'Ajax heeft geen pseudovedetten zoals een Ronaldo'

GinoHaverkamp, 17-04-2019 om 15:55, 7429 views, Sporza |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Urbain Haesaert is het geen verrassing dat Ajax deze jaargang zo goed presteert. 'De opmars is al een tijdje bezig', zegt de scout van Ajax in gesprek met Sporza.

'Je zag het eerst al tegen Standard Luik en later nog tegen Bayern München en Real Madrid', vervolgt de Belg. De opmars van de Amsterdammers komt voor een groot deel door de clubcultuur, het systeem wat er gehanteerd wordt. 'Ajax is een instituut. Er staat een systeem waar iedereen zich goed bij voelt en waar iedereen zich creatief kan uitleven. Ze hebben veel loopvermogen en vooral een enorme technische bagage. Ze kunnen allemaal zo goed tikken, zijn zo sterk op een paar vierkante meter. Hierdoor kunnen ze met veel spelers zeer hoog spelen. Ze hoeven niet defensief te spelen.'

De kracht van Ajax is het team als we Heasaert mogen geloven. 'Het is ook een enorm geoliede machine. Ze werken allemaal voor elkaar en gunnen elkaar de bal. Er zijn geen pseudovedetten zoals een Ronaldo, die je een hele match niet ziet, maar die toch beslissend kan zijn met een goal.' Dat is te zien aan de statistieken. Zo hebben Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Donny van de Beek en David Neres dit seizoen al meer dan tien goals gemaakt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DelPiero
Ronaldo een pseudo-vedette noemen. Dan ben je aan het dementeren.
1 -1
Ferd
Dat was ook mijn reactie. Ronaldo is een fenomeen, een echte vedette.

Ik heb meer respect en ontzag voor Ronaldo dan voor Messi. Messi heeft veel meer talent dan Ronaldo. Maar door jarenlang, iedere dag, knalhard te werken aan zichzelf heeft Ronaldo wel alles uit zijn mogelijkheden gehaald en is hij veel groter geworden dan hij op basis van zijn natuurlijke voetbaltalent had horen te komen. En daar moet je een diepe buiging voor maken.
1 0
Mirella1984
ach Juve heeft een Ronaldo,
maar wij hebben Een Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Klaas Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Donny van de Beek en David Neres
0 0
PuurGeluk
Ja dat is precies wat er staat;)
0 0
Freddy Al
Ronaldo heeft zichzelf verlaagd tot pseudo-vedette in mijn ogen door een smerige totaal zinloze overtreding op Veltman in de dying seconds van de wedstrijd tegen Ajax.
Zelfs al had hij die bal gekregen had hij er niets zinvols mee kunnen doen, het was een uiting van pure frustratie.
Dan wordt je in mijn ogen van een groot sportman een kleinzielige verliezer, een pseudo-vedette zou ik zeggen.
1 -2
PetrusKeizer
viel wel mee hoor, met die 'smerige' overtreding. Joel rollebolde weer ns ouderwets met van pijn vertrokken gezicht over t gras, is niet de 1e keer dat-ie dat doet, Pal erop, na t laatste fluitsignaal, was -ie weer fit als n hoentje :)
0 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Deze meneer vergeet dat ronaldo volgens insiders was afgeraden om in amsterdam te spelen ivm zijn blessure, 2e wedstrijd ook niet fit. Hij moest en zou spelen want juve haalde hem voor succes in europa en dan als het erop aankomt niet mee kunnen doen is een schande natuurlijk.
Chielini was er al niet bij, zonder die 2 is juventus zoveel minder. Je kan ronado niks kwalijk nemen van de wedstrijden tegen ajax. Toch moet ik zeggen dat hij de boel ook niet op sleeptouw neemt en bijvoorbeeld hoogst persoonlijk voor dreiging zorgt dmv van een goede actie of wereldpass. Zeg nou eerlijk, op die goals na heeft ronaldo helemaal niks geniaals gedaan tegen ajax, geen lekker schot of wat dan ook. Ja die akka bij veltman geloof ik gister.
Karma voor juve, doping had ze nu zelfs niet kunnen redden. En wie roept Dat is nooit bewezen. Kijk die docu maar, alle bloedwaarden etc. kun je zien.Als je dat ziet en je een beetje verstand hebt van die materie dan is het zo klaar als een klontje.
Wel humor, koop je als juventus zijnde ronaldo om de CL te winnen en verlies je vervolgens van ajax. Hadden ze nooit zien aankomen toen ze ronaldo kochten.
0 -1
Schip
Ronaldo een pseudo vedette noemen maak je jezelf als voetbalkenner niet geloofwaardig mee. De man is een fenomeen, met onaardse statistieken en prestaties. Dankzij hem heeft Portugal een Europese titel en dankzij hem heeft Real zoveel CL's gewonnen.

Dat hij een extreme individualist is, is iets heel anders. En dat hij qua persoonlijkheid een narcist is ook. Maar dat zijn teams niet van hem profiteren is bull shit. Maak je de prestatie van Ajax ook onnodig kleiner mee.
4 -3
AlexIbarra
Ronaldo is de ultieme vedette, geen pseudovedette inderdaad.

Dat hij naast extreem veel kwaliteiten ook wat maniertjes heeft, maken hem alleen maar meer een vedette. Zelf heb ik meer met Messi maar vind het echt niet moeilijk om de klasse van Ronaldo in te zien.
0 0
RedFeather
Ronaldo pseudovedette noemen
Tsja
Beste voetballer die ik ooit heb gezien
6 -6
Joseph
Op de goal na gewoon onzichtbaar gisteren, toch wat anders dan Messi, de beste voetballer voor de oplettende kijker..
7 -3
stopperspil
Ronaldo is geen pseudo-vedette maar een echte vedette. De beste voetballer is Messi, de beste afmaker Ronaldo
5 -1
Juichtoon
Dit jaar bedoelt hij.
0 -2
arigold
Vooral conditioneel/fysiek zit het dit seizoen goed in elkaar, daar zit ook onze kwetsbaarheid. Bijvoorbeeld De Ligt die afwezig was tegen PSV.

Uit tegen Bayern speelden we zonder Frenkie gelijk, maar wellicht hadden we net als gisteren gewonnen als hij wel mee had gedaan.

Duimen dat blessures ons bespaard blijven, dan kan het echt een legendarisch seizoen worden.
4 0