Villas-Boas vol lof: 'Techniek is een gift'

JesseTH, 24-03-2019 om 19:55, 6041 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Villas-Boas is bijzonder positief gestemd over Ajax en in het bijzonder Frenkie de Jong, zo laat hij blijken in gesprek met Voetbal International. De Portugees vergelijkt de Ajacied met Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, middenvelders die internationaal jarenlang hoge ogen gooiden namens Ajax en het Nederlandse voetbal.

'Hij is ongelooflijk', klinkt Villas-Boas' eerste oordeel over de middenvelder. 'Ik houd van spelers die technisch excelleren. Tactisch kun je alle spelers vormen. Maar techniek is een gift, die ontwikkeld wordt door te leren en door ervaring op te doen. De Jong heeft die technische klasse, net als Van der Vaart en Sneijder. Spelers die controle hebben over de bal, klassieke Nederlandse middenvelders.'

De oefenmeester is überhaupt te spreken over Ajax en het spel dat het laat zien. Villas-Boas zag de Amsterdammers dan ook aan het werk tegen Real Madrid. 'Ik houd van goed positiespel en het gebruikmaken van ruimtes. Dat krijg je allemaal als je naar Ajax komt kijken. Dat is het gevolg van goed coachen. Het Nederlands voetbal brengt in ieder geval creativiteit, opbouw van achteruit en positiespel. Dat is wat ik bij Ajax zag.'

'Is dit het succes van een sterke generatie, of zijn de zaken in Nederland na het mislopen van de eindtoernooien zo snel veranderd dat Ajax symbool staat voor die verandering?', vraagt Villas-Boas zich tot slot hardop af. 'Dit kan op zijn minst een triggerpunt zijn voor extra aandacht voor de ontwikkeling van de jeugd. Dat blijft de essentie van het Nederlandse voetbal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Maak deze man maar coach van Ajax na dit seizoen.
0 -1
SnifferClarke
'Tactisch kun je alle spelers vormen'. Zo, kan hij even mijn teamgenoten onder handen nemen? Die maken na 12 jaar nog steeds dezelfde fouten. Sommigen snappen het, sommigen gaan het snappen, en sommigen zullen het nooit snappen.
0 0
BillSplate
Waarom zijn er opeens zoveel berichten van Villas-Boas te lezen de laatste tijd? Leuk dat hij in een of mogelijk twee berichten wat gezegd heeft over Ajax (spelers), maar om daar zoveel berichten aan te wijden. We hebben het niet over een top coach oid. Vaker mislukt dan gelukt.
0 0
NaarCLbeker5
Ja, Frenkie heel technisch. Maar welke van onze spelers heeft de beste techniek, vraag ik me af. Frenkie, Ziyech, of Neres? Ik durf het niet te zeggen.
0 0
ajaxinho
Er is geen speler met de beste techniek.
Er zijn verschillende technieken.
Kwestie van smaak.

Frenkie heeft niet die panklare assists van Ziyech.
Frenkie heeft niet die korte dribbels van Neres.
Ik vind wel dat hij van alles wel wat heeft en dat hij het meest allround is.

Overigens zijn er nog technieken die hij niet voldoende bezit.
Bijvoorbeeld de tweebenigheid van Sneijder.

Ben wel benieuwd wat zijn echte positie is.
Gaat hij Busquets vervangen of Rakitic?
Een paar maanden geleden zou ik zeggen Rakitic.
Maar hij is in defensief opzicht in korte tijd zoveel gegroeid.
1 0
Tscheu
Van der Vaart en Sneijder schoten er ook nog vaak ballen in.
1 0
Tomajax1990
Pfoe gelukkig heeft hij niet bij PSV gekeken, dan had hij een andere mening gehad.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
De juiste vertaling is 'gave'.
2 0
RedFeather
En dan: je ontwikkelt techniek door te leren? Kan een quote zijn, maar slaat nergens op.
0 0
1ajaxxx11
Villas-boas spreekt de laatste tijd wel heel veel over Ajax.

Optie voor coach
0 0
appeltje
Komt waarschijnlijk omdat hij in Nederland is/was.
0 0
Ar
Is dit het succes van een sterke generatie, of staat Ajax symbool voor een kentering?
Dat is een goede vraag.
Een combi, denk ik. Want ergens is de kentering wel gekomen bij Ajax, te beginnen onder Bosz, met Sinkgraven linksback, toen Keizer met De Jong als CV, toen TH met Mazraoui als rechtsback. De keuze voor een voetballer (Schöne) ipv een breker op 6.
1 0
Babangida83
Maar de echte kentering is begonnen met de hervorming van de jeugdopleiding. De Jong is aangetrokken door Ajax en verder ontwikkeld. Maar alleen omdat de focus van fysiek naar techniek ging. Bosz liet 'alleen' maar zien dat je daar goed mee kunt voetballen. (En deed dat voortreffelijk). En toen werd de revolutie eindelijk op de tribune ook zichtbaar, voor het grote publiek.
2 0
Schip
Met de reactie van de KNVB heeft het niets te maken. Met de FR alles. Dat is voor de buitenwereld toch een interne kwestie gebleven volgens mij.
1 0