Telegraaf: 'Ajax scoort altijd en overal'

GinoHaverkamp, 15-04-2019 om 08:30, 37751 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een overwinning op Juventus is niet zomaar geboekt. Dat klinkt als een cliché, maar meer waar dan ooit na afgelopen week. Ajax moet namelijk scoren tegen de altijd scherp verdedigende Italianen. En dat kan in het nadeel van de equipe van Erik ten Hag werken, denkt De Telegraaf.

Aangezien het in Amsterdam 1-1 werd, betekent een 0-0 in Italië uitschakeling voor Ajax. Juventus heeft dan immers een uitdoelpunt gemaakt en die tellen dubbel bij een gelijke eindstand. Ajax moet dus scoren om de Champions League-ambities in leven te houden. 'Juventus kan Ajax het spel laten maken en dodelijk kunnen zijn in de tegenstoot', denkt De Telegraaf

Een resultaat boeken in Turijn is überhaupt moeilijk volgens de krant. In de Champions League heeft alleen Manchester United (1-2) weten te winnen in het Allianz Stadium. Tel daarbij op dat de spelers van Juventus ogenschijnlijk frisser zijn dan die van Ajax. Waar de Ajacieden zaterdag op volle oorlogsterkte aantraden tegen Excelsior, gaf trainer Massimiliano Allegri van Juventus negen basisspelers rust.

Is Ajax dan kansloos dinsdag? Volgens De Telegraaf niet. 'Ajax scoort eigenlijk altijd en overal.' Van de vijftien Europese wedstrijden die de Amsterdammers speelden, werden er in veertien gescoord. Alleen uit bij Dynamo Kiev werd het net niet gevonden. Toen werd het 0-0. Tevens kan het spel van Ajax Juventus kopzorgen bezorgen: hoge druk en veel positieverwisselingen. ' Juventus is niet gewend aan aanvallende bezoekers, want in de Serie A is bij de meeste clubs verdedigen tot kunst verheven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ben benieuwd wat de Telegraf gaat roepen als het mis gaat, dan zal Valentijn Driessen weer klaar staan met een hele set messen om Ten Hag te beschadigen en schande te spreken van iedereen die ook maar vermeend een voet verkeerd heeft gezet.
0 0
Flarkow
Gvd ik zit nu al met zweethanden en ben zwaar nerveus en zenuwachtig aan het werk maar moeten nog zo lang... Ik heb er vertouwen in boys lets go joden lets go!
0 0
iammike
1-1 van De Ligt in de 89e minuut dat ze zelfs in Eindhoven blij zijn omdat het verlengen wordt en dan 1-2 in de 92e minuut van Huntelaar.
1 0
iammike
Nee even alle gekheid op een stokje. Ajax heeft niks te verliezen. Enige uitslag waar ik niet op hoop is 1-1 want dat betekend verlengen.
0 0
Ajacied33
1-2 in de 93e minuut zou zoooo heerlijkk zijn..
0 0
Rentokill
Klopt. Voor Ajax is er veel minder verschil in uitgangspunt tussen 0-0 en 1-1 thuis. Ik gok dat het 2-2 wordt.
0 0
KlasseLasse
er is vanalles mogenlijk! we mogen echt trots zijn tot hoever we tot nu toe zijn gekomen!
0 0
Montana
Waar iedereen het geweldig vond dat Ekkelenkamp Ronaldo omver gooide denk ik dat de Juve fans dat morgen hebben. Smerige overtredingen, tijdrekken, kaarten uitlokken, zeuren bij de scheids... Alles om die volgende ronde te halen.

Het enige antwoord hierop dat Ajax kan geven is veel beter voetballen. En dat wordt lastig maar ik heb er vertrouwen in.
0 0
DannTheDon020
GOAAAAAAAL
0 0
Caparzo
Tactiek Juve, Ajax aan de bal laten in de opbouw, eventueel vroeger stoten en achterin slot erop proberen te houden. De Jong proberen te neutralisten en constant loeren op de 3, 4x dat ze eruit gaan breken bij balverlies van ons, met o.a. Ronaldo.

Daar vertrouwen ze op, op minimaal 1 goal liever 2 van hun. Dan zou het wel compleet dichtgespijkerd worden. Op 0-0 spelen gaan ze niet doen, veel te risicovol voor ze, liggen ze eruit als er eentje van ons inploft in de 89e min. Hopelijk scoren wij als eerste, dan gaat het een leuke pot worden.
1 0
M.Olsen
Ons voetbal is juist ontworpen om verdedigende teams te breken.
1 0