Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vissers over Ajax - PSV: 'Apart van planners KNVB'

GinoHaverkamp, 29-03-2019 om 07:55, 7083 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De datum van Ajax - PSV is een beetje apart. Dat vindt journalist Willem Vissers. Volgens hem is het gek dat de wedstrijd direct na een interlandperiode gespeeld wordt.

Het is mooi voor de opbouw van de spanning, maar ook een beetje apart van de planners van de KNVB', schrijft Vissers in De Volkskrant. 'De laatste topper van het seizoen wordt gespeeld in het weekeinde na een periode met interlands, nadat clubtrainers even hun grip kwijt waren op hun topspelers. Hoe keren zij terug? Dat is ook een kwestie van schietgebedjes.'

'Het was bijvoorbeeld een potsierlijk gezicht om de bij AZ - Ajax na twintig minuten uitgevallen Hakim Ziyech strompelend mee te zien trainen bij Marokko, met een blauw verband om de kuit', vindt Vissers. Mocht de international geen terugval krijgen, dan is de kans groot dat hij meedoet tegen PSV dit weekend.

In tegenstelling tot vele anderen, verwacht Vissers niet dat het treffen tussen Ajax en PSV het seizoen beslist. 'Niet helemaal, doorgaans', schrijft hij. 'Het gaat er over het algemeen om niet te veel punten te verspelen tegen kleinere clubs. In slechts één seizoen van de laatste tien jaar won één van beide topclubs allebei onderlinge duels: de latere kampioen Ajax, in 2012-2013. Dat was uitgerekend het seizoen waarin PSV per se kampioen wilde worden, het jaar van het eeuwfeest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax412
Uit het boek Herr Pep, over het eerste seizoen van Guardiola bij Bayern, komt meerdere malen heel duidelijk naar voren dat hij zijn gehele selectie bijna volledig opnieuw moet trainen op de automatismen na een interland break. Ik weet niet of het zo dramatisch is als het klinkt, Pep is ook wel een ultieme detail-freak, maar dat het een factor is kan niet ontkend worden denk ik. Voor ons is het wel lekker dat we even niet aan de wedstrijd tegen AZ hebben hoeven denken tenminste.
0 0
Labrador
Ajax wint. PSV speelt gelijk bij vitesse en willem 2. Ajax laat 2 punten liggen in Groningen. Op doelsaldo wordt de titel beslist op 12 mei.
0 -1
Ajacied33
Ik voorspel dat Ajax alles wint, dus ook Psv thuis. En Psv laat sowieso nog punten liggen. Kan niet anders als je ziet hoe zij voetballen
0 -2
RayJordaan
Tja mar hoevaak is het wel niet voorgekomen dat ze met hun slechte spel toch steeds aan het langste eind trekte?
0 0
Ajax412
Ik denk niet dat Ajax alles wint, rond de wedstrijden tegen Juventus kan nog veel gebeuren. De laatste speelronde word sowieso spannend met AZ-PSV. Ajax krijgt Vitesse nog in de Arena en PSV moeten naar Arnhem toe. Dat kan nog een factor zijn. Vitesse pakt het hele seizoen al veeel meer punten in eigen huis, dan in uitwedstrijden. We zullen zien, eerst zondag maar eens een flinke tik uitdelen. Winst is niet genoeg, het vertrouwen moet een knak krijgen daar.
0 0