Kraay jr. over dribbel FdJ: 'Dit heeft niemand'

FinnDekker, 21-03-2019 om 20:25, 7459 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Hans Kraay jr. is groot fan van de voetballer Frenkie de Jong. Iets wat de oud-voetballer vooral aanspreekt in de Ajacied is zijn manier van dribbellen, welke volgens Kraay jr. zeldzaam is. 

'Een Frenkie de Jong-dribbel is versnellen in de dribbel. Hij is sneller met de bal dan mensen die hem achterna zitten zonder bal', vertelt de analist bij FOX Sports. 'Dit heeft bijna niemand. Ik vind dat zo mooi, heerlijk.' 

Dit seizoen staat de teller bij de rechtspoot op 39 officiele duels bij Ajax. In 2018 debuteerde De Jong bij het Nederlands elftal, waar de middenvelder tot dusver vijf keer voor uitkwam. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Ik heb vaker geroepen dat ik 'm behoorlijk gehypet vond na die 2 topwedstrijden in het Nederlands elftal. Maar (uitzonderingen daar gelaten uiteraard) hoe meer ik op 'm let en hoe meer ik op de looplijnen, dribbels, aannames en alles eromheen let, hoe meer ik van deze jongen kan genieten.

Hoe hij over het veld fladdert... het wordt met de week unieker en unieker. Ik ben echt heel benieuwd hoe die zich staande houdt in Spanje en of ie daar echt kan uitgroeien tot een werelds fenomeen.
1 0
masterrr
Wordt zelden over gesproken, maar zijn snelheid is een belangrijk wapen van 'm. Hij kan vooruit versnellen en ook nog gaten dichtlopen als het moet. Die jongen kan een hele complete middenvelder worden bij Barca en Oranje. Doelpunten moeten anderen maar maken.
0 0
grannig mokum1
Zekers met zijn dribbels zet Frenkie het tegenstander op een verkeerde been, heerlijk is dat,
0 0
The Kaiser
FdJ oogt zó natuurlijk en gemakkelijk aan de bal. Zo gemakkelijk draaien, zo lichtvoetig, zo versnellen. Dat met de bal aan de voet en over de bal en het veld heen kijken doet me inderdaad aan Johan Cruijff denken...
3 0
4xEC1
Zonder hem op het zelfde niveau te zetten, dat had, heeft en zal niemand ooit hebben denk ik, is de Jong de enige speler die enigzins de stijl van Cruijff heeft. Hij heeft het in zich om één van de beste Nederlandse spelers ooit te worden.
5 0
Indojood
Klopt, alleen daarom al ben ik groot fan van Frenkie. Jopie is de beste ooit maar ik zie ook gelijkenissen in stijl, dribbelen, wegdraaien en versnellen.
0 0
Schwalbino
Hij is 21. Vanenburg op die leeftijd was de nieuwe Maradona. De Jong gaat een grote worden maar hoe groot is even nog niet bekend.
5 0
4xEC1
Vanenburg was een heel groot talent ja. Maar hem destijds de nieuwe Maradona noemen is hetzelfde als de Jong de nieuwe Cruijff noemen, en dat zal ik nooit zeggen, hij heeft enigzins de stijl van Cruijff lijkt me gepaster.
1 0
Godenzoon88
Yes, maar van mij mag die het wat vaker doen!
3 0
ajax4lifebaby
100% true
1 0