Van Egmond neigt naar direct rood: 'Een stukje opzet'

JesseTH, 21-04-2019 om 19:40, 4071 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dick van Egmond, scheidsrechterscoördinator bij de KNVB, is van mening dat Klaas-Jan Huntelaar zaterdag zomaar de directe rode kaart had kunnen krijgen. De spits werd tijdens FC Groningen beschuldigd van een elleboogstoot, kreeg ervoor zijn tweede gele kaart, maar volgens Van Egmond mag Huntelaar daarmee nog van geluk spreken.

'Ik denk dat Huntelaar blij mag zijn met die gele kaart', aldus Van Egmond in de uitzending van Dit was het Weekend. 'Ik neig meer naar een rode dan naar een gele kaart, want er zit toch wel een stukje opzet in. Voor de VAR was het niet duidelijk genoeg fout om hiervan een directe rode kaart te maken. Ook daar ligt de voorkeur wel wat meer bij een rode kaart dan bij een gele.'

De vermeende handsbal van Tagliafico, die in de slotfase voor de nodige opschudding zorgde, was voor Egmond geen strafschop. 'We hebben het bij Juventus – Ajax ook gezien, bij de handsbal van Blind. Dat werd geen strafschop en dat vond ik van deze ook. Het moet een natuurlijke houding zijn. De arm moet ver van het lichaam zijn en dat is in dit geval niet aan de orde. Het was voor de VAR ook de vraag of hij hem op zijn bovenarm of bovenlijf kreeg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klasseman
Donkerrrood, schande voor een club als Ajax
0 0
Ajaxtao
Ja en die schoppende boeren neigt naar 12x geel en daarbij kreeg De Ligt een vrij kopkans waar hij met gestrekte arm in zn rug werd geduwd.Maar dat hebben die clowns niet gezien natuurlijk.
0 -1
Mokum2018
Klaas-Jan maakt zich breed en gebruikt zijn armen, geel is dus terecht.
0 -2
JanTa
Heeft v. Egmond ook de in de 46e minuut niet toegekende strafschop aan ADO gezien?
1 -2
Radie125
Die van Egmond is ook weer onder zijn steen vandaan gekropen. zijn houten jas zat waarschijnlijk niet lekker
2 -1
Frank1978
Zei Dick ook nog iets over het harde (gemene) spel van Groningen, of mocht dat niet van de regie van FOX?
3 -2
Labrador
Wat denken ze bij Fox? Als we het nou aan iedereen vragen dan wordt de goal teruggedraaid ?
4 -1
cantharel
Ben het er wel mee eens want Huntelaar kijkt dus ziet hem komen en gooit zijn elleboog in de strijd wat voor mij gewoon rood was. Gelukkig geel dus maar 1 wedstrijd maar een heel gelukkige beslissing van Higler. Ik vind wel dat hij meerdere spelers van Groningen in de 1e helft geel had moeten geven waardoor er in de 2e helft zeker voor hun ook een rode kaart was gevallen.
4 -1
Tinus
Huntelaar komt hier idd heel goed weg. Sowieso heb ik het idee dat hij vaker dan in zijn eerste termijn bij Ajax zijn armen en ellebogen gebruikt. Maar wat is hij belangrijk. Ik gun hem zo erg die schaal.
4 0
Gonzo
Daar hebben we hem weer. Jan Joris Eendetepel.
3 -2
Gecko
Droeftoeter
2 -2