Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vissers: ‘In feite valt dat aantal mee, of tegen’

FinnDekker, 02-04-2019 om 09:05, 8840 views, de Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Willem Vissers is de selectie niet zo breed als Erik ten Hag doet voorkomen. De opties naast de vaste elf worden steeds minder. En dat terwijl Ajax een enorm druk schema voor de boeg heeft. Dit schrijft de journalist in de Volkskrant

‘Bij Ajax sprak trainer Ten Hag geregeld van vijftien of zestien basisspelers, als hij het passeren van een grote naam verdedigde. In feite valt dat aantal wel mee, of tegen’, aldus Vissers. Afgelopen zondag moest Ten Hag drie verdedigende wissels inbrengen vanwege een rode kaart van Noussair Mazraoui. 

‘David Neres was een tijdje reserve, maar sinds Ten Hag steeds vaker de 'Europese' opstelling gebruikt, is zijn favoriete formatie duidelijk.’ Dusan Tadic staat in deze opstelling in de punt, Hakim Ziyech en Neres bezetten de flanken. ‘Opvallendste afwezigen in de basisploeg zijn de spitsen Dolberg en Huntelaar, want Tadic is spits.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Hoe zit het nu met Bande, heb de laatste tijd nog maar weinig van hem vernomen.
0 0
Ar
We hebben 13 basisspelers, de basis afgelopen zondag plus Dolberg en Huntelaar.
Daarachter heb je dan Veltman, Sinkgraven en Kristensen.
Meer smaken hebben we niet, of je komt uit bij de betrekkelijke eenheidsworsten De Wit, Ekkelenkamp, Gravenberch, en de iets mindere eenheidsworsten als Lang en Cerny.
Het is dus gewoon best karig.
Oja, we hebben Schuurs en Magallan nog. Toppertje!
1 -1
trodat4030
Tja, je geeft zelfs 1 van die 16 ‘basis’spelers gewoon weg (Wöber), omdat de geintereseerde club geen geld heeft om hem te kopen, dan ben je geen basisspeler natuurlijk, geen enkele club geeft een basisspeler zomaar weg.. Deze hele opmerking sloeg in augustus al nergens op en is sinds oktober ofzo (terecht) niet meer benoemd door TH, dat is iedereen inmiddels wel opgevallen. We hebben 12 basisspelers, de EU basis plus Dolberg. That’s it.
0 -1
SamW
Veltman zou zich weleens in de basis kunnen spelen de komende weken. En daarmee heb je meteen een extra optie op het middenveld met Nous. Labyad, De Wit, Sinkgraven en Lang kun je in de competitie inbrengen als een wedstrijd gespeeld is. Daardoor gaan we niet meteen de boot in, lijkt me. En Huntelaar en Dolberg kunnen best een keer basis staan in de drukke periode rond de CL wedstrijden. Ik zie het probleem niet zo.
1 0
AJAXAFC1
Ben het als ajax fan hier echt mee eens maar van andere kant is het ook vrij logisch, we hebben echt een paar klasbakken lopen bij de 1ste 11 en daarna vallen ze stuk voor stuk wel tegen dus word het kwaliteit verschil daarin echt te groot dit is ook een belangrijk item om mee te nemen naar volgend seizoen dat je gewoon echt een brede bank hebt op kwaliteits niveau, daar verspeel je gewoon teveel punten op dit jaar door een zwaar programma te hebben wat ajax nastreeft.

Kijk bijvoorbeeld de echte top City Barce Psg bayern echt hun topstelers sparen tijdens deze programma's en dat kan ajax echt nog niet
0 0
fanforeffer
Maar dat is ook het financiële kant ,de genoemde ploegen kunnen spelers met een miljoenen salaris op de bank zetten en blijven rustig bij Ajax willen ze dan direkt weg !! zie DvdB begin dit seizoen.
2 0
Dennis129
Daarom is het echt onbegrijpelijk dat ze Wober hebben laten gaan. Had prima gebruikt kunnen worden om Blind eens rust te geven. Daarnaast had je dan ook middenvelders makkelijker rust kunnen geven door Blind door te schuiven. Eigenlijk zijn alleen Veltman en Dollberg/Huntelaar echt waardige vervangers. Sinkgraven en Labyad hadden misschien iets meer minuten kunnen maken, want er zijn dit seizoenen hele hoop wedstrijden geweest die we met grote cijfers hebben gewonnen. Zonder Champions League had ik ervan overtuigd geweest dat we kampioen zouden worden, ,aar met het programma dat we voor de boeg hebben heb ik toch angst dat ons Europese succes ons uiteindelijk de titel gaat kosten. Ook met de recente wedstrijd tegen AZ in het achterhoofd.
1 -1
Chris86
Dolberg, Huntelaar, Sinkgraven, Veltman, Magallan en Labyad zijn toch al 6 namen die er toch kunnen staan met hun leeftijd. Ok, Labyad valt erg tegen in de minuten die hij in de wedstrijden heeft gemaakt maar normaliter zou je een of twee van deze spelers vrij makkelijk moeten kunnen inpassen. Daarnaast nog een aantal talenten die mee kunnen komen. Zeker zijn de meeste wissels minder (in vorm) dan de basisspelers, maar dat is normaal. Qua breedte is de selectie echter behoorlijk op orde!
2 0
fanforeffer
je vergeet De Wit.
0 0
Joseph
Dat excuus van die 15 basisspelers kwam alleen maar voren als het passeren van Donny of Neres verdedigd moest worden en Schone in de basis moest blijven staan.
0 -2
Dubbelvla
oké... eh. thanks voor de open deur, i guess.
4 0
masterrr
Geen populaire mening denk ik, maar hij zal in deze fase toch moeten gaan rouleren. Huntelaar en Dolberg horen ze ook te kunnen maken tegen Emmen.
0 0
Wereld
tijd voor meer wedstrijden van KJH
Dolberg heeft zijn kans gehad (niet dat ik hem nu al afschrijf)
0 -1
grannig mokum1
Precies D,
0 0