Sintenie: 'Zelfs dan is het niet mislukt'

FinnDekker, 26-03-2019 om 14:45, 4026 views, Het Parool |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Volgens Dick Sintenie kan het seizoen bijna niet meer als mislukt aanschouwd worden. Ook als Ajax naast de titel grijpt, is het een succesvol seizoen geweest. Hoofdreden voor deze conclusie is het behalen van de kwartfinale in de Champions League, hetgeen volgens de Ajax-watcher veel mooier is dan een eventueel kampioenschap.

De schrijver van Het Parool zet dit jaar af tegen het seizoen 2013-2014 waarin Ajax kampioen werd. 'Uitzinnige blijdschap over het kampioenschap - het vierde op rij - was er niet. De aansprekende 2-1 zege op FC Barce­lona in de poulefase van de Champions League was dat jaar een eenzaam hoogtepunt. In de Europa League werd Ajax daarna twee keer van de mat geveegd door Red Bull Salzburg. In de bekerfinale won PEC Zwolle met 5-1.'

'Zet dat eens af tegen deze jaargang, vervolgt Sintenie. 'Misschien wordt Ajax geen kampioen en waarschijnlijk is Juventus te sterk in de kwartfinales van de Champions League, maar zelfs dan kun je hoogstens stellen dat de oogst te mager is - niet mislukt. Daarvoor is het aantal hoogwaardige, enerverende en memorabele wedstrijden te talrijk.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Dickie dik, het seizoen is wel degelijk mislukt als we geen kampioen worden. Niet alleen omdat we dan 5 jaar geen kampioen zijn geworden maar ook omdat PSV dan weer CL gaat spelen en zomaar weer 25M kan bijschrijven en Ajax dus financieel redelijk kan bijhouden.....
1 -3
Schip
Klopt. De titel is gewoon een minimumvereiste voor een geslaagd seizoen.
0 -2
Redrum
Ja helaas bleef het dit jaar bij die 25 miljoen en knalde Ajax er ff dik overheen met 60 miljoen (and still counting). Ook door de transfers gaat Ajax volgend jaar nog weer een stuk verder uitlopen op financieel gebied. Geloof het of niet, maar zelfs na 5 jaar zonder titel kan je niet anders concluderen dan dat wij onze zaakjes beter op orde hebben. Zouden de prijzen in Nederland dan misschien toch niet zaligmakend zijn? Alles ophangen aan het halen van de titel is een filosofie die je te klein maakt voor Europa als club. Dat is nou precies wat we in Amsterdam zat waren na 4 titels op rij weet je nog? Leuk zo'n schaal, maar wat heb je er aan als je vervolgens als kleurloze figurant met de broek op de enkels pakken slaag ontvangt van Europese (semi)topclubs? Ajax is groter gaan denken en heeft de ambitie verlegd naar Europees succes. Nadeel daarvan is dat je vaker puntverlies op zal lopen in de competitie door vermoeidheid en dan kan een club die te slecht is voor Europa daar van profiteren met zijn simpele 1 potje per week schema. Maar laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen, die titel kan nog steeds naar Amsterdam komen hoor namelijk.
1 -1
3sterren
In Italiaanse caféetjes leeft de wedstrijd tegen Juventus enorm. Als je vertelt dat je uit Nederland komt antwoorden zij met: ”Amsterdam, Ajax”!!! En steken twee duimen in de lucht.
Nooit met PSV, Eindhoven, dat kunnen ze niet eens uitspreken...
0 0
Schip
Onzin. Echt pure demagogie.

Titels zaligmakend? Nee, die hebben beduidend minder status. Maar als je prijzen met minder status stelselmatig niet kunt winnen, dan onderpresteer je gewoon.

Daarnaast heb je ze keihard nodig. Voor de status als ploeg, voor CL deelname, voor je financiële positie.

Het huidige team is de reden voor de Europese prestaties. En die kon pas worden samengesteld door die vier saaie titels van je. En zie vooral over het hoofd dat De Boer ook al de knock out fase van de CL kon bereiken na een prima campagne, met een veel minder team en met veel minder investeringen.

Het is simpel. De eredivisie is je fundament, waar je de CL deelname op bouwt. Je kunt niet denigrerend over het eerste doen en een stijve plasser krijgen van dat laatste. Ajax laat zich steeds weer naaien door PSV. Dat moet stoppen. En wel direct.

En dat krijg je alleen als je de competitie serieus neemt.
0 -2
Knalpot
PSV moet eerst ook gewoon nog 1 of 2 voorrondes overleven hoor. Die zak met geld ligt nog niet automatisch voor ze klaar.
1 0
Redrum
Precies, dat hebben we dit jaar gezien. Die armoedzaaiers moesten letterlijk tot na de wedstrijd tegen Bate Borisov wachten om de deal met Gutierrez (waar het duizelingwekkende bedrag van 8 miljoen mee gemoeid was) definitief te maken. Die club heeft Champions League nodig om überhaupt nog iets te kunnen kopen. Helaas verzuimt Ajax het al jaren om ze van die extra miljoenen af te houden, anders was het al lang en breed klaar geweest met dat zielloze counterclubje.
2 -1
31xAjax
Precies daarom moeten wij nu 3x na elkaar kampioen worden. Pas dan kunnen we ze definitief op achterstand zetten. Omdat zij inventiever en beter inkopen hebben ze toch iedere jaar weer een gelijkwaardige selektie. Zonder CL wordt dat voor PSV veel moeilijker.....
2 0
Redrum
Dat sowieso en dat frustreert mij ook. Wij hebben psv letterlijk in leven gelaten, terwijl ze al lang in het gootje hadden moeten liggen bedelend om meer centjes van de gemeente. Ik weet alleen vrij zeker dat dit alsnog gaat gebeuren. Psv weet zichzelf met het halen van titels in leven te houden, maar ze worden niet groter. Ajax groeit alsnog terwijl ze geen prijzen winnen.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik vind het seizoen nu al een succes.
1 0
Schwalbino
Kwart finale halen is geen grotere prijs dan het kampioenschap want het is geen prijs. Het is eer, prestige noem maar op. Dingen van tijdelijke aard. Een titel is een prijs die niet verdampt.
0 -2
Redrum
Een prijs is relatief. Net zoals dat een prestatie in Europa relatief is. Je kan een titel winnen met verschrikkelijk laf schijtvoetbal en daar vervolgens een ticket voor de CL mee afdwingen. Met dat ticket CL kan je vervolgens leuk een paar miljoen opstrijken en je vervolgens zes keer als figurant laten wegtikken door een paar echte voetbalteams. Dan kan je heel hard roepen dat je wel kampioen bent, maar als je speelt als een degradant is dat in mijn ogen niets waard. Kijk, het is voor mij heel simpel: psv heeft die titels hard nodig omdat ze met een missie bezig zijn om zogenaamd te bewijzen dat ze groter zijn dan Ajax. Daarvoor is hun doel ontzettend helder en simpel: meer titels winnen dan Ajax. Ajax heeft niets te bewijzen in Nederland. Helemaal niets. Ajax heeft wel genoeg te bewijzen in Europa, waar ze ooit de grootste waren en nu een hele tijd een simpele figurant zijn geweest. Dan is in mijn ogen een kwartfinale CL, maar vooral de manier waarop deze is behaald, een heleboel waard. Veel meer dan kunnen zeggen dat je de beste van Nederland bent omdat je de schaal gewonnen hebt.
1 0
3sterren
Ach zo’n schaal heeft alleen tijden een kampioensfeest een nuttige functie, je moet de bitterballen toch ergens op presenteren ...
0 0
Aspers73
Maar toch levert het de club weldegelijk meer op. Spelers worden meer waard doordat ze in de CL goed presteren (of zelfs EL) en niet omdat ze de Eredivisie hebben gewonnen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Op het eind tellen wel die prijzen... Ajax verdiend meer dit jaar... Strijd is nog niet gestreden, ben al aan het duimen voor zondag... Als Ajax hun eigen spel kan spelen dan pakken ze PiSV, hoop niet op een wedstrijd dat onverdiend is... behalve Ajax dan, die mogen ook weleen onverdiend van ze winnen.
0 0
Aspers73
Op het eind tellen alleen de herinneringen. Ik weet vaak echt niet meer uit mijn hoofd wie in welk jaar kampioen werd, maar de overwinningen behaald in Europa van Ajax sinds ongeveer 1985 zal ik nooit meer vergeten (toen was ik 12 en begon ik verslaafd aan voetbal te raken). Over 20 jaar herinneren we ons allemaal Madrid-Ajax van dit seizoen, maar Ajax-Feyenoord niet. Misschien heb ik dit nu ik ouder ben.
3 0
020bornraised
Tuurlijk is de kwartfinale halen een grotere prestatie dan een kampioenschap, maar als we geen kampioen worden en ook om één of andere reden naast de beker grijpen hebben we toch WEER geen prijs
0 -1
Ajacied33
Lastig dit, aan de ene kant ervaar ik het als een mislukt seizoen als we de titel niet pakken. Aan de andere kant heb je natuurlijk heroïsche wedstrijden gespeeld in EU en naam gemaakt. Alleen, leuk en aardig allemaal, maar met die complimenten kunnen we niks. Ik wil gewoon kampioen worden, beker pakken en eventueel stranden in de kwartfinale CL. Dan heb je een schitterende seizoen gehad
2 -1
Nicknaam
Ieder z'n mening.
0 0
Sanalologo
Zo is het wel. In eindhoven hebben ze 8 troosteloze wedstrijden in Europa gespeeld, en nóg meer troosteloze wedstrijden in de Eredivisie. 1 uitschieter, thuis tegen Ajax. Wat zullen ze over 10 jaar nog van dit seizoen weten? Dat Ajax weer naam maakte in de CL.
3 0
Libero
Zeker mee eens. Prachtige Europese wedstrijden gezien, waarvan de enige van Real verloren werd en nog onterecht ook. Dat pakt niemand ons nog af en gaat ons ook in de komende jaren verder vooruit helpen. Dat financiële gat met PSV waar al zo lang over gesproken wordt is al een feit en afgezien van het geld zullen spelers ook sneller voor Ajax kiezen ipv de Watfords en de Real Betissen.
2 0
JPM
En zo is het.
0 0
Ajax412
Goede vergelijking, ben het hier wel mee eens.
0 0
Rentokill
Helemaal mee eens. Bovendien worden we dit jaar wel kampioen. Let op mijn woorden.
0 0
Labrador
Ik ga echt huilen als dat gebeurt. Maar dat heeft met nummer 34 te maken.
0 0
Tinus
Ik ben het met sintenie eens. Echter ben ik wel heel erg teleurgesteld als we uiteindelijk weer naast de schaal grijpen.
2 0
AjaxPassion
Dick snapt het!
3 0