'Situatie De Jong een dilemma voor Ten Hag'

GinoHaverkamp, 16-04-2019 om 15:15, 13735 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het is nog niet zeker, maar Frenkie de Jong kan tegen Juventus waarschijnlijk meedoen met Ajax. Dat zou echter wel een risico met zich meebrengen, denkt journalist Willem Vissers. Hij onderbouwt die stelling in De Volkskrant.

De Jong viel tegen Excelsior na een klein half uur al uit met hamstringklachten. Dat was afgelopen zaterdag. Mocht hij vandaag meespelen, dan bestaat de kans dat de blessure verergert. 'Het is wel een dilemma voor coach Erik Ten Hag', meent Vissers. 'Als die blessure vanavond (dinsdag, red.) verergert, dan mist hij misschien de komende wedstrijden in de Eredivisie.'

De journalist vervolgt: 'Stel je voor: vanavond verliezen in de Champions League en ook een van je beste spelers kwijtraken met het oog op het landskampioenschap. Dat is een lastige situatie.' Ajax moet dit seizoen nog vier Eredivisiewedstrijden afwerken, terwijl het bovenaan staat met een gelijk aantal punten als PSV. Elke misstap kan fataal worden voor de titelaspiraties. De resterende tegenstanders in de competitie zijn FC Groningen, De Graafschap, Vitesse en FC Utrecht.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TOOL
Angst is een slechte raadgever!
0 0
Caparzo
Ik wil HOE DAN OOK die schaal weer in Amsterdam. Nog een keer die k** Tacovreter, Luuk de Jank, Marus Von Bommel en die andere engnekken op de platte kar trek ik niet meer.

Ajax MOET kampioen worden en daar dient alles voor te wijken. Zonder kampioenschap wordt het ook veel en veel lastiger door te dringen in de CL (met vertrokken sleutelspelers en een grotendeels nieuw begin), en om dit (Europees weer van betekenis) structureel te continueren moeten we dit jaar kampioen worden.

De CL kunnen we waar het ook zou eindigen, sowieso met opgeheven hoofd verlaten, het is al boven verwachting prachtig geweest. Het kampioenschap moet voor alles veilig worden gesteld.

TH ik wens je/jullie veel wijsheid toe, doe wat goed is.
2 0
geDaante
??? Je wil per se kampioen worden om meer kans te maken op CL voetbal, maar nu je er middenin zit, en een uitgelezen kans hebt misschien zelfs de finale te halen, een kans die zich misschien vele jaren hierna niet meer voordoet, geef je de voorkeur aan het kampioenschap??!!

Ook de kampioen speelt voorrondes trouwens.
0 -1
Caparzo
Ik wil per se weer kampioen van Nederland zijn ja.

Niet alleen om meer kans te maken op de CL, ik wil het gewoon, en als het risico reëel is dat Frenkie na 18 minuten zijn laatste wedstrijd voor ons heeft gespeeld, dan moet men dat risico simpelweg niet nemen.

Met een fitte De Jong worden wij kampioen, en dat verdienen we ook, wij zijn dit seizoen gewoon de beste en we hebben in ons uppie het Nederlandse voetbal gered.

Als kampioen speel je komend seizoen 2 Championsroute-voorrondes en dat mag voor ons geen probleem zijn, anders 3 niet kampioenen-voorrondes en dat is een heel ander verhaal, als je weer deels opnieuw een team moet opbouwen.

Daarom, geen onverantwoord risico met De Jong.
0 0
blueberry
maar 1
0 0
trooop
Zonder frenkie kunnen we wel inpakken tegen juve. Terwijl we in de eredivisie met 9 man nog moeten kunnen winnen. Hoe dan ook opstellen vanavond.
1 0
geDaante
Natuurlijk, alles op alles om de finale te halen, op het hoogste podium zover mogelijk zien te reiken is waar het allemaal om draait, waar je alles om doet, opleiden, aankopen, beleid voeren, etc.

Zonder Frenkie moet je inderdaad met twee vingers in de neus kampioen worden.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Blind, Mazraoui of Donny op die plek.

Bij Blind kan je Veltman of Magallan laten spelen. Mazraoui dat los je simpelweg op met Veltman en haal je Donny een linie terug (mijn minst favoriete optie) dan kun je met Huntelaar/Dolberg spelen.

Ik zou het doen met Mazraoui, die kan ook wel wat tempo brengen vanaf het middenveld en is defensief wel wat zwakker geworden als back (vorm dipje). Daarmee hou je Donny achter de spits waar hij in vorm is en je houdt je centrum achterin in takt. Dan moet Blind af en toe maar wat meer inschuiven in de wisselwerking met Mazraoui.

Maar dit is allemaal worst case scenario (al is de kans natuurlijk wel aanwezig dat dit fout gaat), laten we positief blijven!
0 0
Joseph
Dan zet je in de eredivisie Blind een plekje naar voren en dan is het probleem opgelost. In de Champions League is dat een ander verhaal.

Als Ajax in de eredivisie verliest heeft dat niks met Frenkie te maken, dan is het de instelling die niet deugd en daar kan Frenkie ook niks aan doen.
5 -1
Bocarra
Tegen Bayern speelde de Jong ook niet.... gold lange tijd als de beste wedstrijd van Ajax.
2 -1
EuforischeRealist
Tja, maar toen stonden Tagliafico en Wöber wel aan de aftrap.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ja maar Talgiafico is er tegen Groningen wel weer bij hoor. En als je het tegen Groningen niet kan redden met Veltman of Magallan als CV dan mag je jezelf kapot schamen.
1 0
EuforischeRealist
Ik had het ook alleen over vanavond. Onze selectie is breed en sterk genoeg om zaterdag Groningen te kunnen verslaan, maar daar gaat pas na vandaag de focus op!
0 0
Eendubbelnegenvijf
Dillema? Is dat een soort Groningse jenever?
9 0
Sjeisbroochem
In de eredivisie kun je hem nog missen, in de CL niet.
3 -2
Labrador
Oneens. Frenkie moet fit zijn. Als hij ook maar een beetje last heeft vandaag dan moet hij gewoon niet spelen
2 -4
Schip
Mee eens, maar wel klote dat je Blind niet makkelijk kunt doorschuiven zoals tegen Bayern. Dan moet je Magallan inbrengen en die staat er niet goed op heb ik de indruk.
0 -1
Joseph
In de eredivisie kun je Magallan makkelijk inzetten, in de CL is dat een ander verhaal.
0 0