Verweij over overtreding op Lozano: 'Penalty'

FinnDekker, 02-04-2019 om 15:25, 12979 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Volgens Valentijn Driessen en Mike Verweij had PSV ook een strafschop verdiend in het duel met Ajax. In de openingsfase zou Daley Blind in de eigen zestien een overtreding zijn begaan op Hirving Lozano. Björn Kuipers, zijn assistenten en de VAR grepen echter niet in. Een vergissing, zo concludeert men in de podcast van De Telegraaf.

'Was dit geen penalty voor PSV na zes minuten? In eerste instantie kijk je alleen naar die duw, maar dan zie je dat hij hem vol op zijn kuit raakt, dat het wel een penalty is', aldus Verweij, die bijval krijgt van Driessen. 'Als je het zo ziet, is het gewoon een penalty. Het is heel vroeg in de wedstrijd. Misschien wilde hij zijn vinger er niet aan branden, misschien heeft hij het niet gezien. Je moet heel goed kijken.'

Mario van der Ende

Mario van der Ende, oud-scheidsrechter, is het na het zien van de beelden eens met de journalisten. 'Voor mij was het knip en klaar dat het een overtreding was.' Pol van Boekel, de VAR van dienst, fluit donderdag PSV. 'Geen handige aanstelling, zeker na zondag. Hij had een belangrijke rol als VAR bij Ajax - PSV. Voorafgaand aan het duel komt er een onnodige druk op de scheidsrechter te staan.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Als we zo gaan beginnen, geef dan ook aan die pisvlek van een Hendriks een rode kaart. Hij stond bewust op de enkel van Tadic.
0 0
SnifferClarke
Je hebt tegenwoordig penalty's en VAR penalty's. VAR is zwart wit, zonder context. Contact = contact en de scheidsrechter zal na 10 slow-motion replays vrijwel altijd een penalty geven. Met VAR moet een verdediger nooit een sliding inzetten zoals Schwaab afgelopen zondag. Dat Kuipers geen penalty gaf, was begrijpelijk, maar je wist meteen dat de VAR anders zou oordelen.
0 0
Ferd
Zeiden ze ook nog iets over de rode kaart voor Malen?
0 -1
JC4ever14
Lachwekkend, natuurlijk geeft niemand hier een penalty voor. Blind lost het subliem op en laat de moppersmurf gillend op zijn rug achter.
2 0
T.reckveugel
Hilarisch. Het schokkende is dat vBoekel donderdag pisvee fluit. Dat gaat fout. Streep deze van de 7 als kans op puntverlies maar alvast af. Erg voorspelbaar allemaal
0 -2
Woodenshoe
Gisteren Vitesse gezien? Die pakken nooooit een resultaat tegen PSV, zwakke ploeg. En btw, laatste zege van Vitesse tegen PSV was in 1997 op Monnikenhuizen. In de Gelredome nog nooit van ze gewonnen.
0 -1
ajax1981
Dit punt werd ook in de podcast naar voren gebracht. Dat een scheidsrechter of VAR na een topper geen opvolgende wedstrijd moet fluiten.
Von Bommel zal direct bij de scheidsrechter hier over gaan zuigen.
0 -1
AlexIbarra
Wij moeten ook gewoon elke wedstrijd in slowmotion terugkijken en elk contact in ons nadeel uitgebreid online posten en pushen in de media.

Niet alleen klappen zoals van Malen of expres op een enkel staan van Hendrix, juist ook bij spelhervattingen elk duwtje, en alle keren dat Dumfries iemand aanraakt bij een opstootje.

Of we kunnen iets meer waardigheid hebben. :D
3 0
Barra
Veel te weinig voor een penalty net als bij Neres imo, maar je hoort mij niet klagen hoor
0 -1
EricAjax1
Hahahaha wat is dit nou weer voor onzin?
2 0
stefanwillem
Komen ze op dinsdag mee aan. Net als je denkt dat het niet zieliger kan. Enne, geeft vd ende nu eigenlijk aan dat van Boekel PSV gaat matsen donderdag?
3 0
Labrador
Oke.
0 0
insectenverdelg
Als dit een pingel is, nooit meer zeggen dat t zo fijn is dat Nijhuis zo mannelijk fluit. Overigens mag je Sdilek dan ook 3x geel geven in de 1e helft voor aanstellen en matenaaiers gedrag.
2 0
Jari83
Dat is net zo'n wijf als Lozano, verschrikkelijk wat een jankmuil.
1 0
Pierre Heno
die leren dat daar allemaal nog eens extra van Luuk de Jong
0 0
Edski
Knip en klaar? Of klip en klaar?
1 0
Ajacied33
Laat ik behalve deze zin maar niks zeggen..
0 0
tmvde
Zucht
0 0
Juichtoon
In de wedloop om de VAR te hinderen in z'n werk worden nu alle discutabele gevallen in ons voordeel gezocht. Het doel is evident de VAR het moeilijk maken iets in het voordeel van Ajax te beslissen. We doen er goed aan hier tegenwicht aan te bieden.
0 0
TontoKarnaggel
Treurig, het heeft 2 dagen geduurd maar ze hebben uiteindelijk toch nog wat kunnen vinden/bedenken om Ajax nog even te kunnen pakken. Heb de actie Blind/Lozano meerdere keren gezien en een penalty is echt nooit in me opgekomen.
Grappige is wel dat je er 2 dagen geen psv'er over gehoord hebt maar ze nu opeens over elkaar heen rollen om te gillen dat het idd een penal was. Alsof ze het collectief opeens weer allemaal herinneren hoe ze daar genaaid werden na het eerst allemaal 2 dagen te zijn vergeten :)
2 0
Hans Kraay Jr.
Het is geen korfbal.
1 0
Frenkie85
Nee idd. Die lopen niet zo te janken in het veld als in elkaar gelopen worden. :-)
0 0
Inhartennieren
Het zijn me toch n koekenbakker die twee.
Moeten in het theater gaan staan, als ze mensen aan het lachen willen maken.
2 -1
ajaxminimax
Ajax moet echt kampioen worden... dan kan Ajax eindelijk een hele lange neus trekken naar Driessen en co. Zeker een ten hag zal dat kunnen dan.
2 -1
MPAjax
word weer door een psv bril gekeken zie ik al, ga weg man, Ajax heeft verdiend gewonnen
1 -1
Joseph
Hendrix? Malen? Die niet, maar Blind die een duel wint van een duikelaar moet het ontgelden..
3 -1
Frank1978
Ik over overtredingen van Hendrix en Malen: rood.
1 0
JariJari
Lol penalty. Tuurlijk ...

Wat een malloten.
0 0
appeltje
Duel op volle snelheid. Blind wint, Lozano valt. Blind wil over hem heen springen, maar Lozano komt al glijdende weer overeind. Gewoon ongelukkig. Geen penalty.
6 0
Libero
Precies dat.
1 0
Aspers73
Dat krijg je met die duikelaar, de VAR kijkt er niet eens meer naar.
1 0
BRAMHOUTEN
dit is precies hetzelfde waarom utrecht geen penalty mee kreeg tegen psv. zou raar zijn om dan hier wel voor te fluiten
2 0
Juichtoon
Lozano houdt in in de hoop dat iemand tegen hem aanloopt. Een gezochte overtreding dus, geen overtreding en al helemaal geen strafschop.
Waar blijven de commentaren op de klap van Malen tegen Veltman?
1 0
Pierre Heno
Luuk de Jong haalt dat trucje ook steeds opnieuw uit in het strafschopgebied: eerst snel weglopen, dan ineens inhouden waardoor zijn tegenstander tegen hem op botst gevolgd door een vallende zwaan voorstelling met veel misbaar. Toch nog steeds veel te veel scheidsrechters die er maar wat graag intrappen.
0 0
JariJari
Meer wat Hendrix deed. Leek mij de duidelijkste rode kaart van de middag.
0 0
ajaxminimax
Die gasten zijn echt stekeblind... Als we daar penaltys voor gaan geven, dan kun je per duel 5 penaltys gaan geven.
3 0
HStorm
Als Lozano valt ga je als VAR pas kijken als je er DIRECT van overtuigd bent dat er een ECHTE overtreding is gemaakt.
0 0
JanTa
Als Lozano valt zetten ze het beeld op zwart omdat ze denken dat het een herhaling was.
0 0
JesperOlsen74
Blind struikelt over de benen van een vallende Lozano en raakt daardoor de kuit.
Dat is heel wat anders dan een sliding inzetten en het standbeen van iemand onderuit halen.
Maar Watt en half Watt vinden het een pingel.
Niet elke aanraking in de 16 is per definitie een pingel, maar dat is te moeilijk voor deze twee droeftoeters.
Net twee kleine kinderen die graag stoken.
2 0
Rentokill
Wat een trieste stokers zijn het ook. Dat het wel of niet onterecht beoordeeld is heeft niets maar dan ook niets te maken met de volgende wedstrijd.
4 0
Stibba020
Die Mario van der Ende ziet altijd van alles als het om Ajax gaat.. Het is ook gewoon een Feyenoorder. Heb hem net terug gekeken en het was echt helemaal niks. Blind geeft hem een schouder duw, Lozano valt en Blind moet over zijn benen heen springen en tijdens het landen raakt hij heel ligt zijn enkel aan..
4 0
voorkennis
Van die Valentijn word ik zo langzamerhand dood en doodziek.
Zuigen irriteren, provoceren, doem scenarios beschrijven....suggereren dat er onrust bij ajax is, en dan zit die kwal ook nog bij wilfred aan tafel.
nare man
4 0
Lazell
Soort zoekt soort. Allemaal roddeltantes.
1 0
JanTa
Bij achteraf analyseren kan je altijd wel iets winden zoals ik dat ook deed door de wedstrijd zonder spanning nog eens te bekijken. Zoals b.v. Sadilec die continu probeerde om een Ajacied een kaart aan te smeren, Hendrix die bewust met zijn hak op het scheenbeen van Tadic ging staan, de ellenboog van Rosano tegen Veltman en zo kan ik wel ff doorgaan als ik de wedstrijd 1zijdig ga analyseren. Ik heb daarom een voorstel aan de KNVB omhet ander te gaan doen.
Ik blijf erbij, doe het zoals het er bij de hockeyers er aan toe gaat, beide ploegen krijgen ieder 2 VAR momenten en als deze terecht zijn dan blijven ze gewoon staan en anders ben je hem kwijt. Er is nu teveel gedoe zoals het nu er aan toegaat.
De gele kaart moet ook anders, de betrokken speler krijgt 10 minuten tijdstraf zonder verdere administratieve rompslomp.
0 -2
WeerDinges
VAR was prima dit weekend dus waarom nou weer de hockey vergelijking maken? Malen was geel, Hendrix ook, geen penal voor Lozano. Prima VAR beslissingen ookal kan je aan die van Hendrix licht twijfelen. Mooie wedstrijd gezien. Enige die echt slecht was, was Kuipers zelf. Inconsequent en ging iets te makkelijk mee in Sadilek de nieuwe zwaan. Dat los je niet op met de hockey regel. Of wil je dan ook 2 scheidsrechters inzetten?
1 0
Gecko
Enkel trappen van Tadic. Elleboogje door Hendrix zeker ook allemaal niets!
8 0
Welja
ze geven zelf al aan waarom ze dit nu zeggen. Van Boekel heeft nu ineens wat goed te maken tegenover p$v.
2 0
MM1974
Allemachtig op alle manieren proberen om ajax af te zeiken en geen kampioen mogen worden.
2 0
TwoLegsAlwaysWin
Valentijn Driessen en Mike Verweij maken zich ongekend belachelijk; ik hoop dat ze deze podcast gisteren hebben opgenomen. Dan kunnen ze zich er nog onderuit lullen.....
1 0
Koningtoto
Jut en Jul zien de bui al hangen. ten Hag kampioen, dat wordt een hoop rectificeren.
6 0
Lazell
Hahaha. Dan koop ik voor de eerste keer een Telegraaf als dat gebeurd.
2 0
Freddy Al
Het leek niet eens op een penalty heren.
4 0
JariJari
Als je denkt dat dat een penalty is mag je nooit meer commentaar op voetbal hebben. Misschien kan je gaan breien maar van voetbal heb je geen kaas gegeten.
1 0
Redrum
Misschien kunnen deze schandknaapjes van de Telegraaf het houden bij hun fake news. Laat de kenners maar oordelen over het spel zelf.
6 0
EuforischeRealist
Tuurlijk penalty, want Blind moet abrupt stilstaan en mag in een sprint zijn benen niet op de grond zetten.
0 0
Gonzo
Hepie en Pepie van de telegraaf
2 0
Pierre Heno
Ach die twee werken niet voor niets voor De Telegraaf: intrigeren, zuigen en zieken waar ze maar kunnen en alles volgens het 'zo waait de wind , zo waait mijn jasje' principe. Onder hoofdredacteur Holdert al een NSB krant voor en tijdens WO2 en sedertdien nooit anders geweest. De Telegraaf is net als roken: iedereen weet dat het slecht voor je is maar toch lezen ze hem. Lozano is net als Neymar een grote schwalbekoning en gaat bij ieder contact meteen liggen. Voetbal is een contactsport en nooit bedoeld voor watjes dus hij kan dan beter gaan tennissen of badmintonnen. Dit was trouwens een strijd om de bal waaruit Blind als overwinnaar te voorschijn kwam. Veel journalisten en oud ( vooral : oud) scheidsrechters nemen dit soort gebeurtenissen snel ter hand om zelf ook weer een beetje in het nieuws te geraken. Elke scheidsrechter behoort inmiddels te weten dat zowel Lozano als Luuk de Jong voor meer dan 90% overtredingen op hen faken. Dat had Suarez bij Ajax ook. Ze hebben zo langzamerhand alle schijn tegen en dat is eigenlijk dus wel verdiend. Het zijn matennaaiers eerste klas. Zie je bv Messi nagenoeg nooit doen. Frenkie doet dat ook niet van nature. JC ook nooit. Ronaldo daarentegen weer wèl.
3 0
josajacied
Dumfries kreeg geen penalty tegen uit bij FC Utrecht omdat het ' per ongeluk' was.
Dit schaar ik onder dezelfde noemer.
1 0
Bennyben
Hij ging voor blind lopen en inhouden, ja dan kan je geraakt worden.
Als je dan toch alles aanhaalt haal dan ook die overtreding op tadic aan waar je rood voor kan geven. Word een beetje flauw van mensen die iets gaan zoeken om te zoeken
1 0
zwollie
Valentijntje en Mike willen in een goed blaadje komen bij psv supporters
2 0
AjaxDaniel
Lozano gaat expres voor Blind staan. Blind moet snel handelen en gaat dus per ongeluk op de voet van Lozano staan. Maar waarom halen ze dit 2 dagen erna nog aan?
0 0
MK77
Vali had zich per ongeluk positief uitgelaten over Ajax. Dit zal wel compensatie moeten voorstellen.
2 0
Lazell
Lijkt wel alsof hij zich soms positief moet uitlaten, om zo nog enigszins geloofwaardig te blijven. Niet dat het werkt.
2 0
Web
Bedoelen ze nu echt dat duel tussen die twee?
Blind maakte zich alleen maar breed, ik zou er zaalvoetbal van maken in Nederland
Dat die twee papegaaien van de Telegraaf het zeggen kijk ik niet van op.
Maar Mario vd Ende. Echt het gaat werkelijk nergens om
4 0
Bramzel
Achja had ze liever gehoord over Hendrix die bewust op het been van Tadic ging staan gehoord. O wacht dat deed een PSV-er dan kan je dat niet verwachten.
7 0
JariJari
Dit. VAR had poep in zijn ogen toen dat gebeurde.
0 0
Amsterdam Loyals
Zucht
1 0
Toon meer reacties