Derksen: 'Had voor Van de Beek gekozen'

ArthurV, 25-03-2019 om 23:45, 9637 views, Veronica Inside |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Johan Derksen had graag gezien dat Donny van de Beek afgelopen zondag in de basis stond bij het Nederlands elftal ten koste van Marten de Roon. Over laatstgenoemde is De Snor erg kritisch, waardoor hij geen enkele moeite met een basisplaats van de middenvelder van Ajax had gehad.

'Of ik anders voor Davy Pröpper had gekozen? Ik had voor Van de Beek gekozen', vertelt Derksen, die ook veel ziet in de verdedigende kwaliteiten van Frenkie de Jong. 'Vergis je niet, die De Jong kun je ook nog, hoe gek het ook klinkt, als verdedigende middenvelder gebruiken.'

Die kan namelijk verdomd goed meeverdedigen hoor', gaat Derksen verder met zijn uitleg bij Veronica Inside. 'Die had een hele goede sliding, en daar is hij toch niks te mooi voor?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cor020
Natuurlijk
0 0
MH1988
Ik zou de Jong op 6 zetten, Wijnaldum 8 en dan vd Beek op 10. Een echte 10 hebben we niet.. Wijnaldum zou daar ook nog kunnen staan, zijn beide op hun best op 8.
0 -1
geDaante
Frenkie---------Wijnaldum

-----------Pröpper------------

Frenkie wat hoger op het veld. Is de meest handige en creatieve in de kleine ruimte, dus gebruik van maken. Verdedigend ook sterk dus hoger op het veld al een goede stoorzender. Wijnaldum kan als half enigszins box-to-box spelen, maar is ook gewoon een uitstekende voetballer mits goed ingezet.

Pröpper met de techniek, beweeglijkheid en passing om als vlotte en beweeglijke spil te fungeren. Heeft het in- en overzicht, en ook goede lange passing.

Maar nee, Koeman moet weer iemand als De Roon opstellen, Blind op linksback terwijl je Van Aanholt en Aké hebt, Dumfries die niet kan voetballen, en Bergwijn op rechts terwijl hij daar nooit speelt, etc.
1 -2
Ozymandias
Met zo'n middenveld wordt je geheel overlopen door een middenveld wat met veel verticale dynamiek speelt. Pröpper is alleen geschikt als '6' als er een aanjager op links- of rechtshalf staat en het team als geheel bijna perfect druk zet.
0 0
geDaante
Dat vind ik altijd van die theorieën, die vantevoren worden uitgedacht (of nagepraat), en die in de praktijk helemaal niet zo uitpakken.

Je zou hetzelfde zeggen toen Ten Hag met Van de Beek (of Neres), De Jong en Schöne ging spelen. Dan hoor je ook 'dat wordt overlopen'. Blijkt niks van waar. Als je maar goed staat, de afspraken nakomt, en collectief drukzet in plaats van achteruit lopen (want dan word je inderdaad overlopen, dan laat je je overlopen), is er helemaal niks aan de hand. Juist houd je je middenveld dan eerder compact doordat echte, voetballende middenvelders graag naar voren willen en dus niet blijven hangen of teruglopen, waardoor er gaten vallen tussen hogere middenvelders en de 6.

Bij Ajax hoeft helemaal geen aanjager te zijn, je jaagt als team af.
1 -1
Klasseman
Alleen het simpele feit dat hij bij Ajax speelt had al genoeg moeten zeggen om voor hem te kiezen
0 -3
Rentokill
Probleem is dat Oranje geen middenvelders voor in de as heeft (6 of 10). Donny is zeker geen 6. Op 10 zou kunnen. Maar ik weet niet of Wijnaldum dan weer hangend kan spelen. Frenkie kan beide. Maar die zou ik ook niet op 6 zetten.

Sowieso geen de Roon meer.
0 -1
Ozymandias
Ik zou voor Blind op '6' met Wijnaldum en De Jong als halven kiezen. De Roon is een prima speler die heel veel vuil werk opknapt voor De Jong maar met Wijnaldum als derde middenvelder is dat eigenlijk niet nodig.
1 0
geDaante
Waarom niet Pröpper? Brengt aan de bal veel meer dan Blind, en is ook feller/alerter verdedigend gezien.
1 -2
Ozymandias
Ik zie dat het voor jouw nog steeds onmogelijk is om objectief naar Blind te kijken omdat je niet toe wil geven dat Blind een geweldige aankoop is gebleken en zijn transferprijs en tekengeld meer dan waard is. Blind is verdedigend veel beter dan Pröpper door zijn goede anticipatie. Het is zelfs absurd om te stellen dat Pröpper feller/alerter verdedigd. Het omgekeerde is waar. Verdedigend gezien is Pröpper vaak te laat doordat hij niet goed anticipeert (niet alert genoeg is). Blind brengt als '6' aan de bal ook meer dan Pröpper (die als half of centrale middenvelder juist meer brengt). Pröpper heeft een groter voetballend vermogen maar dat betekent niet dat hij als '6' ook voetballend meer kan brengen. Blind de visie heeft om de eerste man over te slaan en daardoor het spel sneller te verleggen naar de aanval.
2 -1
geDaante
Vind je Blind zelfs op linksback goed? Kom op man, kan een beetje mee opkomen en voorgeven, verder niks. Verdedigend slap en ongeïnteresseerd.

Jouw mening is net zo subjectief als de mijne, dat vergeet je weleens, jouw kijk is niet dé kijk.

Ik zie Blind altijd heel slap de duels in gaan, als ie ze al aangaat, ik zie hem sjokken, vaak te laat meer terug rennend en achter de feiten aanlopend, verkeerde mannetje dekken. Loopt er een beetje als een prima donna bij. Aan de bal is het veelal balletje breed en terug als hij wat hoger op het veld staat. Naar voren spelen als CV is niet zo moeilijk. Als back alleen maar terug en breed.

Pröpper heeft die visie net zo, kan dat minder vaak etaleren omdat hij hoger op het veld wordt neergezet. Combineert makkelijker, is beweeglijker en behendiger, vlotter, creatiever in de kleine ruimte, etc. Met hem speel je makkelijk onder druk uit, en bezwijkt minder snel onder druk. Zal de bal vaker en sneller naar voren krijgen dan Blind. Ligt ook meer in lijn met het type Schöne dan Blind dat doet. Blind is statischer en beperkter.

In mijn ogen.
1 -1
blessure
Die slidings van de Jong, zie je alleen bij het Nederlands elftal.
0 -6
Jari_held
Tegen feyenoord en real madrid ook...
5 0
MPAjax
Koeman is zo ontzettend conservatief in zijn keuze voor spelers en liet zelfs zien vastgeroest te zijn door moment supreme geen enkele verandering aan te brengen om de wedstrijd volledig onder controle te hebben. Alle spelers die er al vanaf het begin in stonden hadden na de 2-2 geen inspiratie meer.. en toch vast houden aan dezelfde spelers.. eigenwijsheid op het domme af.
3 -2
Klasseman
Je moet ook niet iedereen met TEN HAG vergelijken dat valt voor de ander altijd negatief uit
1 -1
masterrr
Had natuurlijk in moeten grijpen in 1e helft, aan de andere kant: Oranje herstelde zich erg knap en had recht op een punt tegen een goed Duitsland.
1 0
Jari_held
Idd een hele slechte trainer die het bij vitesse, ajax, psv, feyenoord, southampton, everton erg slecht gedaan heeft en niet te vergeten het nederlands elftal weer aan de praat heeft. Maar vooral lkkr blijven zeiken
5 -3
Joseph
Even voor de duidelijkheid, Frenkie heeft het Nederlands elftal weer aan de praat gekregen. Frenkie maakt van matige trainers, top trainers.
1 0
geDaante
Het is gewoon zo'n standaardcoach zonder eigen visie, in niks zie je een bepaalde lijn of een eigen gedachtegoed. Standaard, wat saai voetbal.

Is een zogenaamde 'realist' (lees: behoudend/angstig/aanpassend), en een degelijk type, wat je terug ziet in het spel. Haalt er zodoende bij lange na niet alles uit, en dat zal bij het Nederlands Elftal niet anders zijn. Doodzonde, komen er eindelijk weer heel aardige spelers aan, heb je zo'n behoudende coach voor de groep.

Ik geloof wel dat hij goed kan coachen, maar dat hij dus tactisch/technisch en qua mentaliteit zwak is.

Hoe hij aan het begin ook weer begon met 5-3-2 en daaraan vast bleef houden, terwijl je daar de speler helemaal niet voor had, en dat sowieso kansloos is, met name aan de bal.

Noemde Bosz' visie te aanvallend en naïef... Bosz doet het al beter dan Koeman ooit zal doen.
1 0
Ozymandias
Vreemd om Everton te noemen. Daar heeft hij het namelijk inderdaad dramatisch gedaan. Ajax onder Koeman was een verschikking. Natuurlijk ze presteerde maar dat is logisch gezien de kwaliteit die ze hadden. De speelstijl van Ajax onder Koeman had niets te maken met de basisprincipes van de Ajax School. Als Ten Hag Ajax zo zou laten voetballen was 99% van AS (inclusief ik) het eens geweest dat hij direct zou moeten worden ontslagen.
0 0
geDaante
Koeman speelde met Ajax ook 4-4-2, triest dus, maar wel gewaagd ;).
0 0
trodat4030
Dat zegt hij niet, hij zegt conservatief.
3 -1
Heiko
Ik ben blij dat vd beek rust heeft gehad. Tenminste nog één fitte speler bij Ajax. Ze gaan maar eens shoppen bij Feyenoord en psv
2 -2