'Marin meer scorend vermogen dan De Jong'

BartVeenstra, 19-04-2019 om 08:10, 7230 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Belgische voetbalcommentator Filip Joos denkt dat Razvan Marin qua rendement Frenkie de Jong misschien wel gaat overtreffen. Aan de andere kant verwacht hij dat de Roemeen voetballend niet het het niveau heeft van de naar FC Barcelona vertrekkende middenvelder.

'Als je puur naar goals en assists gaat kijken, zou het mij niet verbazen als Marin De Jong gaat overvleugelen. Maar het oogstrelende van Frenkie, het gemak van ergens uitdraaien en een oplossing vinden, dat heeft Marin minder', zegt Joos in gesprek met de NOS. 'Marin heeft duidelijk meer scorend vermogen.'

Joos zag dat De Jong in de eerste helft 'volledig werd overspeeld' in de interland tussen Nederland en Duitsland. 'Door die ondergrens zal Marin niet zaken. Maar hij zal de bovengrens van Frenkie ook niet halen', aldus de verslaggever, die vindt dat Marin beschikt over een uitstekende mentaliteit. 'Marin is echt een motor voor een ploeg. Dat maakt hem opwindend om naar te kijken. Wat dat betreft is het meer een type-Edgar Davids. Niet een man van veel hoogstandjes, maar zijn functionele techniek is meer dan behoorlijk.'

Tot slot geeft de commentator aan dat Marin geen 'mannetje met maniertjes' is. 'Hij zal niet in de media verschijnen omdat hij zes vriendinnen heeft gedumpt of 25 nieuwe tattoos heeft laten zetten. Hij heeft wat dat betreft een soort soberheid over zich. Echt een trouwe soldaat voor je club. Ze zullen hem in Luik zeker nog gaan missen. Hij is de maizena van het team: de man die de boel bij elkaar houdt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Laten we nou maar eerlijk zijn , Frenkie heeft gewoon geen scorend vermogen.
Al sinds jong Ajax niet meer , toen scoorde hij nog wel , maar toen stelde Nouri hem vaak in de gelegenheid . (Ik hoor Frenkie nooit over Nouri trouwens , terwijl hij daar toen veel aan te danken had ) gelukkig is zijn veldspel wel goed . maar daar heeft Ajax allang vervangers voor .
Mijn zoon van 8 in dieE tjes voetbalt zegt dat hij nooit van achter uit zomaar met de bal mag gaan lopen zonder doel , omdat die rushes heel makkelijk te stuiten zijn en dat de tegenstander dan gelijk gevaarlijk wordt .
Frenkie doet dat nog steeds , zonder enig nut . Ja ook weer tegen Juve in de eerste helft vlak na de goal van Ronaldo, dat liep net goed af . Gelukkig zorgden Ziyech en Donny ervoor dat de wedstrijd kantelde .
0 -2
Radikaal
Ik vind dit heel eerlijk van je, maar je hoeft jezelf niet per sé voor lul te zetten hoor. Gewoon niets zeggen mag ook, in plaats van eerlijk zijn.
0 0
Ajax27
F*ck rendement... echt, dat mensen hier nog serieus over beginnen. Iniesta had ook vrijwel geen rendement, Busquets ook niet. Telde dat mee? Nee, want net als Frenkie zijn dit geweldige voetballers die door kleine subtiele balhandelingen en positioneringen ervoor zorgen dat zijzelf en de spelers om hen beter gingen spelen en meer tijd over hadden. Dat is niet meetbaar met goals of assists.
0 0
PJSM
Helaas is De Jong niet vervangbaar.
0 0
geDaante
Maar puur naar goals en assists kijken is totaal onzinnig, dat bepaald helemaal niet het rendement.
2 -3
Gecko
Vraag. Moet schone blijven. Of is marin de opvolger ?
Of nog iemand halen?
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Marin qua type wel als de opvolger van Schöne kan worden gezien. Alleen zou ik Schöne er zeker bijhouden als wisselspeler. Hij is een geweldige prof die als twaalfde man heel belangrijk voor Ajax kan zijn. Ik zou hem sowieso tot het einde van zijn loopbaan als voetballer bij Ajax houden en daarna een rol in de jeugdopleiding geven. Schöne is een echte Ajacied (de spelers met het meeste wedstrijden voor Ajax in de 21e eeuw) en dat soort spelers moet de club koersteren. Hetzelfde geld voor Huntelaar en Blind die ze ook tot het einde van hun loopbaan bij de club (moeten) houden. Dit soort spelers hebben ook een rol als cultuurbewakers en het belang daarvan moet niet worden onderschat.
1 0
Joseph
Ik hoop dat Blind volgens seizoen naar het middenveld gaat, die verplaatst het spel ontzettend goed, kan positioneel veel dreiging uit de aanval van de tegenstander halen en heeft aanvallend volgens mij meer mogelijkheden dan er nu uit komt. Ik denk dat hij rond de 15 goals/assists kan komen.
0 -1
wzawzdb91
Lijkt mij inderdaad meer een vervanger van Schone (die trouwens ook nog lang niet afgeschreven is). Nu Propper nog halen als vervanger de Jong, en je hebt een prima blok voor de verdediging staan. Maar EERST, nog 8 wedstrijden KNALLEN!
1 0
pinballmagic
Doe odegaard ook maar erbij
1 0
Sunny
Zoals Marin links en rechts beschreven wordt lijkt hij mij een heerlijke speler om in je elftal te hebben.
2 0
de-Ajacied
Wat ik uit de samenvattingen zag verdedigt hij vrijwel nooit mee. Dat is ook een groot verschil met de Jong
0 -1
Rentokill
Dat kan natuurlijk ook de opdracht van de trainer zijn.
1 0
Bky
Als je Frenkie op goals gaat beoordelen snap je het spelletje niet.
7 -5
AgeM
Waarom scoort de Ligt dan wel regelmatig ? Notabene een centrale verdediger !!
0 -4
geDaante
??? Die komt bij dode spelmomenten mee vanwege zijn lengte en kopkracht
4 -1
AgeM
En Veltman scoort ook, en tagliafico en Mazza en Ziyech en Schone , Frenkie scoort nooit en geeft ook nooit een assist
0 0
Ajaxxxisdebeste
Is toch een feit, verder is de Jong van ongekend niveau
1 0
SjaakWolfs
Doet hij ook niet. Constateert alleen dat Marin er meer maakt.
1 0
NelsonAFCA
Wat een goal maakte hij tegen Anderlecht.
1 0
MK77
Even super off:

https://www.youtube.com/watch?v=uiViXXhwXho

En dan deze er nog achter aan

https://www.youtube.com/watch?v=80FD45YenyA
1 0
AmSTERdamzuid
lekker hoor
0 0
Babayaka
gaat die over die kerk in rotjeknor, waar de blabla ajax grappen en 020 grappen verwerkt in zijn preek, wat ook nog schijnt aan te slaan ?
1 0
MK77
Nee
0 0