'Ajax valt dit seizoen niet te plaatsen in hokjes'

GinoHaverkamp, 12-04-2019 om 07:20, 4941 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax tart met de voetballogica. Die conclusie trekt het Algemeen Dagblad op basis van de prestaties van de Amsterdammers dit seizoen in Europa. Meermaals werden grote Europese clubs deze jaargang verrast door de Ajacieden.

De equipe van trainer Erik ten Hag speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Juventus en heeft, op basis van het goede spel, een prima kans om het ook in de return Juventus lastig te maken. 'Maar chagrijnig zullen staf en spelers van Juventus niet zijn geworden van het gelijkspel in de kolkende Johan Cruijff ArenA. Uitdoelpuntje gepakt, niks aan de hand, zullen ze denken', benadrukt het AD.

Maar met Ajax weet men het dit seizoen nooit. 'Statistisch gezien is de uitgangspositie van Ajax ongunstig. Maar Ajax valt dit seizoen niet te plaatsen in hokjes van gangbare en verwachte ontwikkelingen', vervolgt de krant. 'Die absurde 1-4 zege uit bij Real Madrid is daarvan het treffendste voorbeeld. Het is ook te merken in gesprekken met de spelers, zo vlak na Ajax - Juventus, als ze nog vol van adrenaline zijn, maar ook als dat stofje langzaam uit het lichaam is verdwenen. De reis door Europa heeft hen gesterkt, ook deze opdracht kunnen ze nog succesvol afronden.'

'Ajax lééft nog. En dat alleen al is een compliment waard. Ajax is nog vol in de race voor een plek in de halve finales van de Champions League', besluit het blad. Dinsdag kruisen de Amsterdammers en Juventus voor de laatste keer de degens in de kwartfinale van de Champions League.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 6,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rhythim
Ja mooi dit hoor, dat besef dat ze nog kans hebben.
En ze zullen er maximaal voor gaan ook, dit is nog niet klaar !
0 0