Been zag in CL 'Cruijff-principes' terug bij Ajax

JesseTH, 21-04-2019 om 21:10, 6248 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mario Been zag Ajax tegen Juventus een manier van spelen op de mat leggen die erg goed aansloot bij de principes en filosofie die Johan Cruijff in het verleden hanteerde. De oud-speler van Feyenoord was in het verleden samen met Cruijff actief en is om die reden vrij goed op de hoogte van zijn kijk op het spel.

'Voetballen, één of twee keer raken en inspelen met een idee erachter', somt Been desgevraagd op aan tafel bij Rondo. 'Ik zit heel vaak wedstrijden te kijken waarbij iemand wordt ingespeeld, maar je helemaal geen idee heb van wat er gaat gebeuren.'

Ook Jan van Halst zag Ajax uitblinken tegen Juventus, maar toch begrijpt de oud-Ajacied iets niet. 'Het is ongelooflijk dat Juventus zich, net als alle andere ploegen, geen raad wist met Tadic die constant in zakte. De tweede helft was hij constant vrij. Dat heb je toch door op een gegeven moment?'

Halve finales Champions League

Vooruit kijkend op de volgende ronde, wanneer Ajax het opneemt tegen de Spurs, komt Henk Spaan aan het woord. 'Je kunt nu niet meer zeggen dat Ajax geen kans heeft tegen zo’n elftal. Aan de andere kant begint Pochettino zich meteen in de underdogrol te manoeuvreren en Vertonghen zegt: Ajax hoort in de top zes van de Premier League. Allemaal heel slim, maar we kunnen beter vol blijven houden dat Tottenham Hotspur niet te doen is. Spurs is de favoriet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Met Feyenoord heb ik medelijden, want toen ik jong was hadden ze een fantastisch elftal met Van Hanegem, Moelijn, Israël, Laseroms, en Jansen. Toen was dat onze concurrent, en was PSV een echtprovincie clubje, wat het nog steeds is. Helaas heeft zfeyrnoord teveel dingen fout gedaan, maar misschien kunnen ze doo goed beleid ooit nog weer eens aanhaken.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Komt deels door scouten. Als je kijkt welke toppers psv haalde sinds eind jaren 80 tot deze eeuw. Moet je ook geluk bij hebben, maar bij feyenoord lijkt het wel alsof 80% miskopen zijn. Kijk naar psv, deze schud ik zo uit m'n mouw Romario, ronaldo, nilis, van nistelrooy, kezman, alex. Bij feyenorod kan je misschien 1 topspits vinden sinds de jaren 90 van het kaliber ronaldo of van nistelrooy.
Feyenoord haalt al heel lang spelers die niet goed genoeg zijn om de top te bereiken, en als ze wel potentie hebben dan verbleken ze icm de andere spelers. Zo'n van persie moet die berghuis toch veel kunnen leren, maar berghuis is op zijn leeftijd nog verre van een constante en volwassen speler die je elftal kan dragen.
De hele mindset bij feyenoord is al jaren : achter de feiten aan hobbelen en zorgen dat je ajax en psv niet uit het zicht verliest, ons inhalen komt niet in ze op. Nog even en zelfs met een verrekijker is AJax uit hun zicht.
2 0
ETM
Voor mij hetzelfde, al ben ik jonger. J. Kipric, Taument, R. Blinker.. daar begint mn geheugen ongeveer. Ik heb Feyenoord altijd een mooiere concurrent gevonden. Amsterdam vs Rotterdam. Het contrast.. PSV stond me eigenlijk altijd meer tegen. Alleen het PSV onder Hiddink op hun hoogtepunt gunde ik wel wat omdat het voetbal dat ze speelden toen soms echt heel goed was. Althans ik ben maar 1 keer ooit voor PSV geweest en dat was in die halve finale tegen Milan. Maar in het algemeen vind ik PSV veel lelijker. Vaak lelijk voetbal, vaak vervelende spelers. En als 'wezen' gewoon wezenloos. Dieptepunt, qua vervelende uitstraling was misschien wel dat elftal met Toivonen, hoewel ze toen allicht beter voetbalde dan nu. Nu met oerPSVer Van Bommel, en fantasieloos voetbal en duikelende Mexicanen en zeurende kopspits L de Jong .. Feyenoord is gewoon heel ver afgegleden. Even leken ze onder Koeman de weg omhoog te vinden, maar van boven af wordt die club gewoon slecht geleid. En ja er was dat wonderlijke kampioenschap in 16/17. Een Leicester City achtig kampioenschap, wel des Feijenoords met vechtvoetbal behaald. De afkeer van Feyenoord komt vooral vanwege die beelden vol agressieviteit als de camera op de tribune staat en het gecultiveer van de media.
Ajax is de enige club met een echte visie, club die de lat echt hoog legt. En eigenlijk is dat stiekem gewoon jammer. Maar de eredivisie heeft iig meer dan een top2 nodig.
1 0
Middenweg401
Feyenoord is tenminste een club met historie en een eigen smoel, en Rotterdam is een stad. Dat kun je van Psv en Einhoven niet zeggen. Ik heb ook veel meer een hekel aan dat identiteitsloze psv (al sinds eind jaren 80 toen ze begonnen met een karrenvracht oud Ajacieden binnen te halen) dan aan Feyenoord. Ik snap werkelijk niet hoe je fan van psv kunt zijn, tenzij je een typische streek supporter bent.
3 0
Dolberg25
Helemaal mee eens. Concurreer liever met Feyenoord voor de titel, als PSV.
2 0
Ajaxmax
Echte Feyenoorder die normaal over Ajax praat. Ik ben nu 55 en ga ook normaal over Feyenoord praten. Tis genoeg geweest.
9 0
Ajax114
Ben ik ongeveer 5 jaar geleden al mee begonnen. Heb niet meer zo'n hekel aan ze dan vroeger het geval was. Wijsheid komt met de jaren zeggen ze...
4 0