'De Jong mist daarvoor scorend vermogen'

GinoHaverkamp, 25-03-2019 om 08:30, 6903 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong is geen geschikte speler voor op de 'nummer tien'-positie. Dat denkt Rafael van der Vaart. Volgens hem spreken de statistieken van de Ajacied niet in zijn voordeel.

'Hij mist daar het scorende vermogen en de absolute beslissende pass voor', zegt de oud-international op de NOS. 'Het is een speler die het elftal rust geeft. Hij komt de bal halen en verliest hem bijna nooit. Als je zo goed bent moet je eigenlijk meer doelpunten maken, maar hij krijgt de bal op de eigen zestien, heeft geen angst en draait daar door.'

Van der Vaart vindt De Jong een speler die in het Nederlands Elftal andere spelers beter maakt. Daarbij haalt de dit seizoen gestopte voetballer Georginio Wijnaldum aan als voorbeeld. 'Toen Frenkie de Jong niet speelde hadden we Strootman en Wijnaldum op het middenveld. Daar verwachtten we veel van omdat ze bij AS Roma en Liverpool speelden. We hadden geen nummer tien meer. De Jong komt in het veld en daarom heeft Wijnaldum niet meer de druk dat hij het spel moet maken. Hij kan zich bezig gaan houden met box-to-box en vechten. Dan krijgt hij zijn kansen en gaat hij zijn goals maken.'

Dat Frenkie de Jong niet een speler is die het moet hebben van zijn doelpunten, blijkt inderdaad uit zijn statistieken. In de 76 wedstrijden die hij tot nu toe voor Ajax heeft gespeeld, heeft hij zes keer het net weten te vinden. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Laat hem een jaar op de nr 10 positie spelen en dan kun je je conclusies trekken. Wie weet, misschien heeft Onana ook heel veel scorend vermogen, maar dat zullen we ook nooit weten.
3 -1
Schip
Ik denk dat het zeker een ontwikkelpunt is van frenkie. Maar zoals jij zegt: geef hem dan de kans dat te ontwikkelen.
0 0
JanTa
Scorend vermogen krijg je als men gaat spelen met een echte nr. 10 maar zowel Ajax als het NL elftal spelen niet met een echte nr.10 waardoor Frenkie een inschuivende controlerende middenvelder is en vanuit die positie scoor je ook minder.
1 0
Nicknaam
Aldus onze Westermann kenner.

Heeft hij Frenkie naast Appie zien spelen als offensieve half 2 jaar geleden? Frenkie gaf geweldige steekpasses.
1 0
AsensioWillemsen
Toen speelde Frenkie ook meer als 8 en niet als 10. Vd Vaart heeft gelijk dat Frenkie zijn beste positie niet op 10 is.
0 0
Web
Aldus de vd Vaart, die mij enorm veel mooi voetbal en goals heeft laten zien
vd Vaart en Sneijder zijn op die positie 2 klassen beter.
Wel in Jong Ajax, waar deden deze twee het?
Frenkie kan ook helemaal niet schieten, een van de misten binnen dit Ajax, zorgelijk voor zijn potentie
1 0
Nicknaam
Stonden Sneijder en Vd Vaart als verdedigende middenvelder opgesteld?
0 0
Web
Nee.
Je moet de spelers op de plek zetten waar ze het beste zijn
Frenkie speelt op zijn beste plek, en kan op de plekken waar vd Vaart en Sneijder niet tippen aan die twee
Vd Vaart en Sneijder komen te kort op de plek van Frenkie.
Zo moeilijk is het allemaal niet, velen hier willen Frenkie van zijn beste positie afhalen.
0 0
Joseph
Als je Frenkie meer naar voren laat spelen, zal hij zich daarin ontwikkelen. Ik denk dat het voor hem beter was om dat bij Ajax te doen, maar ik denk dat de weerstand op de training bij Barcelona heel fijn kan zijn voor zijn ontwikkeling.

het is in ieder geval een groot genot dat we hem nog vaak bij Oranje gaan zien.
0 0
mcjc
Het is ook logisch dat je vrijwel nooit scoord wanneer je voornamelijk alleen achterin blijft hangen en je zelf een in de 16 bevind. Ik vond Frenkie in JA een heel andere speler. Daar speelde hij in een aanvallendere rol Waabij hij ook goals maakte. Sinds Keizer hem als centrale verdediger heeft opgesteld is zijn spel drastisch veranderd.
1 0
ETM
Denk dat Vd Vaart hier helemaal gelijk in heeft. De punten waar Frenkie om geroemd wordt komen hoger op het veld nauwelijks tot uiting. Hij zal vast elders op het veld ook wat kunnen, maar dat is wat anders. Ik vind hem op de momenten dat hij in de laatste fase terecht komt ook nog weinig overtuigen.
Maar denk dat hij vooral hetgeen dat hij al doet nog moet zien te verbeteren. Dan zie ik m slagen in de absolute top.
2 0
Web
Zeker word hij daar nog beter in, Frenkie is heel leergierig.
Maar Frenkie is als hij wat dieper speelt lang niet de Frenkie van waar hij nu speelt
Dit is hem op het lijf geschreven. Heeft daarvoor ook nog eens de snelheid en verdedigende kwaliteiten.
Kortom, verbindingspeler en staat op zijn beste positie nu
0 0
Libero
"Toevallig" ging het in de tweede helft een stuk beter toen Frenkie hoger stond.
Ik denk dat hij uitstekend een meer aanvallende rol kan uitvoeren en dat hij dan ook vanzelf meer gaat scoren.
Scoringsstatistieken zeggen verdomd weinig als je als een groot deel van je wedstrijden CV gestaan hebt en als middenvelder ook meer tegen de verdediging aan staat.
Ik zou het wel eens willen zien, hem als 10. Die jongen heeft zoveel lerend vermogen; zou me niets verbazen als hij zich dat binnen een paar maanden uitstekend meester maakt.
1 -1
Web
Gaat niet gebeuren, als je nog niet ziet wat zijn beste positie is
1 0
Libero
Ik zeg ook niet dat het zijn beste positie is, wel dat hij het zou kunnen en dat dat scorend vermogen ook wel mee zou vallen.
0 0
Web
Ik zeg dat Frenkie wel op de goede plek staat.
Hij heeft natuurlijke drang om in te zakken, staat mij inziens wel te veel tussen de centrale verdedigers, dat wel, moet iets meer naar voren staan. Hij speelde zijn beste wedstrijd ooit op die positie tegen Real
0 0
Libero
Ik denk dat die drang om in te zakken wel meevalt en het meer zijn opdracht is. Zeker bij Ajax met een trage Lasse of een Donny die meer aanvallend gebruikt wordt naast zich en met twee hoog staande backs.
0 0
SnifferClarke
Hij zakt in omdat hij elke bal wil hebben. Die jongen is gewoon balverliefd, verslaafd aan die ronde knikker. Ik houd daar wel van.
1 0
Ajax27
Kijk naar de statistieken van jongens als Busquets en Iniesta... wereldvoetballers op het middenveld maar beiden ontzettend weinig gescoord in hun carriere. Dus ja lekker boeiend, als je het hele team om je heen beter laat spelen.
3 -1
Web
Iniesta scoorde best veel.
Rafael heeft wel een punt.
Die bal die hij gisteren kreeg binnen de zestien, hadden Sneijder en vd Vaart zelf veel meer uitgehaald,
Ik ben een groot fan van Frenkie, maar hij heeft nog heel veel punten te verbeteren
Zijn schot is zelfs matig, ach wat matig, slecht
1 -1
Ajax27
Hou toch op man, in de afgelopen 10 jaar heeft ie 30 keer gescoord in de competitie en CL bij elkaar. Dat is zo'n 3 keer per seizoen wat ook nog vertekend is omdat ie 1 seizoen had waarin ie 8 doelpunten maakte. Normaal maakt ie geen, 1, 2 of 3 doelpunten per jaar.

Dus nee, Iniesta was bij ontzettend veel betrokken, maar niet bij het maken van goals. En anders ga maar even een mailtje sturen naar WhoScored die van iedere voetballer ontzettend nauwkeurig de stats bijhouden, maar het blijkbaar bij Iniesta fout hebben volgens jou.
0 0
Cisco2
Iniesta scoorde best veel?

Echt...?

694 wedstrijden, 60 doelpunten....

Frenkie 39 wedstrijden, 4 doelpunten.

Op dit tempo zou De Jong 71 doelpunten gaan maken in 694 wedstrijden.
0 0
Web
Zullen wij ook even het nivea van de tegenstanders mee nemen?
Weet je nog de finale tegen Nederland?
Iniesta die zet er iedere wedstrijd twee voor de keeper.
Frenkie heeft veel meer weg van Busguet ( verbindings speler )
0 -2
Ajax27
No shit sherlock, daar gaat de hele discussie niet om. De discussie gaat om het scorend vermogen. Daarop wordt ie afgerekend. En zo ontzettend veel assists heeft Iniesta nu ook weer niet gegeven. 70 assists in 10 jaar (competitie en CL) over 360 wedstrijden. Dat is 1 op de 5 wedstrijden. Iniesta was in zoveel meer dingen beslissend waardoor ie Barcelona zo ontzettend gemakkelijk liet voetballen. Dat is is niet in goals of assists uit te drukken.

Dat ie in de toekomst de opvolger van Busquets moet worden snapt iedereen. En ook die middenvelder scoort vrijwel niet. Die heeft in meer dan 400 wedstrijden de afgelopen 10 jaar nog geen 10 keer gescoord.

Frenkie is idd een verbindende speler. Een speler die ervoor zorgt dat je achterin, op het middenveld maar wellicht ook voorin net die 1 of 2 sec meer krijgt omdat hij zo ontzettend slim aan de bal is. Hij laat anderen om zich heen gewoon beter spelen.

Ik ben ervan overtuigd dat Frenkie dadelijk met de beste spelers van europa om zich heen excelleert en dan zie je zijn uitzonderlijke vermogen pas echt.
0 0
Web
Jij mag van mij gelijk hebben hoor, maar ik ben het eens met vd Vaart, aanvallende middenvelders moeten scoren. ( want daar gaat de discussie over )

Daarom heb ik altijd zo genoten van Rafael en Sneijder, want die scoren wel. En zetten je ook nog eens heel vaak voor de keeper.
En wat voor goals, stifjes, hakjes, geweldige pegels.
Dan ben je pas ECHT goed.

Hazard, Kevin de Bruyne, Eriksen, noem ik er nog eens drie, scoren aan de lopende band.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Alles word hier vergeleken met Iniesta.
Bij Barcelona staat alles in het teken van de spitsen en Messi, daar is het voetbal op afgesteld.

Er zijn er hier heel veel die vinden dat hij niet op de goede positie staat, en niet de opvolger is van Busquets. ( hoe zo iedereen begrijpt dit )
0 0
Leprechaun
Ik vind hem ook het beste te vergelijken met Busquets. Ook de Jong is stiekem verdedigend behoorlijk vaardig. Hij heeft vrij veel duelkracht en een prima tackle.
1 0
AST020
Frenkie is een verbindingspeler. Laat anderen beter voetballen.
Idd een soort Busquets. Barca heeft hem ook voor zo'n rol gehaald, aangezien daar al een aardige nummer "10" loopt.

Daarnaast hadden Sneijder en Vd Vaart een goed schot in de benen. Waren meer doelgericht, ook in hun acties. Plus Sneijder kon ook goed van afstand schieten (beide benen nog wel).
0 0
Babayaka
Blijf het een matige speler vinden, niks speciaals aan.
1 -12
Klasseman
Moet je eens in je broek kijken dat is matig
8 0
Babayaka
Heb toevallig net mijn broek vol gescheten,
Kan je vertellen daar was niks matigs aan.
0 0
AST020
Hahaha
0 -1
ST
Heb je poep in je ogen? :)
0 0
Lane 8
Lol
0 0