Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mossou vreest: 'Eén prijs wordt de dupe'

BvdPloeg, 05-04-2019 om 18:21, 8901 views, AD Podcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou is in de nieuwe podcast van het Algemeen Dagblad op zoek naar relletjes en factoren die ervoor kunnen zorgen dat Ajax kans maakt tegen Juventus. Volgens de journalist kunnen de Amsterdammers net als bij Real Madrid gebruik maken van eventuele chaos.

Mossou draagt onder meer de oerwoud-geluiden aan jegens Moise Kean, waar binnen de club verdeeld op zou zijn gereageerd. Ook een naderend kampioenschap in de Serie A zou mee kunnen helpen voor Ajax. 'Ze spelen tegen Milan en tegen SPAL en als ze die allebei winnen, zijn ze al kampioen. Je zou dus een kampioensfeest kunnen krijgen midden in die tweestrijd met Ajax.'

Dat Ajax nog een inzinking krijgt in de laatste weken van het seizoen, die kans acht Mossou klein. 'Linksom of rechtsom, één prijs wordt de dupe. Dat lijkt me logisch, omdat Ajax een ploeg heeft die dit niet gewend is. In deze drukke fase van het seizoen heeft het sowieso impact, maar op welke manier is moeilijk te voorspellen. Het kan ook de wedstrijd tegen Juventus beïnvloeden of juist voor de nekslag zorgen in de competitie. Als Ajax op drie fronten top kan blijven, dan zou dat echt een fantastische prestatie zijn.'

Eén ding staat vast; Mossou ziet een halve finale in de Champions League zeker als een prijs. 'De halve finale van PSV in 2005 was een unieke prestatie, dus dat is voor mij wel een verschilletje. Vanuit nationaal perspectief is die landstitel het belangrijkste, maar internationaal heeft Ajax dit seizoen veel meer aan status gewonnen dan je had kunnen bedenken in de Eredivisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vdhaas
Als ik moet kiezen,* dan kies ik champions league winst boven eredivisie, boven beker.

(*) ik mag niet kiezen
0 0
Engeltje
Wat me na gisteren het meest bij is gebleven dat PSV zo makkelijk kan scoren zonder goed veldspel, hebben een goede voorzet en goede koppers, daardoor kunnen ze uit het niets doelpunten maken. Dan maakt de tegenstand niet uit dat maakt dat ze bijna geen punten laten liggen.
0 0
Aad82
Er wordt niet verdedigd door die achterlijke mongolenclubs. Alleen tegen ons kunnen ze het ineens wél.
2 0
Hagmag
Morgenavond gaat Willem II 200% inzet tonen voor de winst, dat is voorspelbaar.
Ten Hagmag zich daarop gaan voorbereiden.
Dus niet schrikken van de tomeloze inzet in Tilburg.
Als Ajax weer denkt om op 80% inzet dit potje wel over de streep te kunnen trekken, dan komt het bedrogen uit.
Wil je nu wel of niet kampioen worden is de vraag ?
Zo ja dan vanaf het begin, hoger tempo dan normaal in uitwedstrijden, mouwen opstropen en het gras opvreten. Bij winst wordt pisvee onder druk gezet en die moeten naar Vitesse waar Sloetski niet stil op zijn stoel zal blijven zitten.
Dan volgt de thuiswedstrijd tegen Excelsior.
Morgenavond zal Ajax er weer moeten staan en echt laten zien dat het wil winnen en kampioen wil worden.
3 0
HilversumNoord
Mee eens hoor. Zoals tegen AZ. Zooo slap. Dachten op halve kracht te kunnen winnen. Zaterdag moet je echt vol de druk erop zetten zoals in de CL. Kampioenschap blijft het belangrijkst vind ik. Halve finale CL is leuk maar dat ben je volgend jaar vergeten behalve de buitenlandse clubs. Die willen de spelers.
1 0
Redrum
Ik ben het met je eens dat Ajax elk potje 100 % moet geven, maar ik weet nog niet wat ik van Willem 2 moet verwachten. Zou me ergens ook niet verbazen als die morgen hun pootjes terug trekken voor Ajax. Ze willen Ajax denk ik niet onnodig motiveren voor de bekerfinale.
0 0
Schip
Zo'n onzin dit.

In het eerste jaar onder Ten Hag was er geen Europees voetbal. En toen presteerden we enorm wisselvallig, met een schandalige sof uit in Eindhoven. Als die nu werd gespeeld op die manier, voel iedereen weer over elkaar heen om de CL de schuld te geven.

Twee wedstrijden per week kan fysiek gewoon.

Het is niet of, maar en. Je MOET de titel pakken. Weer 2e worden is falen met een uniek sterke selectie. Dat zei ik al voordat het seizoen begonnen was.

Alles was je in de CL nog meepakt is pure bonus. En natuurlijk verdien je daar meer status, prestige en geld mee. Maar het is gewoon geen keuze. Voor beiden heb je - net aan - de selectie. Zij het dat je Wober had moeten behouden en dat het jammer is dat Labyad toch niet echt aan de deur klopt. Dan had je makkelijker kunnen rouleren.
1 -6
ETM
Ik vind het seizoen 17/18 niet een graadmeter.
Drama op drama. Ajax kwam uit de euforie van de EL finale in mijnenveld te terecht. Nouri, daaropvolgend uitschakeling CL en uitschakeling EL. Niet Europa in. 3 steunpilaren, ook op mentaal gebied, weg. Klaassen, Sanchez, Bosz. En die vrolijke Traore. -Onana-Sanchez-Ziyech- Traore-- herinner je de vreugde die van dat stel afspatte in 16/17.
Ajax had als team onomwonden mentaal problemen. Ja 1 wedstrijd in de week, maar die competitie kon ze diep van binnen niet echt schelen. Nouri weg, en ja men zou de titel aan hem opdragen, maar in de praktijk waren ze verlamd. Het spetterende voetbal van het seizoen ervoor was als sneeuw voor de zon verdwenen. Ze hadden het vuur niet meer. Dan is geen Europees voetbal ook een nadeel.
Voor PSV brand het vuur om kampioen te worden altijd. Bij Ajax is dat toch iets anders. Ajax moet spetteren. Ajax moet swingen. Maar Ajax speelde tegen zichzelf. Daarmee zeg ik niet dat Keizer/Ten Hag geen fouten hebben gemaakt. Maar je hebt in een team ook een soort beleving nodig om kampioen te kunnen worden. Voor 70% de reden dat Feyenoord het werd in 16/17. Met het nodige geluk, dat zeker. Maar ook een enorme lust en een bepaald geloof. Een seizoen waarin Ajax ook een kampioenselftal had. Je mist het kampioenschap bijwijze van omdat een scheidsrechter in de war is tegen Groningen of omdat Ajax met zere benen het spel niet afdoende kan brengen tegen PSV.

Een erg succesvolle Europese campagne heeft ook een weerslag. Mentaal omdat de CL nu eenmaal uiteindelijk meer leeft in zo'n groep, diep van binnen. En omdat ze op heel hoog voetstuk worden geplaatst waardoor Eredivisie teams eenvoudig onderschat worden. Fysiek omdat ze een veel langer seizoen spelen.
Het is dus niet zozeer dat Europees voetbal perse een nadeel of juist een voordeel is. Het gaat om krachten die binnen een groep spelen. Ik ben ervan overtuigd dat geen Europees voetbal in 17/18 juist slecht was voor het kampioenschap. Het team had opwinding nodig en die opwinding was er niet.

De verwachtingen bij Ajax liggen gewoon iets anders dan bij PSV. Dat is geen calimero-statement, maar dat is gewoon een verschil. Niet alleen clubcultuur maar ook een buitenwereld die de clubs anders benaderd. PSV is altijd de underdog, ondanks ze dat qua kamioenschap op basis van feiten al lang niet meer zijn.

Ik was ook, al gauw, hartstikke kritisch over het functioneren van Keizer en later Ten Hag. Maar in het grotere plaatje speelden ze eigenlijk een verloren seizoen.
De CL heeft zeker een weerslag op de competitie, mentaal en fyziek. Alleen is het niet zo dat ze kunnen kiezen. Ze moeten absoluut 100% voor beiden gaan.

PSV ging met opgeheven hoofd kansloos ten onder in de CL; de grote prijs werd al gauw de schaal. Daar waait een wind dat men er door alles eruit te persen kampioen kan worden. Door heel compact te zijn, en met het zo geheette resultaat-voetbal. Vooral de boel dichthouden en dan wel met scorend vermogen voorin, een eenduidig recept, steeds maar weer. Een ploeg die zo nadrukkelijk het spel probeert te maken als Ajax moet telkens een code breken. Een PSV speelt op 'herhaling'. Dat zagen we zo goed in Amsterdam. Iedere aanval was hetzelfde. En kampioen worden is alles wat de spelers individueel hebben om er qua loopbaan ook beter op te komen staan.
Was Ajax op een zelfde manier ten onder gegaan in de CL dan had er een grafstemming overheerst. Daar kun je gif op in nemen. Moeilijke groep of niet.

Ajax en PSV, twee groepen mannen op een grasveld met een bal, maar Ajax en PSV zijn een heel ander 'wezen'.
2 0
trooop
Prima verwoord. Ajax-teams hebben die opwinding van europees spelen volgens mij eigenlijk altijd nodig. De eredivisie is toch al van ons, bij wijze van spreken. Maar het kan niet zo zijn dat de focus zo ver overhelt dat er van de spirit in de eredivisie amper meer wat overblijft, zoals dit jaar gebeurt.

Je hoeft er lang niet eens het maximale uit te halen om met de selectie die we nu hebben kampioen te kunnen worden. Maar het is wel de kunst om er in elk geval genóég uit te halen. Aan het eind van dit seizoen is het zo dat we 25 van de 34 competitiewedstrijden net wel / net niet genoeg ons best hebben gedaan. Waardoor we het waarschijnlijk net niet gaan halen.

Linksom of rechtsom: dan heb je als trainer zijnde ongelofelijk gefaald. Dan heb je simpelweg niet op de juiste knoppen weten te drukken - samen met het bepalen van de tactiek de grondtaak van een trainer.
0 0
JariJari
We gaan nu echter meer dan 2 keer per week spelen. Dat is echt teveel.
0 -1
31xAjax
Niet overdrijven, gewoon 2x per week....
1 0
insectenverdelg
2 jaar geleden wijt ik t verlies tegen PSV destijds wel aan t dubbele programma. Hadden toen net de pot tegen Schalke gespeeld en de zelfde 11 moesten toen im Eindhoven spelen. Je zag dat de vermoeidheid in de benen zat.
4 -1
Schip
Vorig jaar.
0 0
Hagmag
2017
0 0
erikje
twee jaar geleden
0 0
Labrador
Dat had psv 1 jaar eerder ook. Verlengen en penaltys tegen Atletico Madrid en 3 dagen later gaven wij ze in Eindhoven met 0-2 klop. Uiteindelijk verneukte wij het toen in Doetinchem.
2 -1
Redrum
Klopt, psv gaf toen eigenlijk de titel weg aan Ajax dankzij hun succesvolle Cl-campagne. De enige reden dat ze toch de titel pakten was het complete falen van Ajax in Doetinchem. Zelf kregen ze de 3 punten met speels gemak cadeau in Zwolle, terwijl de Grafschap er wel alles aan deed om Ajax van de schaal af te houden (ze hadden er zelfs degradatie voor over). In de poule deed psv het toen overigens prima, al hadden ze daarbij zoals gewoonlijk zeer veel geluk. Als de Mexicaanse slager met het meest schijnheilige hoofd ter wereld Luke Shaw niet doormidden had getrapt dan was psv derde geworden, maar ze wonnen toen op de counter in eigen huis van een zeer aangeslagen United. Tegen Atletico presteerden ze het om op de counter te spelen tegen de grootste counterploeg ter wereld van dat moment. 210 minuten voetbal, nul kansen gecreëerd en met meer geluk dan wijsheid geen goal tegen gekregen. Als ze door waren gegaan was dat reden geweest om aangifte te doen van diefstal.
3 -1
jARO
Prima verhaal.
2 -3
MPAjax
Weer een bijgochem met speculaties.. ongeduldige gast is het ook
1 -2
Moozz03
Ik denk dat hij wel gelijk heeft eigenlijk. Stel je gaat door in de CL speel je weer 2 wedstrijden extra op t allerhoogste niveau en dan kan de moeheid best toeslaan- dat zou niet onverwachts zijn. En om kampioen te worden moet je alle wedstrijden winnen, dus ik vind die gedachte niet heel gek dat je wellicht daar iets laat liggen dan.
1 0