Davids: 'Bij Ajax moet je als middenvelder gas geven'

JesseTH, 07-04-2019 om 23:25, 6219 views, RTL |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Edgar Davids, zelf oud-speler van zowel Ajax als Juventus, kan voor de manier van spelen van beide ploegen sympathie opbrengen. In Amsterdam ging het vooral om het maken van doelpunten en het vermaken van het publiek, terwijl hij in Italië vooral een voorsprong leerde verdedigen.

'Als je met Ajax 1-0 voor stond in De Meer, riepen ze al: "tien!". Dan moest je vijf of zes goals maken', vertelt Davids bij VTBL. 'Uiteindelijk, gezien de spelers en het positiespel dat we toen hadden, kon je de wedstrijd wel makkelijk beslissen. Bij Juventus hebben we nooit met 3-0 gewonnen. Daar ging de deur op slot bij de 1-0. Voor allebei valt iets te zeggen. Bij Ajax moet je als middenvelder gas geven. Bij Juventus sta je soms gewoon voor de verdediging.'

De voormalig voetballer wordt gevraagd welke manier van spelen hij het leukst vond. 'Het leukst is het om te spelen tegen de beste van de wereld. De uitdaging was groter (bij Juventus, red.), maar natuurlijk was de manier hoe Ajax speelde fantastisch. Iedereen kon een man uitspelen, maar toch speelde iedereen in dienst één of twee keer raken. Als je dan het sein kreeg: “één-op-één”, dan móést je erlangs. We speelden de bal zó snel rond, dat er iemand vrij kwam op de flanken.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jfAjax1
Was miss een prima voetballer, maar een klootzak als mens. Ooit een keer uren in de auto gezeten voor een training, een handtekening van Edgar. Toen we schreeuwden om z’n handtekening, kregen we een speech van ‘m. Hoe we het in ons hoofd haalden om Edgar te roepen, i.p.v. meneer Davids. Geen handtekening gekregen. Sindsdien klaar met deze omhoog gevallen clown. Arrogante klootzak.
6 -5
Joseph
Is gewoon een domme jongen die denkt dat hij hij wiel heeft uitgevonden. Ik heb veel respect voor zijn manier van voetbal, maar buiten het veld is het helemaal niks.
0 0
JordyAjacied
Kwam ook heel ongeïnteresseerd over net, heeft volgens mij niet zoveel met Ajax meer, volgt de Eredivisie ook niet vertelde hij.. En inderdaad net aan tafel ook niet echt leuk maar heel erg bijdehand en arrogant, heel ongemakkelijk om naar te luisteren.
3 0
tyzinho
Hoe is de uitdaging bij Juve groter geweest terwijl je bij Ajax met een veredeld jeugdelftal de CL hebt gewonnen. Daarnaast is dominant voetballen altijd veel moeilijker omdat je technisch goed moet zijn en altijd ruimtes weggeeft waardoor je als team ook altijd goed moet functioneren. Met topverdedigers een 1 0 voorsprong verdedigen is geen kunst
0 0
Mike4wheelz
Dus deze oud prof heeft het helemaal verkeerd meegemaakt? Wat gek, hij stond wel op dat veld.
1 -1
Babayaka
Hij kan niet zeggen dat het geld perfect was daar, Zo bijzonder heeft dhr davids het niet gedaan in het buitenland. althans niet zoals een vdvaart bij hsv of totenham, of een bergkamp bij arsenal of een gullit rijkaard vanbasten.
Maar gecashed heeft hij zeker.
1 -2
Knalpot
AC, Juve, Barca, Inter, Spurs is toch wel een aardig rijtje?
0 0
Ajax_026
Je verkijkt je op het feit dat Davids verdedigender speelde dan die andere spelers. Uit eindelijk behoort Davids wel tot de FIFA 100 lijst. Behaalde de beste prijzen wel bij Ajax.
0 0
Sterspeler
Italiaans voetbal heb je zeeën van geduld nodig. Davids en geduld...
0 0