'Marin moet het van zijn dynamiek hebben'

FinnDekker, 26-03-2019 om 14:30, 6723 views, De Telegraaf; AD |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Volgens Aad de Mos betaalt Ajax een marktconforme prijs voor Razvan Marin, als de middenvelder daadwerkelijk voor twaalf miljoen euro naar Amsterdam verhuist. De voormalig coach en kenner van de Belgische competitie denkt dat de Roemeen een goede versterking is. 

'Als je het vergelijkt met de transfersommen die wereldwijd worden betaald, is twaalf miljoen euro zeker niet te veel. Het is een heel goede prijs', aldus De Mos, die verwacht dat Marin weinig aanpassingsproblemen zal hebben. 'Een echte Ajax-speler, technisch vaardig met inzicht, een goede pass en creativiteit.'

'Ik snap de keuze van Ajax heel goed, want opbouwend en in aanvallend opzicht is hij echt een goede speler, een jongen naar mijn hart, die ook nog eens scorend vermogen heeft', besluit de voormalig Ajax-trainer in gesprek met De Telegraaf

Geen nieuwe De Jong

Ook voormalig PSV'er Marc Degryse is onder de indruk van Marin zijn kunsten, al is er een verschil met Frenkie de Jong. Degryse in het Algemeen Dagblad: 'Ik zou hem niet direct met Frenkie de Jong vergelijken. Frenkie is veel meer de spelverdeler. Marin moet het meer van zijn dynamiek hebben. Iemand die veel meters maakt. Maar absoluut een goede speler.'

Volgens Degryse is Marin alles behalve een vervelende jongen. 'Hij is meer een dienende speler. Hij kan goed in het belang van het elftal spelen. Is een rustige, bescheiden jongen. Wat timide. Niet iemand die de tafel in de kleedkamer door midden trapt als het niet goed gaat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EersteAanname
Uit de berichten die ik tot nu toe lees komt deze Marin meer op me over als een type Donny van de Beek dan een Frenkie de Jong. En dan vooral omdat hem veel loopvermogen en dynamiek wordt toegedicht. Iemand die Marin kent die wat over de vergelijking met Vd Beek zou kunnen zeggen?
0 0
Ozymandias
Ik denk dat je hem beter kan vergelijken met een dynamische versie van Schöne dan met Vd Beek (of De Jong). Marin maakt veel vuile meters maar heeft ook het voetballende vermogen om de spelers om hem heen goed tot hun recht te laten komen. Hij heeft een goede pass- en traptechniek maar kan ook mee in de korte combinatie. Hij is geen middenvelder die je in het laatste 1/3 van het veld in de zeer kleine ruimte zet maar verder kan hij elke rol op het middenveld uitvoeren. Een soort Schöne maar dan met een groot loopvermogen en een hogere intensiteit.
4 0
pizzapunt
Dus een '6'?

---Marin---
Donny--Tadic
0 0
Ozymandias
Ik denk dat hij beter past op linker- of rechtermiddenvelder maar ook als half zou kunnen spelen. Ik denk ook niet dat Ajax van plan is om volgend seizoen met een '6' te spelen. Een middenveld met Marin en Vd Beek als linker- en rechtercentrale middenvelder en Tadic op '10' zou goed kunnen. Blind kan dan veelvuldig naar het middenveld doorschuiven in zijn rol als '4'.
1 0
EersteAanname
Dit is ook hoe ik het direct voor me zag na je beschrijving van Marin. Zou Tadic graag op 10 zien, het liefst met een aan te kopen spits (zoals bijvoorbeeld een Mitrovic) voor hem
0 0
EersteAanname
Thanks voor je toelichting
0 0
Ajax412
Voor zo ver ik via deze berichten in kan schatten lijkt het me een goede speler om dienend te laten spelen voor een speler als Ödegaard, met het vermogen om af en toe bij te sluiten en vanuit de tweede lijn gevaarlijk uit te halen. Zo'n speler heb je eigenlijk wel nodig op 6. Nu word dat veelal verbloemd door de ongelofelijke balvastheid die Frenkie daar heeft, maar wat meer dynamisch dienende energie kunnen we zeker gebruiken. Ik heb nog geen beelden gezien, maar het klinkt positief.
1 0
Ozymandias
Ik schreef in januari dat ik vond dat Nández van Boca Juniors een speler was die Ajax in de gaten moest houden. Marin is qua type een soort kruising tussen Nández en Schöne en dan kwalitatief beter. Ik had in januari niet verwacht dat Ajax nu spelers als Marin zou kunnen kopen. Natuurlijk is Tadic een betere voetballer maar die had al in de Premier League gespeeld en was juist toe aan een stap terug. Ik had verwacht dat Marin naar een club uit één van de vijf grote competities zou vertrekken voor zijn volgende stap.

Marin heeft een goede dynamiek en speelt met een hoge intensiteit maar hij heeft ook de voetballende kwaliteiten die een middenvelder van Ajax nodig heeft. Degryse zegt het goed wanneer hij Marin een dienende speler noemt. Hij doet meer dan zijn deel van het loopwerk maar heeft ook het voetballende vermogen om de voetballende kwaliteiten van de spelers om hem heen tot hun recht te laten komen.

Marin heeft de kwaliteit om zowel opbouwend als aanvallend een bijdrage aan het combinatievoetbal te leveren. Hij kan daarbij zowel mee in de korte combinatie als iemand met een lange pass diep sturen. Ik denk echt dat we hem meer moeten zien als degene die Schöne in de basis zal vervangen dan als opvolger van De Jong. Een type als Pröpper of een type als Ödegaard zou goed passen bij een middenveld met Marin en Vd Beek. Al lijkt een middenveld met Tadic (als '10'), Marin en Vd Beek mij ook wel wat.
1 0
PeterVKV
Tadic is te lui als middenvelder; als hij op 10 speelt ontstaat er snel een gat tussen hem en de andere 2 middenvelders. Marin en Donny als halven en Blind als 6 lijkt me een mooi middenveld. Ten Hag is ook met een 10 gaan spelen om Schone te kunnen opstellen naast Frenkie, nadat bleek dat Schone alleen op 6 echt niet kon. Dus terugdraaien kan met andere middenvelders. Zeker ook omdat Donny als 8 het best tot zijn recht komt. Geeft hij zelf ook aan.
1 0
Daniii
De Mos neem ik niet zo serieus op zijn voetbal kunde
0 -1
AJAIXIXIXI
Thnx aad, appreciate it.
0 0
EersteAanname
Aadjeee!
0 0
4xEC1
Haha, na het lezen van het stuk dacht ik meteen: Ff kijken wat voor reacties ik ga zien. Precies zoals ik dacht! Maar Aad heeft dat zelf veroorzaakt natuurlijk.
1 0
Libero
Als Aad het zegt: DOE HET NIET!
2 -3
JPM
Ik kon vannacht al niet in slaap vallen, wetende dat orakel Aad één dezer dagen waarschijnlijk subiet zijn mening zou ventileren. Niet wetende of het orakel ons in rauw zou dompelen met een negatief oordeel, dan wel ons zou bevrijden middels zijn goedkeuring.

Daar is hij dan. Ik kan weer met een gerust hart naar bed.
0 -3
trodat4030
Lekker tijdstip om je bedje weer in te kunnen kruipen :p Ik moet zo weer aan mn 2e shift vd dag beginnen en kan pas na mn 3e weer aan mn bedje denken..... Blijkbaar doe ik iets niet goed ;-)
2 -2
JPM
Haha, ik doelde ook meer op vanavond (-:
0 0
SjaakWolfs
Aad is goed ingevoerd in de Belgische competitie. Die Marin moet wel een topper zijn.
2 -2
geronimo
Daar is Aad weer
0 -2
FWAjacied
Dit heeft mij overtuigd om per direct een Ajax-shirt met de naam van Marin te kopen.
1 -1
Jari83
Als Aad het zegt geloof ik het meteen.
2 -1