‘Het zijn jonge gasten, geen Cruijff en Neeskens’

FinnDekker, 26-03-2019 om 08:35, 4492 views, Eindhovens Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax moet PSV, de tegenstander van aanstaande zondag, vooral niet onderschatten. Wanneer de Amsterdammers zich namelijk op hun gemak voelen, is de ploeg van Erik ten Hag kwetsbaar. Dat stelt Jan Poortvliet.

‘De ene week worden ze op een voetstuk geplaatst omdat ze van Real Madrid winnen, de andere week verprutsen ze het uit bij AZ’, stelt de oud-voetballer bij het Eindhovens Dagblad. ‘Het zijn ook nog jonge gasten, geen Cruijff en Neeskens die veel meer routine hadden. PSV is meer in balans.’

Poortvliet steekt zijn voorkeur als voormalig PSV’er niet onder stoelen of banken. ‘Als PSV met zo'n sterke concurrent kampioen wordt, vind ik dat mooier dan de vorige keren."

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Deze 'concurrent' zorgt er in ieder geval voor dat Nederland er Europees nog een beetje bijhoort, in tegenstelling tot PSV.
2 0
Bonno1978
Pro PSV of niet. Hij heeft toch gelijk? Waarom ‘verstoppen’ we ons achter nog strijden op 3 fronten en/of een smalle selectie? Met dit elftal moet je zelfs met clown Bassie aan het roer nog kampioen kunnen worden...
0 -3
Labrador
Als we zondag gewoon winnen dan hebben we nog alle kans. Zo niet dan is het gewoon klaar
1 0
PJK54
Hoe heet dat ook al weer....oh ja "een open deur intrappen" oké we hebben (helaas) geen Cruijff of Neeskens lopen maar wel een Frenkie, een Tadic en niet te vergeten Onana dus beste Jan gaan we het zien zondag ik voorspel een simpele 4-1
0 0
Redrum
Offtopic: by the way. De nieuwe sponsordeal van psv werd gisteren door met name Toon Gerbrands gepresenteerd als een ongelofelijk innovatieve werelddeal die uniek was in de sportwereld. Hij was apetrots dat psv dit had geflikt. Zoals gewoonlijk noemde hij even geen details over de deal, want het bedrag dat ze krijgen is natuurlijk bijzaak. Nu blijkt dat alle vijf de partijen die samen de sponsor worden allemaal 1 miljoen inleggen. Daarnaast komt er ook nog reclame op de achterkant van het shirt en de mouw. Nee Toon, echt, wat een ongekend briljante deal. Logisch dat je daar zo interessant mee loopt te doen in de media.
0 0
Terugnaardemeer
Het lijkt me dat je de 1 miljoen per bedrijf verzonnen hebt omdat de deal zo te zien niet met allerlei individuele partijen is. Blijkbaar heeft één partij nu een langdurige overeenkomst. De samenstelling van die partij kan wisselen na verloop van tijd. Afhankelijk van het belang dat elke partij bij die brainport heeft zal ook hun bijdrage bepalen. PSV is daarbij enkel de decoratie van het visitekaartje.

Langdurige contracten geven rust maar zijn daarmee financieel ook minder aantrekkelijk.
1 0
Sanalologo
Vroeg me al af hoe het shirt eruit gaat zien? zoals in Zuid Amerika dus? 5 sponsors op 1 shirt?
0 0
Redrum
Ik lees vaak die berichten van Jan Poortvliet op voetbalprimeur. Deze kerel is ongelofelijk pro-psv en heeft meestal weinig zinnigs te melden. Dit keer heeft hij denk ik wel gelijk. Ajax op zijn best scoort een 9, maar als ze er te makkelijk over denken scoren ze een 5 of lager. In potentie natuurlijk vele malen beter dan psv en dat bewijzen ze ook in Europa. Psv richt zich na de winterstop zoals gebruikelijk alleen op de competitie en heeft alsnog totaal niets laten zien. Toch staan ze op dit moment 5 punten voor. Ze zijn er met zijn allen ongelofelijk trots op, want ze staan weer boven Ajax. Het voetbal dat ze laten zien is natuurlijk weer bijzaak. Komende zondag verwacht ik weinig problemen voor Ajax, want in dit soort wedstrijden spelen ze dit jaar altijd goed en dan zijn ze simpelweg veel beter dan psv.
1 0
Schwalbino
Goede samenvatting.
0 0
Terugnaardemeer
Wat is dat toch dat je dan niet na het derde bericht van hem denkt, laat maar?
0 0
Labrador
Dat is niet knap dat is het gevolg van op 3 fronten meedoen met een dunne selectie.
2 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Het kletst natuurlijk maar raak. Het is jaloezie ook. PSV staat het hele seizoen bovenaan en buiten de omgeving Aarle-Rixtel interesseert niemand dat. Omdat Ajax van Madrid wint en heel Europa niet over de nummer 1, maar nummer 2 van NL spreekt over zowel het voetbal, individuele spelers als de tactiek en dat doet bij een verongelijkt boerenclubje dat leeft bij de gratie calimerohouding heel heel veel pijn, ook al roepen ze met z'n allen heel hard dat het niet zo is.
3 0