Van Gaal: 'Zei het toen al: Ajax kan finale halen'

BartVeenstra, 18-04-2019 om 08:50, 5813 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-trainer Louis van Gaal is niet verrast door het huidige succes van Ajax in de Champions League. Afgelopen dinsdagavond wisten de Amsterdammers de halve finales van het miljardenbal te bereiken door Juventus uit te schakelen.

'De tweede helft van Ajax was briljant. Creatief voetbal met een goede balans tussen verdedigen en aanvallen. Daar draait het allemaal om. Ajax heeft zo enorm veel creatieve voetballers', zegt Van Gaal op de website van de FIFA.

Dat Ajax in de halve finale staat van de Champions League komt niet als een verrassing voor Van Gaal. 'Ik zei het al toen ik Ajax in de groepsfase tegen Bayern München zag spelen: dit Ajax kan het tot de finale schoppen. Maar vergeet niet dat de sterkste ploegen ook nog niet uitgeschakeld zijn.'

Ajax neemt het in de halve finales van de Champions League op tegen Tottenham Hotspur. De twee andere halve finalisten zijn Liverpool FC en FC Barcelona.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Johan zette de koers in in 2010 en werd door sommigen voor gek verklaard.
En dat het niet in een rechte lijn (zonder aanpassingen) zou gaan gaf hij zelf al aan.
Het loslaten van het salarisplafond kun je niet los zien van eerder slim en zuinig beleid (na jaren sportief en financieel wanbeleid).
Nu wel hopen dat we niet weer doorslaan in het kopen. Eigen jeugd opleiden moet de kern blijven.
0 0
Babangida83
Tuurlijk. Maar op die manier kun je nooit miszitten, haha. Zo ken ik er nog een paar.
0 0
Deepblue
Koning Louis is een absolute Ajax-held.
4 -1
Ajax meister
Ik vind Tottenham niet de sterkste ploeg in Europa. Ik hoop persoonlijk Liverpool-Ajax. Onbewust speelt bij de Jong en misschien de Ligt stiekem dat ze volgend jaar bij Barca spelen. Dat ze een tikkeltje bang/voorzichtig spelen. Maar ik vond ManC ook zeer bedroevend spelen als ik heel eerlijk ben.
0 0
Ferd
Juist daarom willen De Jong en De Ligt juist winnen, dan kom je echt als een grote kerel binnen
0 0
Jariiii
Het is natuurlijk gewoon waar, hij was zo ongeveer de eerste grote naam die het durfde te zeggen en die het überhaupt zag. (Uitwedstrijd bij Bayern was inderdaad wel een eyeopener; toen was Ajax zó goed dat je de absolute potentie al kon zien.)
1 0
geDaante
Cruijff heeft het altijd al gezegd, dat dat het doel moet zijn, en dat dat kan met goed beleid, een uitstekende jeugdopleiding en goede scouting, en de juiste speelwijze en filosofie.
3 0
Jelephi
Onze narcist wist het natuurlijk al....
3 -12
Gouda
Wat ene negatieve reactie. Niet nodig man. Hij heeft het toen toch letterlijk gezegd...? Dus zegt hier niks vreemds.
0 0