Hiddink: 'Ajax heeft de nestharen afgeschud'

FinnDekker, 18-04-2019 om 19:10, 5863 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ook Guus Hiddink zag Ajax meermaals schitteren in de Champions League, met als een van de hoogtepunten de uitschakeling van Juventus. De trainer geniet enorm van de bravoure van de Amsterdammers, die eerder al afrekenden met clubs als Real Madrid en Bayern München. 

'Wat ook mooi is aan dit Ajax: ze durven elkaar aan te spelen in de dekking, waardoor er elders op het veld ruimte ontstaat. Net als andere grote teams werken ze zich kapot als de bal wordt verloren en de drive om alle duels te winnen was geweldig. Ik heb van Ajax genoten, het was heerlijk om ze te zien spelen', vertelt Hiddink aan Voetbal International.

Er zijn meerdere oorzaken voor het succes, vindt de oud-bondscoach. 'Erik ten Hag drukt er natuurlijk een groot stempel op. Maar ze hebben ook gewoon een heel goede mix gemaakt, door de portemonnee te trekken voor jongens die zij bepalend achtten. Een paar jaar geleden zag je wel dat er wat talent zat aan te komen, maar dat had nog nestharen achter de oren. Ajax heeft nu de nestharen afgeschud.'

'Ik hoop op een finale tussen Ajax en Barcelona. Barcelona schroomt weliswaar niet om tachtig miljoen voor een speler neer te leggen, maar heeft toch ook nog veel oog voor de eigen jeugdopleiding', deelt Hiddink tot slot zijn ideale finale.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tinus
Ik hoop toch echt op een finale Ajax-Liverpool. Denk ook dat we daar een grotere kans tegen hebben.
0 0
Schwalbino
Elke liefhebber ziet dit Ajax graag spelen. Misschien alleen de liefhebbers niet die ook PSV fan zijn maar gaat dat wel samen? Liefhebber en PSV fan? Het kan. Het leven is dan wel een hel. Alleen vol te houden met een goed huwelijk en het geloof in een nieuwe Romario, Nilis of Ronaldo.
0 0
neutraaltje
voetballiefhebber en fan ...... Het zijn natuurlijk 2 verschillende dingen.
een echte fanatieke fan hoeft helemaal geen verstand van voetbal te hebben. en dat kom ik ook op de verschillende clubforums ook duidelijk tegen. ook hier zijn er genoeg die maar wat lulkoek vertellen .. maar wel een hart voor hun club hebben.
dus ook de psvers of fijenoorders die naast fan ook voetballiefhebber zijn, zullen zeker geniet van het ajax van dit jaar
0 0
ajaxrulesz
psv fan zijn is het meest saaie hobby beroep op aarde. de micky mouse ligeau domineren met ajax, maar dan met catenaccio voetbal. en bijna steenvast falen buiten de micky mouse liga. recent nog tegen een middenmotor uit de kroatische liga ene Osijek met een jaarbegroting van 11 miljoen.
1 0
Middenweg401
Simpelweg nee. Echte liefhebbers zijn niet voor Psv imo. Ik kom niet uit Amsterdam, maar ben ooit als 9/10 jarig ventje Ajax fan geworden vanwege het typische Ajax spel vol lef en branie (toen met Vanenburg, Van Basten, mijn grote kleine held Jesper Olsen en de terugkerende Cruijff). Dat was een bewuste keuze. Ook in mindere jaren bleef ik voor Ajax natuurlijk, maar ik wilde wel het typische attractieve Ajax spel zien. Ajax fans zijn veeleisend. Dat kritische is gecompliceerd voor buitenstaanders, maar ik vind dat erg mooi.

Je bent voor psv omdat je een zachte g hebt, of omdat je denkt dat die fantastische aankopen (ik genoot ook erg van die 2 Brazilianen!) iets met de club psv van doen hadden.
3 0
makaveli
welke eigen jeugd doel je op?
1 0
MPAjax
hij was dronken of hij heeft niet goed gekeken want Barca is alweer jaren een koopclub, enige jeugd die doorstroomde komt van de lichting dat Cruijff nog relatief gezond bij Barca rondliep, 2000 - 2005
0 0