'Gewoon elk jaar de beste subtopper halen'

FinnDekker, 09-04-2019 om 13:45, 11542 views, Pantelic Podcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax moet Martin Ødegaard contracteren aankomende zomer volgens Freek Jansen. De Amsterdammers moeten een gokje wagen met de talentvolle Noor. Dit ondanks een aantal miskleunen in het verleden. 

'Natuurlijk wordt hij gevolgd door Ajax, ook door PSV en Feyenoord. Voor Ajax is het een super aantrekkelijke optie. Het is geen hogere wiskunde. Het zou gek zijn als die namen niet voorbij komen bij de scouting', aldus de Ajax-watcher bij de Pantelic Podcast. Ødegaard speelt momenteel op huurbasis voor Vitesse. Zijn officiële werkgever is Real Madrid.

'Ziyech was ook een topspeler van de subtop. Als je elk jaar de beste subtopper kan halen, moet je dat gewoon doen', luidt het advies. Jansen weet echter wel dat het fout kan gaan. 'Sinkgraven was net wat minder, Van der Hoorn was ook niet het type. Maar Ødegaard zou ik gelijk halen.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 van Juventus wint? Zet dan in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Odegaard is echt twee niveautjes te laag voor Ajax
Één mooie actie tegen psv verbloemt al zijn mislukte acties. Dan lijkt het nog wat in de samenvatting
Ij Ajax zou hij na een wedstrijd al op de bank belanden en dan in Jong Ajax
0 0
Topteam
Ik ben het met hem eens, gewoon goed prijs geven! We moeten ons geld in de eredivisie pompen. Alleen dan kunnen de subtoppers ook gaan groeien. Het is vervelend, maar niet anders!
0 0
davidsglory
"Gewoon elk jaar halen" wat is die Freek Jansen een domme kortzichtige flapdrol.
Neemt niet weg dat odegard perfect zou zijn voor Ajax.
0 0
Hagmag
Big Mike werd gehaald ipv Virgil v Dijk.
Sinkgraven was een paniek aankoop in de winterstop.
Ziyech was al een topper, echter bij 010 zagen ze dat niet zo en Bosz dacht hem niet nodig te hebben.
Die Odegaard zou zeker een versterking kunnen zijn, heeft bovenmatig talent.
1 -1
gi0vanni
Want Bosz is verantwoordelijk voor het aan en verkoop beleid bij Ajax? En Overmars was zeker de trainer?
0 0
PJSM
De eerste 2 in mijn ogen miskopen. Sinkgraven moet je snel afscheid van nemen. Wordt niks, is niks en was nooit iets.
1 -1
Oliveira
Nederlandse subtop is te slecht voor Ajax. Onder andere Labyad werd ook opgehemelt, en het lukt die jongen gewoon niet om zich te onderscheiden. Als er geen talenten worden aangetrokken voordat ze bekend zijn kun je ze beter laten waar ze zijn. Ziyech en Schone waren geluk( kleine opsomming, lijst is waarschijnlijk iets groter) was net een geluk dat ze wel voldoen.
1 -1
MPAjax
Wilde niet, alleen naar Real. Waarom zou hij nu wel willen? Zodra Real opmerkt dat er interesse is door Ajax gaan ze hem ineens terughalen.
0 -1
Schwalbino
Zou Zidane weten dat ene Odegaard nog een contract heeft? DIe gaan hem echt niet terughalen omdat hij in de eredivisie zo leuk speelt.
0 -1
Bennyben
Odegaard is dezelfde hype als maher destijds snap niet dat Ajax nog in Nederland winkelt.

Ziyech blonkt destijds uit bij Twente elke wedstrijd dan is het het gokje waard.

Die namen die ik nu hoor vind ik echt om te lachen stengs, odegaard, scherpen hebben allemaal niks te zoeken bij Ajax net als van leer en labyad.
4 0
Schip
Hij laat de laatste tijd mooie dingen zien, maar zo beslissend en dominant als Ziyech is hij in de verste verten niet. Ziyech was amper een gok wat mij betreft. Odegaard is nog geen echte dragende speler. Hij kan het op zijn heupen hebben, maar liet vorige seizoenshelft een stuk minder zien.

Als zijn ontwikkeling doorzet, is het een prima speler om erbij te hebben. Maar daar is hij te duur voor waarschijnlijk. Ik twijfel nog een beetje. Hij moet nog stabieler en beslissender worden. Mount vond ik over een heel seizoen meer laten zien. Die had ik zonder na te denken gehaald. Odegaard laat vlagen zien, waarbij niet altijd alles effectief is.
0 0
mallerd
Ik zie liever Pröpper komen als we dan toch 20 miljoen gaan uitgeven aan een middenvelder.
2 -1
oudzuid2
ik begrijp niet dat ze die middenvelder van Groningen hebben laten lopen, was de ideale opvolger van Frenkie geweest
1 0
MPAjax
grappig dat je het zegt, had het al een keer eerder laten vallen hier om Reis te kopen, had hem in FM2017 gekocht toen hij 17 en hij beviel me goed, net zoals Buitink
0 -1
Holleblok
ojah die was wel goed.. die ene, snap er ook niks van!
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Een poll, voor wie er zin in heeft. Stel dat zowel Ödegaard als Isak elk 17,5 miljoen kosten. Je kan er maar één kopen en de salarissen spelen geen rol. Welke koop je?

Ödegaard
Isak
Geen van beiden
0 -1
mickey2602
Ödegaard,zonder twijfel.
Isak,leuke speler maar in de laatste 2 wedstrijden weliswaar 4x gescoord maar waren 4 penalty's. De rest van zijn goals heb ik niet gezien. Bovendien hebben we al wat spitsen rondlopen bij Ajax.
En we hebben dus een creatieve middenvelder nodig en degene die het dichtst in de buurt komt van Ziyech is denk ik Ödegaard,althans in de eredivisie.
0 0
ghouleseddik
Ødegaard. En voor 17,5 miljoen de gok ook wel waard. Vrees alleen dat de vraagprijs een stuk hoger ligt.
0 -1
Dolberg25
Odegaard
1 -1
lf87
Odegaard
0 -1
JesseMKB33
Ödegaard. Hoop überhaupt niet dat Ajax die Isak haalt. Leuk talent maar ook aardig overschat. Zet zijn goals maar eens op een rijtje. Bij die 11 goals zaten maar 2 echt goede goals.
0 -2
mcatarinob
Ödegaard is volgens mij een groeibriljant, de kwaliteit straalt er vanaf.
1 0
Dubbelvla
mijn mening over odegaard daar gelaten (nog niet echt onder de indruk), is dit geen speler van de subtop. ja, hij speelt IN de subtop, maar hij is gewoon van Real. Bij ziyech ben je een stap omhoog, voor odegaard ben je een stap "omlaag".
0 0
RuffRhythim
Die hele Pantelic Podcast is me een partij tenenkrommend zeg....
Iedereen krijgt/neemt tegenwoordig ook maar een podium om hun eigen waarheid als waarheid te verkondigen, man man man...
1 0
sjaakthenler
Probleem is dat hij onder contract staat bij Real Madrid. Hij heeft een ontzettend hoge salaris en die vraagprijs gaat waarschijnlijk ook richting de 20 miljoen. Krijg er een beetje Sulejmani gevoelens bij.
0 0
AfcaWes
Ik heb nog niet zoveel gezien van Odegaard, maar iedereen is dus vol lof over deze jongen.
Toch jammer dat hij een paar jaar terug niet verstandiger was geweest.

Als hij toen voor Ajax had gekozen ipv Real, had hij wellicht nu een stap hogerop kunnen doen (Van Ajax naar Real bv). Nu bewandeld hij de weg de andere kant op en is hij dus minder ver in zijn carriere dan dat hij had kunnen zijn
1 0
Rujar
Odegaard is sowieso een goede aankoop. Zeker halen. Alleen denk ik niet dat hij beter is dan Ziyech toen. Odegaard laat Vitesse beter voetballen maar hij is niet zo beslissend als Ziyech dat toen was voor Twente.
1 0
A'dam Oud-West
Odegaard is dan ook een stuk jonger dan Hakim. Ondanks dat hij al een poosje op het hoogste niveau speelt, nog maar 20 jaar. Ik geloof dat Ziyech minstens 2-3 jaar ouder was.
2 0
Ozymandias
Ödegaard heeft mij deze tweede seizoenshelft wel overtuigd dat hij op termijn een topspeler voor Ajax zou worden (als Ajax hem zou kopen). Zijn voetballend vermogen is duidelijk van een hoog niveau met een goede pass- en traptechniek en een goede dynamiek met de bal aan de voet. Deze tweede seizoenshelft laat hij zien dat hij een grote stap heeft gezet in zijn spelintelligentie. Hij maakt nu veel vaker wel dan niet de juiste keuze met én zonder de bal. Ik denk dat Ajax de ideale volgende stap voor Ödegaard zou zijn en dat Ödegaard de logische vervanger van Ziyech is.

De vraag is alleen of Ajax wel een vervanger voor Ziyech hoeft te kopen als Tadic en Neres wel blijven. Ik heb eigenlijk geen idee wat Ajax van plan is qua aankopen. Dat ligt ook aan hun plannen met Blind (gaat hij op '6' spelen?) en Magallán (zien ze hem als basisspeler?).
3 -2
EersteAanname
Eens. Ik had eerst mijn twijfels maar ben om na de laatste paar wedstrijden die ik heb gezien. Kent de Nederlandse competitie ook nog eens. Als mogelijk: doen!
1 0
theflyingdutchm
Welke spelers uit de subtop hebben Ajax nu echt beter gemaakt. Dat waren spelers die niet top waren bij hun club voor 1 seizoen, maar die meer dan top waren en het hele team op sleeptouw nemen, die elke wedstrijd het verschil maakte en de punten pakten.
Ziyech is de enige die meerdere seizoenen Twente op de been hield en waarvan je kon zien dat hij direct meekon bij Ajax. Hetzelfde geld destijds voor Theo Janssen.

Spelers als Odegaard ondanks dat hij goed is, speelt nog lang niet in alle wedstrijden een beslissende rol. Om daar veel geld voor neer te gaan tellen, ik weet het nog niet zo net.

Labyad speelde ook net als Odegaard leuk bij Utrecht en soms ook top, maar daar is ook niks uitgekomen bij Ajax.

In het verleden idem dito voor Moisander, v/d Hoorn, Viergever, Sinkgraven, Suljemani, speelden allemaal een aardig seizoen bij hun club met soms een uitschieter. Dat hun in de basis speelde bij Ajax was ook bij gebrek aan beter. Als je nu kijkt waar ze allemaal staan dan is dat niet het niveau wat we nu nog moeten ambiëren.

Ik zou eens kijken bij een speler als Skov van FC Kopenhagen. Kerel is al eerder gelinked met Ajax loopt bijna 1 op 1 qua doelpunten in 26 wedstrijden, heeft het inzicht en de passing. Het enige waar hij minder in is dan Ziyech is verfijnde techniek op de eerste meters. Zo'n speler heeft i.i.g al betere statistieken dan ZIyech. Okay, het is in de Deense competitie, maar al haalt hij maar de helft in de Nederlandse competitie dan staat hij nog gelijk met Ziyech zijn statistieken nu.

Hij zal lichtelijk goedkoper zijn dan Odegaard, heeft al Europa league gespeeld.
1 -1
EersteAanname
Eerst zeg je dat goed presteren in de subtop van Nederland geen garantie is om goed te presteren bij Ajax, om vervolgens te beargumenteren dat Ajax een speler moet halen die goed presteert in een competitie die vele malen minder is qua niveau. Ik volg het even niet. Ben het namelijk met je eens dat goed presteren bij Utrecht of Vitesse geen garantie is om bij Ajax te slagen, maar dat geldt toch net zo goed voor Kopenhagen?
0 -1
theflyingdutchm
Nou de Deense competitie is inderdaad minder dan de Eredivisie, maarde clubs die Europees spelen zoals bijv. FC. Kopenhagen hebben de laatste 5 jaar net zoveel al dan niet meer punten gehaald dan de Nederlandse topclubs in Europa. Dus ik zou een FC Kopenhagen niet onder dezelfde kam scheren als de volledige competitie van Denemarken. Ik zeg ook niet dat hij het persé moet worden, maar het risico om hem te kopen of Odegaard is in mijn ogen even groot, maar hij heeft meer ervaring en betere stats die voor zich spreken. Een Odegaard loopt in de competitie in 26 wedstrijden ook maar op 6 goals 6 assists. Nu zeggen stats niet alles, het team eromheen zorgt ook voor meer mogelijkheden, maar stats meteen afschrijven is ook z'n dingetje.
0 0
Tomajax1990
Hahaha Feyenoord...wie gaat hem betalen?
0 -1
Hollister
Gaat Ajax ook echt wel proberen.. of Ziyech nu blijft of niet... alleen is de vraag hoe Real hieraan wil meewerken... desnoods huur met optie tot koop of gewoon meteen aftikken natuurlijk
0 -1
Schip
Odegaard vind ik nog niet half zo goed als Ziyech. En zijn prijs zou al snel naar het dubbele gaan. Verhoudingen moeten wel een beetje redelijk blijven.
1 -2