'Ik denk dat Ajax van Juventus gaat winnen'

GinoHaverkamp, 21-03-2019 om 08:40, 21600 views, ESPN |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft zeker kans om met Juventus af te rekenen in de kwartfinale van de Champions League. Althans, dat denkt Frank Leboeuf. De oud-speler van Chelsea ziet Ajax zelfs als één van de grotere kanshebbers op de eindzege in het miljardenbal.

De oud-verdediger ziet gelijkenissen tussen het succesvolle Ajax van 1995 en het team van nu. 'Dat team was zo fris. Toen wonnen ze het toernooi en ik denk dat het huidige team hetzelfde kan bereiken', laat Leboeuf weten aan ESPN. Al plaatst hij wel een kanttekening bij het succes van nu. 'Toen vertrokken veel spelers naar grotere clubs en dat zal nu ook gaan gebeuren.'

Leboeuf erkent dat hij een liefhebber is van het spel van Ajax. 'Ze zijn overtuigd van hun manier van spelen en ze zijn zo jong dat ze een beetje gek zijn. Ze denken echt ver te kunnen komen en dat snap ik wel. Het wordt lastig, maar ik denk dat ze Juventus gaan kloppen', besluit hij.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Dan moet toch wel iedereen fit zijn bij Ajax. En een topdag hebben. Dat Ajax eerst eens probeert te winnen van P$V. Dan zien we wel verder.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Kijk dit is wat je Europees wederom bereikt; we worden serieus genomen en geroemd voor de manier waarop. "Een beetje gek" is dan alleen maar een extra terecht compliment. Nu denk ik wel dat Frankie een beetje overdrijft, Juve zou al een hele verrassing zijn! Maar zoals we tegen Bayern, Real maar ook tegen Lyon en Schalke hebben laten zien; we zijn in staat ineens op 110% te spelen op een niveau waar iedereen of top is, of boven zichzelf uitstijgt. Dan is het voor elke ploeg een hele opgave om ons te verslaan.

Ajax zal in zulke wedstrijden, tegen zulke tegenstanders top moeten zijn, dan heeft iedereen er een hele kluif aan om van ons te winnen. Probleem is, het niveau van de tegenstanders in dit stadium zijn vaak teams die ook met hun normale of iets onder hun normale niveau kunnen winnen vanwege ervaring, duelkracht, slimmigheidjes of puur op individuele kwaliteiten. Ik kan in elk geval niet wachten tot het zo ver is dat we het mogen opnemen tegen Juve!
2 0
rednas80
heeft Frank gesnoven of wat?
1 -3
Ajax meister
Le boef is ander wel een van de betere spelers van zijn tijd, en dat nog voor die rus met geld kwam.
0 0
kaashaas
Best mooi dit man.
Maar mocht je de cl winnen dan nog zullen ze in eindhoven zeggen dat we goed geloot hebben..
0 0
Web
Ik vond het elftal uit 95/96 veel beter, ook de selectie was beter, met goede invallers
Wat denk je dat je kunt beschikken uit Kluivert en Kanu voor de spits, dat scheelt nogal wat met nu.
Ook Davids, die verschrikkelijk goed kon voetballen, maar als het niet liep, niet te beroert was om voorop te gaan in de strijd ( wat mis je dat nu ) en bij een blessure werd hij zo moeiteloos in het centrum gezet, uit naar Real. Seedorf de meest ondergewaarde speler van de laatste 40 jaar.
Rijkaard en Blind in het centrum, voelden toen zo goed aan als er ingeschoven moest worden. (de ruimtes waren nooit te groot ) het team was net een harmonica. De backs Reiziger en Bogarde ( waren oorspronkelijk buiten spelers ) schakelde elke tegenstander moeiteloos uit. Overmars en Finidi George bestreden de hele vleugels met veel snelheid, de gebroeders de Boer, deden alles op techniek, Ronald met zijn een tweetjes van uit het middenveld. Frank met het goed opgesteld staan, goede timing met koppen, en zijn geweldige lange pass, kwam zelden in de problemen ondanks dat hij geen snelheid had. Litmanen ( wat een geweldige prof ) wist precies of hij in de voet aangespeeld moest worden of diep gaan. vd Sar in de goal, zeer betrouwbaar geen rare fratsen, stond er altijd.

Wisselspelers als, Oulida ( was erg gecharmeerd van hem ) Kanu, Wooter, Musampha, Jonh vd Brom, Peter van Vossen ( misschien niet een Ajax speler ) konden moeiteloos in gepast worden.

Voor dit voortreffelijke elftal was van Gaal verantwoordelijk, zeer goede goedkope aan kopen, een mix van jong ( Kluivert Seedorf ) en oud Rijkaard en Blind.
Vandaar onbegrijpelijke reacties op deze man, met van Gaal had Ajax in die tijd goud in handen.
2 -1
Babangida83
Die Davids was echt uitermate belangrijk in mijn ogen. Hield altijd de felheid in de ploeg. Maar had bij wijs van spreke een betere techniek dan Kluivert. Zo een kunnen wij erg goed gebruiken. Maar die zijn schaars. Al zou de opleiding dit wel moeten kunnen voortbrengen.
0 0
Babayaka
Plus die presteerde in de nederlandse competitie ook.
Slappe hap van nu. elftal van nu is niet te vergelijken met dat van 95/96 en 97 en mogen de veters nog niet strikken van de spelers van toen. tadic of litmanen ? nou echt wel litmanen, finidi of zyech ? nou echt wel finidi, die kon tenminste ballen goed voorgeven.
Voetbal was toen ook vele malen beter.
0 -3
Aeter
Onzin je kunt het helemaal niet vergelijken, want hedendaags voetbal is zoveel veranderd, die vergelijkingen slaan dan ook nergens op. Je kunt niet in het verleden blijven leven en als maar blijven vergelijken. Zit jij thuis nog steeds je Euros terug te rekenen naar guldens zeker?
1 0
EersteAanname
Was Finidi zoveel beter dan Ziyech? Ik vind van niet
1 0
Web
Je kunt ze niet vergelijken, ik denk dat Finidi meer een team speler was.
0 -1
EersteAanname
Dat misschien wel, en ik denk ook wel dat het elftal van 1995 beter was. Maar ik vind dat we ook niet moeten overdrijven en doen alsof alle spelers toen vele malen beter waren dan die van nu. Ik vind Ziyech een waanzinnig goede voetballer.
0 0
Stone020island
Ziyech is goed maar echt niet “waanzinnig” goed. In nl miss maar daarbuiten gewoon een goede speler niks meer niks minder.
0 0
EersteAanname
Ben ik niet met je eens en denk dat hij bij ieder team mee kan.
0 0
Ajax#1900
Dan heb je er vrij weinig kijk op ;) Ozil, James en Isco hebben geen vaste basisplaats omdat ze gewoon te veel onnodig balverlies hebben. Ziyech zit daar qua niveau natuurlijk ook nog eens ver onder.
0 0
EersteAanname
Nee, dat zit ie niet. Hij heeft het gif wat de andere spelers die jij noemt niet hebben. Maar als jij dat niet ziet zijn we uitgepraat, denk ik.
0 0
insectenverdelg
de huidige CL is zoveel zwaarder dan de CL van 95 dat de kans op het winnen ervan gewoon beel kleiner is. Nu doen er van de top 4 landen 16 pleogen mee. destijds deden er 16 kampioenen mee. speelde je in de kwartfinale gewoon tegen Hajduk Split. Nu moet je iets van Real- Juve- ManCity en Barcelona verslaan.
1 -3
Babayaka
echt niet, het eerste gedeelte kunnne de zogenaamde toppers mekaar niet eens loten.
CL van nu stelt geen reet voor voor de zogenaamde toppers.
0 -2
insectenverdelg
mijn verhaal geldt dan ook voor Ajax voornamelijk. niet voor Real of Barca.
0 0
Web
Het belangrijkste was, dat de spelers niet zo vroeg te stap naar het buitenland maakte
Allemaal rond de 25 jaar, behalve Seedorf en Kluivert.
1 0
insectenverdelg
er zijn idd meer redenen. Maar het team van toen, had in de huidige opzet van de CL ook meer problemen gehad om dw titel te pakken.
1 0
trodat4030
En de max 3 buitenlanders regel gold nog, dat scheelde ook een flinke slok op een borrel.
2 0
Web
Klopt, en de scouting was wel heel goed toen
Finidi Georges, Kanu en Litmanen
1 -1
Harrie Nak
Fris waren we afgelopen wedstrijd in ieder geval niet!
0 0
Klasseman
De man ziet het echt goed, volgens mij maken we 80% kans dat we door gaan . Ten Hag gaat het weer flikken met zijn team
0 -2
Schwalbino
Hoi trolletje.
0 0
Rentokill
Dat team was inderdaad fris. En constant. Werd ook fluitend landskampioen. Dit team moet helaas zn krachten verdelen. Past ook meer bij deze tijd dat er geen 'headroom' meer is. Iedereen loopt op zn tenen.
4 0
jewie3
Zo fluitend werden we volgens mij niet kampioen Roda JC stond volgens mij niet zo ver achter in punten. in die tijd werd door Louis van Gaal ook spelers gespaard. Ik kan me de klassieker de woensdag voor de Championsleague finale nog herinneren die werd met 5-0 gewonnen met een B team (Nordin Wooter, Kiki Musampa)
1 0
Web
Heb je ooit het gevoel gehad dat Ajax geen kampioen werd?
Ik niet.
Roda had een heel ( degelijk ) team toen, niet leuk om na te kijken.
Maar inderdaad wonnen heel veel
0 0
4xEC1
Als je ongeslagen kampioen wordt (ook ongeslagen CL winnaar) kan je wel zeggen dat het fluitend is geweest hoor, niemand kon tippen aan Ajax, hoe groot of klein het verschil ook was met Roda. En het grote verschil was natuurlijk ook met van Gaal en ten Hag dat van Gaal wèl zorgde dat de spelersgroep niet verslapte. Befaamd zijn de beelden van een training waarbij van Gaal zó tekeer ging tegen heel de groep..... Dan lúíster je wel hoor en knoop je het in je oren.
2 0
Web
Van Gaal was de baas, niemand twijfelde daar ook aan, niks geen water bij de wijn doen, het moest zoals hij het wilde
Ten Hag is tactisch erg sterk, maar mist het overwicht wat van Gaal juist wel had.

Daarom zou ik altijd kiezen voor een type in mijn staf die dat wel heeft.
Poulsen kon maar zo eens goed uitpakken? heeft ook het maximale uit zijn carrière gehaald als speler. Winnaar

Dat heb ik nu tegen op Bosz, niemand corrigeert hem, omdat hij allemaal mensen in zijn team wil die gehoorzamen in zijn taktiek

Cruijff was daar heel goed in, waaar hij minder in was, haalde hij in zijn staf, dat zij hij zelf ook altijd
0 0
4xEC1
Maar juist Cruijff hoefde je niks wijs te maken over tactiek, dan zullen het wel andere dingen zijn wat je bedoelt waar hij minder in was.
0 0
Web
Klopt, Johan was geen echte trainer, veel meer een coach. Hij loopt tussen de jongens in en geeft aanwijzingen, en liet anderen de training leiden. Bruinslot geloofde hij blindelings in. Was in zijn begin jaren zijn assistent, later ging hij voor Johan tegenstanders analyseren
0 0
Rentokill
0-5 ipv 5-0. In de Kuip dus... met een b 11 tal. Om maar even aan te geven dat Ajax inderdaad fluitend kampioen werd.
En qua punten: Als je 7 x gelijk speelt en de rest wint wordt je fluitend kampioen.
2 -1
MPAjax
Roda JC stond niet ver achter in punten? Welke klassieker? 5-0 gewonnen met een B-elftal. Dit gaat over 1996? Ik snap niet wat je zegt.
0 -3
apeldoorner
Hij heeft gewoon gelijk hoor. Roda 2e met 7 pnt minder (Ajax ongeslagen dat seizoen) en de klassieker was op 18 mei 1995 0-5 met b team (oa grim op doel) en 24 mei 1995 weten we allemaal.... dus zie niet wat hij hier fout heeft
3 0
Web
Juist, en ze werden nog weggespeeld ook
1 0