'Wat Ten Hag met deze groep doet, is fantastisch'

SJvanveen, 31-03-2019 om 11:31, 15216 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marciano Vink heeft zich lovend uitgelaten over Erik ten Hag. Volgens de ex-Ajacied heeft de coach van de Amsterdammers het met name in de Champions League goed gedaan, al kan zijn algemene wisselbeleid beter, zo zei Vink bij FOX Sports.

In het praatprogramma De Tafel van Kees ging Vink in op de wissels van Ten Hag. De voormalig voetballer,  die eerder in het programma aangaf geen jeugdtrainer bij Ajax te willen worden, denkt dat Ten Hag liever spelers wil pleasen met wissels, dan daadwerkelijk te kijken wat goed is voor een speler of wedstrijd. 'Het wisselbeleid ten aanzien van jongere spelers en bepaalde posities... Daar zet ik mijn vraagtekens bij. Ik vind het voorspelbaar.' 

Vink doelt op Donny van de Beek die voorheen structureel gewisseld werd, David Neres die een langere periode op de bank zat en Kasper Dolberg die nu als invaller vaak het veld in komt. 'Als ik dat vergelijk met Mark van Bommel, gooit hij gewoon de beste erin. Als Dusan Tadic slecht speelt, haal hem er gewoon uit en geef een signaal af aan je team. Ik denk dat hij (Ten Hag, red.) het daarin heeft laten lopen.' 

Om misverstanden te voorkomen, uitte Vink wel lofzang voor Ten Hag. De trainer is volgens de oud-speler van Ajax hoofdverantwoordelijk voor het succes in de Champions League, het Europese toernooi waarin Ajax de kwartfinale heeft gehaald. 'Ze hebben het bizar goed gedaan. Ik heb genoten, bijna alle wedstrijden van de eerste tot en met de laatste minuut. Wat Ten Hag met deze groep heeft gedaan, is fantastisch. Hij verdient alle credits voor hoe ze gespeeld hebben in de Champions League.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Het feit dat Vink ooit bij PSV speelde en hij geen jeugdtrainet bij Ajax zou willen worden zegt genoeg. Lekker bij de lichtstadlampjes de ballen en pilonnen naar het veld brengen, maar probeer a.u.b. geen zogenaamde "deskundige mening" over het huidige Ajax te ventileren. Het lijkt zoals Kieft dit laatst zei, alle lof en publiciteit die Ajax van echte kenners krijgt irriteert sommige ondeskundigen, en juist die hebben continu hun vaak negatieve mening over het huidige Ajax. Kinnesinne!
0 -1
Ajax114
Die Marciano Vink is gek. We staan 5 punten achter wat een wanprestatie is met deze spelers.
0 -10
AjaxPassion
Rot op sukkel, wordt lekker voor PSV met je schaaltjesgejank. Heb je iets te compenseren ofzo?
3 -1
Ajax114
Slaap maar lekker verder
0 -1
3*stars*3
Inderdaad.
Ajax staat 5 punten achter maar als wij niet zouden meedoen op 3 fronten, zag het er 100% beter uit.
PSV speelt echt niet best maar vraag niet hoe ze winnen.
Kom op, tijdrekken tegen Groningen in Eindhoven, 2-0 winnen van nr18 NAC.
In de slotfase punten stelen tegen VVv etc.
1 0
Ajax114
Ja maar waar slaat dat op ? Hen lukt dat wel en ons niet. Dan zijn zij toch gewoon beter.
0 0
ajaxxcied4life
Marciano Vink kan wel gelijk hebben, maar het irriteert me gewoon dat hij e3n psv'er is geworden. Deze man heeft n.b. de UEFA-cup met Ajax gewonnen in 1992. Come on.
0 0
31xAjax
Mmm met zoveel kwaliteit mag je natuurlijk ook wel wat verwachten. CL top, maar als je geen kampioen wordt heeft hij toch gefaald....
0 -2
Tomajax1990
Bracht van Bommel niet standaard voor de winterstop gutierez en malen in de laatste 20 minuten, en na de winterstop ihatarren en gakpo? Op die laatste 2-3 basisplaatsen na? Ik zie Lang die assist nog geven tegen Zwolle.
0 0
Van Reenen
Precies, echter van Bommel heeft hier te maken met geen gelouterde internationals zoals Tadic wel is. Dus heeft Vink hier makkelijk praten. Jeugdspelers wisselen of internationals is veel makkelijker. Van Beek, Neres en Tadic zijn internationals.
0 0
Ajax The Best
We moeten niet verwachten dat je elke wedstrijd zo kan spelen als in de CL. Dan functioneert het team op zijn top. Maar geen enkel team en geen enkele speler, geen enkel mens kan altijd op zijn top functioneren.

De CL is dit jaar fantastisch, ik heb ongelooflijk genoten. Alleen de thuiswedstrijden in de EL onder Bosz waren vergelijkbaar (uit konden ze dat toen ook niet brengen).

Natuurlijk is het teleurstellend als we geen kampioen zouden worden. Maar vanmiddag brengen we het verschil terug naar 2 punten en dan gaan we het zien.
Ook als we het net aan niet zouden redden is het een seizoen om nooit te vergeten.
2 0
Bocarra
Los van de mooie woorden van Vink was de tafel van Kees weer 1 grote PSV show. Ze konden geen Ajacied meer vinden of die willen inmiddels niets meer met deze kut zender te maken hebben.
0 0
DeMeervanweleer
De mentale en fysieke belasting in de CL zijn in combinatie met de matige bank de reden dat Ajax onverhoopt geen kampioen wordt. Ik denk dat niemand bij Ajax , Marc en Sar voorop gedacht had dat ze zo ver zouden komen in de CL, daar is de bank dan ook op ingericht.
0 0
Mozzer
Als je vandaag niet wint heb je gewoon keihard gefaald, zo simpel is het.
Heeft niks met CL-belasting te maken.

CL is wel geweldig maar je kunt het een niet los van het ander zien. Overall is het gewoon teleurstellend dat je zo makkelijk de titel weggeeft.
2 -2
Ajax114
Precies, allemaal gelul over CL belasting. Meeste spelers hebben niet alles gespeeld dus is gewoon wat men zichzelf aanpraat. Vandaag niet winnen is seizoen mislukt, zo simpel is dat en volgend jaar wordt het er niet makkelijker op he . Kans dat PSV dan helemaal makkelijk kampioen zal worden.
0 -4
AlexIbarra
Ben jij echt zo dom als je hier overkomt, of is het een houding en probeer je stoer te zijn of zo?

-Wij spelen Minimaal 10 (PSV) tot 20 wedstrijden meer dan al onze tegenstanders in de competitie. Natuurlijk is dat een extra belasting, zeker als het ook nog om zwaardere wedstrijden gaat.
-Er wordt haast niet gerouleerd en bijna iedereen speelt gewoon alles, behalve bij blessures. Revalideren is niet hetzelfde als lekker uitrusten.
-We spelen nog om de CL en de KNVB-beker, vooral die eerste is best een mooie prijs. Mijn seizoen is geslaagd als we hem winnen.
0 0
Web
Tadic wisselen als hij slecht speelt, Tadic slecht heeft nog altijd geniale momenten die dit team niet kan missen.
Rust zou wel eens goed zijn, wanneer de wedstrijd in slot zit, moet je hem rust geven.
Ook al vind hij dat niet fijn of nodig
1 0
Tomajax1990
Vink zou Ibrahimovic ook wisselen na 1 helft, om een statement te maken naar de groep. Lekker slim..
0 0
ETM
Die waren tegen VVV niet eens beter dan VVV.
0 0
MNJ7
Toch heeft hij er te weinig uitgehaald kampioen worden gaat een hele zware kluif worden en dat is schandalig dat je met deze selectie geen kampioen word.
Europees natuurlijk een fantastisch seizoen
0 0
Web
Vanmiddag winnen, en daar schat ik de kans heel groot in. En dan is alles weer open
Speelt PSV zo fantastisch? Die waren tegen VVV niets beter dan Ajax tegen AZ.
Europees heeft Ajax fantastisch gepresteerd boven ieder zijn verwachting.
En dat gaat wel eens ten koste van scherpte in de competitie
Onder Bosz was het ook al zo, werden ze tweede achter Feyenoord die een veel minder team hadden dat Ajax.
Die konden alles op de competitie zetten
0 0
Sterspeler
Die wedstrijden gaan je een keer opbreken. Dat zagen we onder Bosz ook al en die pot verloren we minimaal.
0 0
NatureTwo
Prima analyse niets mis mee!!
1 0