Davids: 'Kracht van Ajax dat ze slecht speelden'

JesseTH, 15-04-2019 om 00:00, 8794 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Edgar Davids is aan tafel bij Studio Voetbal zeer te spreken over het niveau van Ajax en hoort die mening ook in het buitenland terugkomen. Waar de tendens eerst was dat Ajax' opponenten in de Champions League slecht voor de dag kwamen, lijkt dat nu toch de verdienste van Ajax zelf te zijn.

'Als je ziet hoe ze nu internationaal naar Ajax kijken… Ik vind het wel heel goed', vertelt Davids over Ajax. 'Bayern speelde slecht, Real was slecht en Juventus speelde slecht, maar het is nu toch wel de kracht van Ajax dat ze slecht speelden. Dat doe je toch op het hoogste niveau, dus ik denk dat Ajax best goed is.'

Wel moet Davids toch bekennen dat hij Juve matig vond acteren. 'Donny van de Beek vond ik best wel goed spelen tussen de linies. Hij maakte het moeilijk voor Pjanic. Op een gegeven moment, wat eigenlijk niet Italiaans is, gingen ze onder druk proberen te voetballen. Normaliter krijgt de bal gewoon een ros. Ik denk dat ze dan meteen diepte moet zoeken, want je hebt voorin een paar gasten staan die het verschil kunnen maken.'

Vooruit kijkend naar de wedstrijd van dinsdag ziet Rafael van der Vaart mogelijk een voordeel voor Ajax. 'Uit bij Atlético Madrid verloor Juventus met 2-0 en thuis konden ze maar één ding: gas erop en we zien het wel. Toen speelden ze fantastisch. Nu werd het 1-1 en dan krijg je toch: wat moeten we doen? Het is eigenlijk al genoeg. Dat is wel een voordeel voor Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Hij benoemd terecht de vreemde/ dubbele houding van media en pers aangaande onze CL wedstrijden tegen Real .Bayern , Juve en wat mij betreft ook Benfica.
Het klinkt wat paranoia maar je krijgt het idee wel eens dat er verslaggevers zijn die zo optimistisch over Ajax zijn dat ze achteraf kunnen kraken en zeuren als het niet lukt tegen Juve.
In alle eerlijkheid heeft Ajax een ,tot nu toe, fantastische Europese campagne gehad, die ook
bij een negatief resultaat tegen Juventus, een diepe buiging verdiend.
1 0
PetrusKeizer
ik dacht dat Edgar in zn ajax-tijd bekend stond om t lezen van boeken. Volgens mij geen doktersromans. Maar goed, hij moet en zal 'dom' zijn. Wat hij gister trouwens over Juve zei sneed allemaal hout.
0 0
Bjorn2321
Dat wel, het komt er alleen niet allemaal zo lekker uit. Dat probleem had Ten Hag ook hier. Vind van der Vaart van al die regelmatig terugkerende ex-spelers overigens een van de weinige die wel prettig is om naar te luisteren. Die heeft een mening en praat vol overgave over het voetbal.
0 0
Katjang
Apart dat er gekeken wordt naar hoe Davids praat en eruit ziet. Zou zelfs dom overkomen... hij is nooit de man van lange conversaties geweest en praat idd een btje binnensmonds, maar dom is ie niet, getuige 2 universitaire titels van Oxford...
4 -1
Nieuwelichting
U heeft gelijk, universitaire opleiding Economie:
https://www.ajax1.nl/rvc-voorgedragen-aan-ledenraad/

Gast spreker in 2013:
https://thetab.com/uk/oxford/2013/02/21/davids-talk-is-mindgoggling-6694
https://www.oxfordstudent.com/2013/02/28/profile-edgar-davids/
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Heb je een bron? Ik vind niks als ik zoek op Edgar Davids Oxford.
0 0
JCr14
Davids zit daar met zijn rare zonnebril, rasta haar en rare manier van praten.
Het is natuurlijk overdreven en komt niet zo intelligent over. En hoop je dat hij niet wat voor het zeggen krijgt bij Ajax.

Buiten dat als voetballer had hij een fantastische mentaliteit. Daar was hij wel een voorbeeld.
En krijgt hij mijn sympathie voor de goede doelen die hij steunt.
1 -2
SilverHaze
Haha ga je hem beoordelen hoe hij eruit ziet en dat hij niet zo makkelijk op tv praat? De anekdote van Vd Vaart was voor mij veelzeggend. Davids kwam op mij over als een realist die eerlijk naar zichzelf durft te zijn. Liet duidelijk merken dat hij nu totaal geen zin heeft om trainer te zijn. Ik moest lachen om het miniscule trekje in zijn gezicht toen Pierre v Hooijdonk zei dat de ego's steeds groter worden in het voetbal.
0 0
Lazell
Je zou zeggen dat mensen na hoe Ten Hag behandelt is, wat minder naar uiterlijk en manier van praten kijken.
1 0
je
Er zitten wel een paar draaidjes los in die bovenkamer van Edgar dat is zeker.
4 -1
Biss
Want?
Heb de uitzending niet gezien, maar hij zegt hier toch alleen dat die clubs slecht speelde door Ajax?

Hij komt nooit heel intelligent over, maar je kan niet zeggen dat hij geen kijk op het spelletje heeft.
1 0
ajacied93
Die Davids is niet helemaal goed hoor. Manier waarop ie praat, hij slaat alleen maar halve zinnen en wartaal uit.
5 -7
31xAjax
Ik vond het zelfs gênant voor iemand die op dat niveau gespeeld heeft. Hij zei dat ie trainer wilde worden maar clubs die gisteren hebben gekeken gaan hem niet bellen......
4 -1
AjaxSXM
Omdat hij geen wollige teksten gebruikt is hij 'niet helemaal goed'? Davids was (en is) nooit van de lange betogen geweest. Meer introvert persoon, een denker.

Dus je vind Dolberg ook 'niet helemaal goed' zeker?!
2 -2
NoFX
Als ik Davids nooit ergens op heb kunnen betrappen dan is het wel denken. Na die racismedolk in de rug vam Johan heeft hij voor mij helemaal afgedaan.
4 -6
BokkieBokstra
Je hoeft je niet voor alles te laten uitmaken, ook dit was geen fraaie actie van Cruijff.
0 -1
ajaxxcied4life
Wat achteraf gewoon waar was overigens maar dat terzijde. Johan is als mens niet heilig.
4 -5
je
Ji Moët je schamen ajaxxcied4life ji bent je Naam niet waard je bent bij deze geroyeerd.
0 0