Vanenburg: 'De druk ligt vooral bij PSV'

BartVeenstra, 29-03-2019 om 12:00, 4548 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied en oud-PSV'er Gerald Vanenburg denkt dat de druk aankomende zondag vooral bij PSV ligt. De buitenspeler van weleer ziet Ajax nog altijd om drie prijzen strijden, terwijl voor PSV alleen nog maar de competitie rest.

'De druk ligt op dit moment vooral bij PSV. Voor PSV is het de enige kans om een prijs te pakken dit seizoen. Ajax doet nog op drie fronten mee', zegt Vanenburg in gesprek met het Algemeen Dagblad, waarna hij aangeeft dat de wedstrijd daardoor niet meteen minder belangrijk voor Ajax is. 'Dat zeker niet. Het gaat om het kampioenschap. De Champions League is geweldig, maar Ajax heeft aan Juventus een hele zware tegenstander. Dan heb je nog de beker, maar dat is eigenlijk meer een soort troostprijs.'

Ajax speelt over anderhalve week tegen Juventus, maar volgens Vanenburg is het ene duel niet belangrijker dan het andere duel. 'Je kunt niet twisten over de mate van belangrijkheid. Ik denk dat zowel het duel met PSV als het tweeluik met Juventus van belang is. Beide ontmoetingen zijn wedstrijden op zich. Het is niet het een of het ander. Als Ajax wil je alles winnen. Ajax gaat eerst volle bak op de aankomende wedstrijd en de affiches in de Champions League komen daarna wel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Vanenburg, ook zo'n prachtige voetballer die is weggekaapt door de laffe counterflikkers uit Eindhoven.
0 0
mercurius3
Druk ligt gewoon bij beide ploegen. Ajax strijdt om drie prijzen maar de CL winst is een brug te ver.
0 0
ajaxmachtig
Dit vindt echt niemand behalve Vanenburg. En dan moet je het eens voorlezen in dat hoge stemmetje van Gerald. Dan wordt het nog belachelijker.
2 -2
Web
Dat was een smerige streek van Johan.
Lekker nu nog op door beduren.
1 -1
Schwalbino
Ben jij die knappe vent met die diepe stem?
0 0
Tinus
Klets niet zo raar man. Vanenburg heeft natuurlijk best wel een goed punt te pakken. Bij PSV doen ze graag alsof bij Ajax alles moet en bij PSV veel minder, maar uiteindelijk is het idd een seizoen zonder prijs als ze geen kampioen worden.
1 0
SammyR
Hoezo hem belachelijk maken om zijn stem? Hij heeft gewoon een punt dat als PSV het kampioenschap misloopt, het seizoen totaal mislukt is omdat ze al in Europa en de beker heel vroeg waren uitgeschakeld. Ik vind niet dat het seizoen totaal mislukt is als Ajax geen kampioen wordt.
1 0
Ben
Ik zie het totaal niet zo, de druk ligt helemaal bij Ajax, zelfs aks we winnen heeft psv het nog in eigen hand, als we verliezen hebben we weer een seizoen niets en zijn we klaar. Hoewel ik nog wel geloof in een CL stunt.
2 0
ajaxrulesz
Hahah Ajax stunten tegen Juventus keep on dreaming gaat echt net gebeuren en in Italie zeker niet.
0 -1
uefasucks
Vaantje was altijd een topper geweest.
Super technisch in zijn tijd bij Ajax.
Maar hij heeft Ajax imo verraden om naar PSV te gaan zoals er meer deden die tijd.
Een pisnicht vond ik hem na zn tijd bij Ajax en genoot er van als hij door de hele Meer werd uitgelachen als we met zn alle vanaf de tribunes zijn piep stemmetje na deden.
Denk dat hij er nu nog steeds nachtmerries van heeft.
1 0
Jariiii
Ik herinner me dat hij al heel lang onder vuur werd genomen door het publiek en toen onderuit ging toen hij een corner wilde nemen. Dat was wel erg hilarisch, maar sneu voor hem natuurlijk.

Dat hij dit zegt valt me dan weer mee. Zo legt hij toch wat druk bij PSV. Misschien heeft hij alsnog spijt van zijn overstap indertijd.... was wel een van de fijnere voetballers die ik in De Meer heb meegemaakt.
0 0
JC
Het was goed geweest als Gerald Vanenburg zijn eigen uitspraken nog even terug had gelezen. Wat een vreemd verhaal is dit.
2 0