningen-verdedigers te slim af en knalde de bal langs doelman Sergio Padt in het doel. 'Een vechtwedstrijd waarin de tegenstander alles deed om Ajax uit het spel te krijgen', zo benoemt het AD de wedstrijd in het noorden van Nederland.

De krant vervolgt: 'De Amsterdammers vertrokken alsnog met een heerlijk gevoel uit het noorden. Dat Ajax prachtig kan voetballen weten we inmiddels (vooral) door die Europese wedstrijden wel. Maar ook de zakelijke overwinning zit in het arsenaal, zo bleek tegen FC Groningen.' 

Ook Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt ziet dat de Amsterdammers vaker wedstrijden op karakter winnen. 'We trekken dat soort wedstrijden nu wél over de streep. Dat is een groot verschil met de afgelopen jaren. We vechten voor elkaar. Dat is ook onderdeel van een goed team zijn. Dat zit in bepaalde karakters van spelers, maar we zijn als team op dat vlak ook echt gegroeid dit jaar', laat het talent weten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
martijndepro
Haha, zakelijk. Man, gewoon hakken over de sloot werk. We mogen echt heel opgelucht zijn dat het daar 0-1 is geworden.
1 0
BokkieBokstra
Zakelijk? Zwaarbevochten op mentaliteit.
1 0
Ajaxxxisdebeste
AUB niet vanavond liever snel en makkelijk...mijn hart kan het niet aan die spanning.
0 0
Godenzoon24
Ach al die pingel gegeven werd dan waren we mentaal zwak, geen team etc etc. Niets opportunistischer dan de Nl voetbal media.
1 0
ETM
Op karakter winnen of zakelijk winnen vind ik iets heel anders.
Tegen Groningen was op karakter. Zakelijk is meer zoals PSV vaak wint. Risicos indammen, genoeg achterin, voorin leunen op individuele klasse. Bij een voorsprong van 2 doelpunten of zelfs 1 al aan gamemanagement gaan doen etc..
3 0
Danos
Mooi,zakelijk, lelijk, op karakter maakt mij voorlopig niet uit zolang ze maar de komende 7 wedstrijden winnen :-P
1 0