'Schöne is dé man van Ajax dit jaar'

NielsOpdam, 20-04-2019 om 15:15, 13024 views, NH Sportcafé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Chris Willemsen, schrijver van 'Het mooie van Ajax', vindt Lasse Schöne de belangrijkste man van het huidige Ajax. Dat vertelt Willemsen zaterdagochtend bij NH Sportcafé op NH Radio. Rinus Israël, die ook te gast was, blikt terug op het duel tussen Juventus en Ajax. 

'Hij is de balansfactor. Hij loopt gaten dicht, waar geen bal is of waar geen bal kan komen', opent Willemsen over de Deense middenvelder. 'Hij kan ook heel goed voetballen zonder bal, dat klinkt erg belachelijk, maar hij is echt geweldig.' Willemsen noemt Schöne een 'echte prof'. 'Als hij er een keer naast staat, is dat zo en is het de volgende keer beter. Ik vind hem echt dé man van Ajax dit jaar.'

Israël blikt terug op het duel tussen Juventus en Ajax. De oud-Feyenoorder vindt dat Juventus de eerste twintig minuten heer en meester was tegen Ajax. 'De 1-1 was de redding voor Ajax, denk ik. Het was een beetje een gelukkige goal, maar vanaf dat moment waren ze echt geweldig.' Israël vindt dat Erik ten Hag in de loop van dit seizoen 'een ideaal elftal' heeft neergezet. 'Toen de competitie begon, had niemand kunnen denken dat Huntelaar en Dolberg allebei op de bank zouden zitten. Zoals het nu staat, is dit het ideale elftal om tegen sterke tegenstanders te spelen.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik vond gisteren juist duidelijk worden dat je zonder Mazraoui een hoop voetbal over de rechterkant inlevert. We spelen zonder échte rechtsbuiten en daarachter hebben we alleen een back.
Schöne en De Jong spelen immers allebei vrij centraal.
Hoewel Veltman het geweldig doet momenteel, hoop ik dat Nous snel terug is. Die is toch een stuk dreigender in het bespelen van de ruimtes daar. Speelt ook lekker samen met Hakim.

Wat me positief opvalt aan Schöne is dat hij erg fit oogt voor zijn doen. Eiting zou hem af en toe moeten aflossen dit seizoen maar Lasse speelt nu al ruim 3 maanden zonder backup. Knap.
In principe vind ik hem wat oud worden maar als hij volgend jaar nog 40 wedstrijden kan spelen zoals hij er nu 60 speelt, is dat weer een speler minder die we direct moeten vervangen. Dat zou erg fijn zijn.

Matthijs-Frenkie-Hakim is wel genoeg schade. 1 speler per linie.
Als Schöne, Nico, Donny, Neres en Tadic blijven, hoeven we de voorbereiding iig niet te beginnen met een namenspel omdat de helft elkaar niet kent.. ;)
0 0
soewares
Ik denk dat elke fan een zwak voor Lasse heeft, alleen is dit natuurlijk niet de man.. Heeft er nog nooit een club van formaat voor hem aangeklopt eigenlijk?
0 -1
JC4ever14
Ajax is die club van formaat!
1 0
ajax1981
Hij speelt al in het buitenland heeft hij ooit gezegd. Zulke spelers zijn gewoon goud voor je team.
En wat is zijn traptechniek geweldig. Is altijd een direct wapen.
0 0
JohnnyD
My hero. Wat was hij weer goed tegen Juve. Af en toe flink de trucendoos openen. Ook zo'n aspect waar ik nauwelijks iemand over hoor. Die vent is zo heerlijk op de vierkante meter als het moet.
0 -1
PetrusKeizer
Lasse is echt zo'n speler die je gaat missen als hij gestopt is. Hij doet me n beetje denken aan Wim Jansen. Ook zo'n 'onopvallende' speler, die zowel bij Feijenoord als Oranje superbelangrijk was op t middenveld. Kon trouwens goed voetballen, Jansen, ook 'met' de bal. Niet vergeten hoe belangrijk Lasse's vrije trap vaak is. Hebben maar heel weinig spelers in zijn rol, die schitterende vrije trap.
2 0
SpursAjax
Lasse held
1 0
Rdk1983
Al jaren fan van Lasse. Blijft zich jaar in jaar uit laten zien. En is vaak belangrijk.
2 0
3*stars*3
En weer verrast Lasse.
Zovaak afgeschreven door (mij en) veel fans maar hij weet zich constant weer erin te knokken.
Voordeel voor hem is dat hij nu niet meer alleen staat in een systeem met puntje naar achteren en altijd Frenkie als back up heeft, naast of achter zich.

Maar meneer Willemsen slaat nu wel door.
Mooie van Ajax is dat er nu gewoon een sterke ploeg staat en ook qua goalscorers niet afhankelijk is van 1 speler.
Volgens mij in de CL nu al, 7 verschillende doelpuntenmakers heeft.
1 0
OnlyOneZlatan
naar mijn mening de zwakste op het middenveld en blijft overeind door het loopvermogen van de jong en donny. Daarbij grote kans om volgend jaar zijn basisplek te verliezen.
4 -10
Web
Man wat een onzin, net wat Willemsen zegt, loopt de gaten dicht
Geeft bij balverlies altijd gelijk druk op de bal, enorme variatie in de opbouw, balvast voor aansluitende mensen
Het middenveld van Ajax is enorm in balans met, Frenkie, Schone en Donny
Daarom is het vaak niet zo erg dat Ziyech ( te veel ) balverlies heeft.
Ook is hij heel erg belangrijk in het positie spel van achter uit, samen met Blind en Frenkie
Ik vind het onbegrijpelijk dat je dit telkens weer leest.
1 -3
OnlyOneZlatan
Dat type heb je inderdaad nodig dat hoor je mij ook niet zeggen. Iemand die degelijk werk doet. Zijn rol op het veld is zeer belangrijk als je zo aanvallend en ver van de goal af voetbalt als ajax doet. Maar zijn specifieke invullig van die rol is onder het gemiddelde niveau van dit team.
En in hoeveel frenkie hem ondersteund, helpt hem natuurlijk ook. Kan je niet ontkennen.
0 -1
ETM
Ik ben het zeer met je eens. Maar vind het wel begrijpelijk dat vrij veel mensen dit niet zien.
Schone is binnen het geheel, misschien samen met Blind de meest 'sobere' speler. Dat spreekt veel mensen niet aan.

Wel vind ik wat Willemsen hier doet niet zo interessant. Die behoefte van mensen om van 1 iemand de belangrijkste te maken. Dat vind ik zo geforceerd. En als het dan toch zou moeten dan kom je imo zeker niet bij Schone, maar krijg je ook een wat vermoeiende discussie. Wie woog er het zwaarst in aanvallend opzicht bij het halen van de halve finale? Tadic. Wie in verdedigend opzicht? De Ligt. Maar voor het voetbal dat Ajax op de mat legde waren al die basisspelers cruciaal. Blind met zn rust en aanvulling op het positie-spel, Schone in een wat andere rol idem, Tagliafico met zn simpele functionele aanvallende spel en met zn enorme drive verdedigend. Ziyech met zn onvoorspelbaarheid, creativiteit en enorme loopvermogen, Neres met zn spel in de kleine ruimte, gogme en diepgang, de helemaal losgebarste Vd Beek met zn slimheid. Mazra misschien wisselvallig, maar toch ook bijdragend met zn voetballend vermogen en 2 cruciale goals. Frenkie.. Frenkie met zn buiten gewone kwaliteit overal en altijd aan de bal te kunnen komen, een extreem multifunctionele schakel in de opbouw. Onana met zn uitstraling, zn drive, zn allroundheid, top reflexen. En een ode aan Huntelaar of Veltman mag ook ;)

Wat een team.
1 0
Web
Schone de man van Ajax is ook weer overdreven, maar dat hij ook een belangrijke rol vervuld in dit Ajax is wel duidelijk.
Ik vind als hij niet speelt, of gewisseld word, het vaak minder word.
Bovendien begint Donny de positie 10 steeds beter in te vullen, en hoeft hij van mij niet op de controlerende positie van Schone te spelen.
Donny stond er vaak, en deed daarom niet ( te weinig ) aan het positie spel mee. Nu komt hij er, en vult hij het voortreffelijk in, wat is Donny gegroeid dit seizoen.

Net wat je zegt iedereen heeft zijn inbreng, ik vond zelfs Blind misschien wel de beste dinsdag.
1 0
gi0vanni
Blind was duidelijk de beste. Maar er waren er veel geweldig. Alleen Ziyech kan of moet nog beter kunnen natuurlijk.
2 0
AjaxPassion
Hahahahaha lachwekkend dit. Dit wordt al 5 jaar gezegd, elke keer bewijst hij je ongelijk, maar toch geef je hem geen credits? Echte klasse.
2 -1
OnlyOneZlatan
Het is geen schande de zwakste te zijn op het middenveld met donny en Frenkie. 5 jaar vind ik wat overdreven. Maar in 2017 was ajax steeds veel beter (vooral in de europa league) als hij vervangen werd door donny, vanaf toen begon de omslag. Hij kan vaak ook wel mee, alleen is het geen sterkhouder en volgend jaar is hij misschien geen basisklant. Hoezo bewijst hij mijn ongelijk? omdat hij speelt? er is gewoon niet veel keuze en op ervaring naast 2 jonge jongens heeft hij al snel de voorkeur.
0 0
Sterspeler
Was een totaal ander spelsysteem. Alleen de opvatting van druk zetten was hetzelfde. Beetje appels en perenverhaal.
0 0
Wesl
iedereen is belangrijk, zeker in de as van het veld
0 0
Aad82
Een van de beste middenvelders van Europa dit seizoen.
1 -3
ambtenaar
Niet mee eens, er zijn andere spelers die veel belangrijker zijn. Zou zelf niet kunnen kiezen tissen frenkie, de Ligt, Tadic of Ziyech.
4 -1
Joseph
Dan vergeet je zelfs nog Blind, Donny en Neres, of Onana. Schone komt daarna samen met Mazraoui. Goede spelers, niet de belangrijkste voor dit team. Dat zie je ook als ze niet spelen.
0 -1
Godenzoon24
Mazroui???? Voor Nico ? Foutje zeker?
0 0
GvanderK
Ongelofelijk wat Schöne meemaakt in zijn carrière. De Graafschap zag het niet zitten, Heerenveen ook niet echt. NEC moest hem gratis laten gaan. En 7 jaar laten staat hij in de halve finale van de CL via oa een wereldgoal tegen Madrid. Deze man is een clubicoon, de Deense mister Ajax. Nooit zeuren, en altijd zijn best doen, wat een top mentaliteit heeft die gozer. Echt een voorbeeld voor vele spelers.
10 0
Jariiii
HIj is zeker belangrijk en wordt (te) vaak onderschat, maar dit is echt overdreven.
8 -1
Sterretje73
Nee niet met je eens. Ik ben al heel lang een absolute fan van Lasse. Die knapt zo ongelooflijk veel vuil werk op en je zag het in de tweede helft tegen Juve toen hij zich naast Frenkie opstelde. Hij heeft de slimheid om zich aan te passen en kan “sober” blijven acteren. Ja hij wordt wat ouder maar hij is van zoveel waarde voor dit elftal. Zonder Lasse (en Blind) zouden de jonge jochies ook goed zijn maar het heel veel moeilijker hebben. Een onschatbare waarde dus...
2 -2
gi0vanni
BelangrijkSTE speler? Dat dus echt niet. Pak een de Ligt die is al belangrijker. Maar ook de Jong, Neres, Ziyech en Tadic. Maar het belangrijkste aan dit Ajax is dat er niet alleen kwaliteit is maar dat het ook heel vaak een echt team is.
2 0