Twijfel over Pierie: 'Ajax heeft betere spelers in jeugd'

GinoHaverkamp, 12-04-2019 om 12:15, 7581 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De overstap van Kik Pierie naar Ajax lijkt een kwestie van tijd, maar desondanks heerst er de nodige twijfel over de verdediger van sc Heerenveen. Zo betwijfelt oud Ajax-trainer Aad de Mos of Pierie het niveau nu al aan kan.

'Ik denk dat Ajax zelf betere spelers in de jeugdopleiding heeft', zegt hij tegen de NOS. 'Natuurlijk is hij een groot talent, maar dat was Perr Schuurs bijvoorbeeld ook. En die heeft ook amper in het eerste gespeeld. Ze hebben ook nog Magallán gehaald. Je moet dan wel sterk in je schoenen staan.'

Pierie zou niet de eerste speler zijn die van de subtop overstapt naar een topclub als Ajax. En het is maar de vraag of een speler dat aankan. Lasse Schöne ging het  wel goed af, maar Mike van der Hoorn of Richairo Zivkovic bijvoorbeeld niet. De Mos: 'De intensiteit van de trainingen is veel hoger en er is meer druk rond de wedstrijden. In de kleedkamer is het ook anders. Je moet daar flair hebben. Dat is voor veel jongens uit de provincie wennen. De meeste spelers die doorbreken, komen toch uit de eigen jeugd.'

Desondanks raadt De Mos Pierie aan om de transfer naar Amsterdam te maken. 'Ajax is toch voor alle voetballers een hele mooie vrouw. Iedereen droomt ervan, zeker nu ze in de Champions League spelen tegen spelers als Ronaldo', vindt hij. 'Daarnaast kun je je meten met de besten van Nederland en je traint op een hoog niveau. Natuurlijk is er een risico dat je op de bank komt of dat je straks bij Jong Ajax speelt, maar dat risico is er altijd.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 6,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ja hoor; het is weer Naadje met Aadje.
Fijn dat die elf steden ijsmeester meedenkt met ons,jammer dat het niet perse een zinvolle gedachte oplevert.
0 0
RaynoFischer
Ik zie het ook niet echt bij Pierie hoor, maar we hebben in op zijn posities zeker niet iemand lopen waarbij je denkt die sluit in de loop van komend seizoen aan met potentie, Botman komt tekort, Bakker vertrekt.
0 -1
Chippy
Ik ook niet
0 0
Rdk1983
Zouden ze geen vervanger voor de Ligt halen? En jonkies als backup voor Magallan en Blind?
0 0
mercurius3
Zelden maakt een speler het van een provincieclub bij Ajax. Ook Theo Jansen had het moeilijk. Pierie komt ook niet over als een echte vent, en door zijn hoge stem dreigt hij gepest te gaan worden in de kleedkamer. Daar moet je tegen bestand zijn. Plus tegen het extreem kritische publiek. 1 of 2 slechte wedstrijden in het begin en je krijgt een lading stront over je heen in het stadion en online, en dan zijn de meesten al mentaal gebroken.
1 -2
Victor
vergeet niet dat we 2 teams hebben als hij het in het begin lastig heeft kan hij gewoon wennen in Jong toch?
0 0
Danos
Dat is ook gelul he, er zijn genoeg randstad spelers die door de mand zijn gevallen en genoeg provincie spelers die het wel hebben gehaald, bv Danny blind, Frank en Ronald, Cilessen, Klaas Jan, Frenkie en Overmars. En nog wat mindere goden die het ook hebben gehaald, een speler moet echt de topsport mentaliteit hebben om het gewoon te willen en kunnen halen.
3 0
Mazraoui
Ziyech doet het toch best aardig
3 0
Maxwell_5
De vergelijkingen zijn de wereld nog niet uit. Kom op Aadje, dan is Ajax toch zeker wel de mooiste vrouw ter wereld?
0 0
Ozymandias
Wie dan?! Als je per se met een links- en een rechtsbenige centrale verdediger wil spelen (wat in Nederland een obsessie lijkt te zijn terwijl dat nergens op slaat) heeft Ajax helemaal geen concurrent voor Pierie die ook maar in de buurt van zijn niveau komt. Ik zou Botman gratis en voor niets naar Heerenveen meesturen als extra'tje bovenop de miljoenen die ze voor Pierie krijgen. Die jongen heeft als pure verdediger zeker potentieel maar zijn type zal bij Ajax geen kans krijgen om door te breken. Pierie als vervanger van Botman is voor Ajax een grote stap vooruit. Ik zou Schuurs en Pierie niet verhuren en beide met het eerste laten trainen en met Jong Ajax hun wedstrijden laten spelen. Dan kunnen ze alvast aan elkaar wennen aangezien het heel goed mogelijk is dat die twee ooit samen in de basis van Ajax komen te staan. Volgens mij passen die twee in ieder geval qua types goed bij elkaar.
4 0
Pheadrus
Schuurs nog een jaar in de KKD? Pierrie terug naar de KKD na 50 wedstrijden op eredivisie niveau? Het is en blijft een "puzzel" natuurlijk.
0 0
Ozymandias
Ik zie niet in waarom dat een probleem is. Ze zullen bijna elke dag met het eerste van Ajax meetrainen en daar leren talenten veel meer dan 34 wedstrijden op Eredivisie niveau. Ik zou alleen talenten die zich bij Ajax niet meer verder kunnen ontwikkelen zonder speeltijd in de Eredivisie maar nog niet goed genoeg zijn voor genoeg speeltijd bij Ajax verhuren. Eiting lijkt me een goed voorbeeld van zo'n speler maar Schuurs en Pierie zeker niet.
0 0
Schwalbino
Het gaat er niet om of hij het niveau nu al aankan. Dat zal niet het geval zijn. Waarom het gaat is of hij het misschien binnen een of twee seizoenen aankan. Dat kan niemand voorspellen. Neem Matthijs. Zijn echte klasse zit niet in zijn techniek of zijn fysiek maar in zijn koppie. Hij is slim, gedreven en mentaal sterk. Dat maakt Matthijs de winnaar die hij is.
3 0
Ajaxadept
De Ligt zijn klasse zou niet zitten in zijn fysiek en techniek...? Juist die 2 zaken zijn bij hem super aanwezig... ! Kijk maar hoe hij als "een beest" de ballen er bij de tegenstander in wil koppen.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, daarom denk ik dat het slim is om mannen als Schuurs en Pierie aan te trekken. Die jongens hebben op zeer jonge leeftijd al aangetoond over een bepaalde volwassenheid te beschikken. Daarbij zijn zowel hun verdedigende als opbouwende kwaliteiten prima ontwikkeld voor 18/19 jarige centrale verdedigers.
5 -1
Kibbahimovic
En zijn techniek en zijn fysiek.
0 0
MM1974
Iemand nog wat gehoord betreft die mexicaan,die pisvee ook wil hebben?
1 0
AFCAMM
Las gisteren dat ze er nu serieus mee bezig zijn. Wat daar van waar is...?
2 0
Pheadrus
Is allemaal niet zo boeiend. Kik gaat zo de voorbereiding draaien en dan krijgen ze een beeld van wat hij kan. Wellicht dat Ajax vlak voor de transfer periode sluit Schuurs en Pierie als koppel verhuren aan Heerenveen. Als ja veel "materiaal" hebt kun je creatief zijn.
0 0
Broekzak
Aad vind dat we beter Obispo kunnen kopen. dan gaan we er -volgens Aad- ook nog op vooruit mocht de Ligt weggaan.
3 0
Redrum
Haha ja die Aad heeft zeer verhelderende inzichten als hij aan de crackpijp der wijsheid heeft zitten lurken. Een kwartier later weet hij al niet meer wat hij voorspeld heeft, maar wat maakt het uit? Hij krijgt nog steeds betaald om zijn crackpipe wisdom te verkondigen aan ons.
0 0
Pheadrus
Inderdaad! Hij heeft ooit gezegd dat Obispo beter is dan de Ligt.
0 0
trodat4030
Ik zie geen betere LCV's van die leeftijd bij Ajax, maar ik zie natuurlijk niet zoveel vd Ajaxjeugd als Aad natuurlijk ;-)
2 0
Farry
Wat dacht je van HZ aadje
0 0
appeltje
Hossein Zamani? ;)
0 0