Pot: 'Nooit meer zeggen dat het niet meer kan'

BartVeenstra, 18-04-2019 om 15:15, 5891 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Menno Pot vindt dat Ajax dit seizoen heeft bewezen dat alles mogelijk is in de voetballerij. De journalist keek jarenlang naar Champions League-wedstrijden, waarbij de moed hem totaal in de schoenen zonk. Dit seizoen is echter alles anders.

'Die spelers leken twee keer zo groot als de Ajacieden. Zo snel. Zo hard. Zo foutloos. Het leek alsof ze een andere sport beoefenden, een spel speelden waar Ajax niets meer mee te maken had. De Europese top was voorgoed onbereikbaar geworden, besloot ik', schrijft Pot in zijn column in Het Parool refererend aan de topteams van de laatste jaren. Vorig seizoen speelde Ajax niet eens Europees voetbal. 'Accepteren dat Ajax in een ander sterrenstelsel voetbalt, leek het beste idee.'

Toch is Ajax nu weer aan het acteren in wat Pot noemt het 'onbereikbare universum'. 'In dat onbereikbare universum acteert Ajax nu weer. Het zet er Bayern München, Real Madrid en Juventus te kijk op hun eigen graszoden. Kijk die tweede helften eens terug. De megaclubs staan erin voor joker, totaal de kluts kwijt, geen flauw idee wat te doen met de voetzoeker van branie en plezier die Ajax heet.'

Pot geniet weer van wat Ajax laat zien op het hoogste Europese niveau. 'Terwijl Marc Overmars zijn nu al legendarische buikschuiver maakte voor het feestende uitvak in Turijn, sprak ik mezelf toe: nu nooit meer zeggen dat het niet meer kan. Ook niet op het dieptepunt van de crisis die vast weer eens komen gaat. Het kan namelijk wel. Altijd. Dát is de les van 2019.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
2019 succes stond al meer dan 5 jaar met potloot ingevuld. Helaas uiteindelijk wel zonder Nouri. Over 5 jaar (generatie Unuvar) weer pieken.
0 0
Ajax114
Hoop op goede vervangers zodat we ook de wereldcup kunnen winnen
1 -1
AFCAjax
sorry voor minnetje dat was niet de bedoeling ik wou gewoon op de reageer link klikken..
Ik hoop dat de meeste gewoon blijven zodat ze de supercup en wereldcup met Ajax op hun naam kunnen schrijven.
0 0
Ajax114
Altijd dom en irritant gevonden dat men zei dat het niet meer zou kunnen . Het kan wel en op de Ajax manier, dat is de enige manier om succes te hebben. Niet met zogenaamd realistisch voetbal met 6 verdedigers.
3 0
Horrontelli
Daar heeft Pot gelijk in, maar over een paar jaar wordt toch weer gezegd dat het 'nu echt echt echt niet meer kan'.
'Ja maar dat werd in de jaren negentig en in 2016 ook gezegd! En toen bleek het toch te kunnen'
'Ja, maar nu is het anders, nu kan het echt niet meer. De speelstijl is ook gedateerd en zo. Tegenwoordig moet je verdedigen en lelijk spelen, anders haal je geen succes meer.'
2 0
Juichtoon
Dat wisten we toch al .
0 0
Ozymandias
De truuk is duidelijk (al duidelijk sinds 1995) om een zeer talentvolle lichting (in dit geval de lichting 1997-1999) aan te vullen met ervaren spelers die in wedstrijden op het hoogste niveau als fundament fungeren waar de talenten hun niveau aan kunnen optrekken. Dit jaar heeft Ajax met Neres, Vd Beek, De Jong, Dolberg, Mazraoui en De Ligt een ongelofelijk talentvolle basis maar ik weet zeker dat ze zonder Tadic, Blind en Tagliafico veel wisselvalliger waren geweest en daardoor niet zo ver waren gekomen. Hopelijk kan Overmars over een paar jaar hetzelfde doen met de zeer talentvolle 2001-2003 lichting. Ik zou alles op alles zetten om Tadic en Blind tot het einde van hun loopbaan bij Ajax te houden.
2 -1
wladimir
Het zijn de Ligt en de Jong die de echte wereldtoppers zijn. Ziyech komt daar op een goeie dag in de buurt. Afgelopen woensdag vond ik Ziyech slecht. Deze drie zijn deze zomer weg. Net als Tagliafico. Met Veltman, Sinkgraven, Eiting en Labyad op die plekken wordt het toch anders. Wel is Ajax fucking rijk.
2 0
Ajax114
Precies en als je drie goede spelers haalt met dat geld kan je volgend jaar weer bij de laatste 16 zitten. En Tagliafico moet zijn mond houden. Gewoon nog een jaar blijven tenzij ze 40 M betalen.
0 0
Ozymandias
"Het zijn de Ligt en de Jong die de echte wereldtoppers zijn."

Natuurlijk, het zullen bij Ajax altijd de jonge spelers zijn die het dichtst in de buurt van de wereldtop zullen komen of daar zelf in zullen horen (zoals bij De Jong en De Ligt) aangezien de oudere wereldtoppers niet voor Ajax spelen. Dat neemt niet weg dat jonge wereldtoppers wisselvallig zijn als ze er geen fundament van ervaren spelers staat.
0 0
w86
En dus zullen er weer aankopen gedaan worden, net als afgelopen zomer. Ajax is echt niet van plan om 400 miljoen op de bank te zetten en alleen Marin, Pierie en Schouten te kopen. DIt zijn de eerste kruimels, net zoals we vorig jaar al heel vroeg Schuurs hebben gehaald.

Na afgelopen zomer maak ik me echt geen zorgen over het aankoopbeleid, er gaat gewoon passend geïnvesteerd worden. En daar zal op zeker een miskoop tussen zitten, maar ongetwijfeld ook een voltreffer. Mooie, spannende zomer.
0 0
AFCA-B93
Wat een geweldige foto bij dit topic. Onze grote sterke aanvoerder (mooi gezegd de oudste 19-jarige ooit), zo blij als een kind (zoals het eigenlijk nog hoort op zijn leeftijd) met het uitvak feesten. Wat zijn dit fijne tijden als Ajacied zeg!
0 0