Oud-Juve-spelers woedend na uitspraken Endt

BVeenstra, 20-03-2019 om 11:25, 12782 views, Voetbal International, Sport Mediaset |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

In Italië heeft men vol verontwaardiging gereageerd op enkele uitspraken van David Endt. De voormalig teammanager van Ajax sprak eerder deze week over de Champions League-finale van 1996, waarbij de suggestie werd gewerkt dat Juventus die titel niet op eerlijke wijze had gewonnen.

'Toen speelden we tegen een ploeg waarvan een paar spelers wellicht doping hadden gebruikt, al weet niemand de exacte waarheid. Dat gevoel doet Ajax nog steeds pijn', gaf Endt onlangs aan. De geruchten gaan al jaren, maar nu heeft iemand vanuit het Juventus-kamp ook gereageerd. Aan het woord is Alessio Tacchinardi: 'Ik kan alleen maar zeggen dat hij (Endt, red.) zich moet schamen', citeert Voetbal International de Italiaan.

De voormalig Juventus-speler zegt dat de eindzege juist het resultaat was van hard werken. 'Dat team heeft vanaf de eerste dag van de voorbereiding keihard gewerkt om die beker terug naar Turijn te halen, en die droom hebben wij gerealiseerd. Ik kan nu alleen maar hopen dat de woorden van Endt de spelers van Juventus motiveren om Ajax nóg een keer uit te schakelen. Een schande', klinkt het woedend.

Ook Ciro Ferrara komt aan het woord. Hij stelt dat rond de finale in 1996 bepaalde Amsterdamse woorden de Italianen juist extra motiveerden. 'Ik wil graag aanstippen dat Endt ons toen ook geholpen heeft. Een paar dagen voor de finale zei trainer Louis van Gaal dat Ajax de beker mee zou nemen naar Nederland. Aangezien Endt als teammanager verantwoordelijk was voor alle communicatie vanuit het Ajax-kamp, had hij moeten weten dat we door die woorden alleen maar nóg meer gebrand waren op de overwinning.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Endt moet zich schamen? Endt is niet degene die heeft valsgespeeld Italiaanse junk!
0 0
MarLuuk76
Het is wel bewezen, maar deze schreeuwtactiek van Tacchinardi werkt wel weer als nieuwe doping op Juve. Beetje dom meneer Endt, ook al heb je gelijk je krijgt het niet altijd.
1 -1
Rentokill
Helemaal niet dom. Jij bent bang. Vuurtje aansteken. Zij misplaatst boos. Wij dubbel gemotiveerd!
0 0
MankeNelis
Waar rook is is vuur, ze hebben iets teveel 'cover up' nodig om de boel af te leiden.
0 0
swing
Zegt genoeg dat die Italianen zich hier zo druk om maken, we know the truth.
1 0
je
Het wordt ze met paplepel ingegoten.
0 0
Babangida83
Oliedom. Dit zijn gevoelige dingen voor Italianen. Zal ze tot op t bot motiveren.
0 0
kaashaas
Nobody cares
0 0
Ajax1zalzegevieren
Dope gebruik ontkennen ze dus niet, als ik het goed lees ;)
1 0
Frank1978
Wat hoop ik dat we deze oplichters uit weten te schakelen. Van mij hoeft deze club NOOIT meer een Europacup te winnen...
2 0
Middenweg401
"Schande" roepen om je schuld weg te schreeuwen. Zo typisch..
Heeft VI ze ook geconfronteerd met de bevindingen van de onderzoekers?
De enige echte schande is dat ze er mee weg kwamen omdat het verjaard zou zijn.
1 0
Sallons@AS
In die docu zijn er een aantal oud-spelers voor uitgekomen doping te hebben gebruikt. Het hoge woord is eruit. Waarom dan boos worden op uitspraken van Endt?
0 0
Sjeisbroochem
Juventus = corrupte, scheidsrechters omkopende, epo spuitende dopingclub. Terecht teruggezet naar de serie B en had de cl cup van '96 moeten inleveren bij Ajax.
4 0
Mario65
Kwaad reageren doet men alleen als zij zich aangesproken voelen.
Een onschuldig mens lacht er om..
Dat zegt alles over deze "dopeclub"
Zou me niks verbazen als dit nog steeds voorkomt.
3 0
Libero
Zoals iedere crimineel boos wordt als ze ergens van beschuldigd worden...
2 0
Pierre Heno
Inderdaad Libero: zo aan deze felle reactie te horen ( overdekking door het tegendeel te schreeuwen) zal de aantijging van destijds dus toch wel op enige waarheid berusten. ZIe ook de informatie van NRC 2013 waaraan Bocarra hieronder reeds refereerde om 13:44.
1 0
de-Ajacied
David Endt legt alleen maar een paar feiten op tafel. Vastgesteld door Italiaanse onderzoekers.
Er is echt niemand in de internationale voetbalwereld die hier nog aan twijfelt.
1 0
T.reckveugel
Dopingprogramma was slechts een onderdeel van het geheel waarin scheidsrechters in de zak zaten van de manager die later van ellende uit het raam gesprongen is, daarbij geholpen of niet.
Terugzetten naar de serie B, inleveren van titels, de hele kolere zooi bij elkaar opgeteld van die corrupte kliek is het een gotspe wat die volwassen jankerds met vallende ziekte nu wagen op te voeren. De landsaard van dat maffiose volk is om op te kotsen
4 0
Nicknaam
Wel leuk voor David.
Heeft ie ook weer eens wat aandacht.
Daar geilde meneer als teammanager ook al wat teveel op.

Buiten dat heeft hij wel gelijk natuurlijk.
5 -2
Bocarra
Lees het NRC uit 2013:

Spelers van Juventus hebben voor de finale van de Champions League in 1996, die werd gewonnen van Ajax, doping gebruikt. Dat stellen Giuseppe d’Onofrio en Allessandro Donati met volle overtuiging in Andere Tijden Sport.

De bron van d’Onofrio en Donati zijn documenten die in beslag werden genomen tijdens een inval in Juventus-kantoren in 1998 met analyses van bloedmonsters van spelers. De wetenschappers noemen het aannemelijk dat de voetballers onder andere epo in het bloed hadden.

D’Onofrio en Donati zijn erkende Italiaanse wetenschappers, gespecialiseerd in dopinggebruik. De uitzending van Andere Tijden Sport gaat over de bewuste finalewedstrijd en wordt volgende week uitgezonden. Deze wedstrijd in Rome eindigde in 1-1, ook na de verlenging. Titelhouder Ajax verloor uiteindelijk na strafschoppen met 5-3.
10 0
Ajacied33
Moet niet gekker worden. Een oud speler van Juve dus die boos op óns is, terwijl dat natuurlijk andersom hoort te zijn. Wij zijn benadeeld. Het is ooit bewezen bij "Andere tijden sport". Ze waren destijds zo bang voor ons dat doping eraan te pas moest komen om ons te verslaan. Zelfs met alle doping erbij wonnen ze na pingels en met geluk. Rancune mag van mij, maar moet wel terecht zijn
1 0
tikkie takkie
Het is toch wetenschappelijk bewezen dat ze doping hebben genomen. Een italiaanse arts heeft in een aflevering van Andere Tijden Sport naar de bloedwaarden gekeken van de Juve spelers en kon niet anders concluderen dat er doping in het spel was en waarschijnlijk EPO.
0 0
MPAjax
Hoe kunnen ze boos zijn? Ajax is eerder boos dan zij omdat ze slachtoffer zijn van een dopingzaak die door de UEFA nooit is gebruikt om hen terecht te diskwalificeren.
0 0
Vierendertigste
Was bloeddoping; ga je hard van rennen
1 0
Bobbaasje
Doping club Juventus.
1 0
DeBaller
Lekker woedend laten wezen. Zullen nog wel wat spoortjes achtergebleven pep in t bloed zitten. Jankerds, wees eerlijk en kom er vooruit.
1 0
Ron403
De waarheid is hard...
4 0
JariJari
Is de snuif nog niet uitgewerkt gast? ;)
7 0
Ruff Rhythim
De manier van reageren van die gasten zegt al genoeg dat er wat te verbergen lijkt te zijn...
11 0
Rentokill
De Oude Dame die haardekmantel verloor en zich vertoonde als crackhoer!

Vanaf dag 1 keihard gewerkt.... Keihard getrained zware wedstrijden kunnen leveren....En keisnel weer hersteld dankzei de EPO. Bovendien stonden ze in de finale zelf strak van de amfetamine. Niet alleen zwaar oneerlijk maar ook nog eens levensgevaarlijk. EPO is al lang en breed bewezen en toegegeven. Amfitamine behoorde ook tot de bewezen snoeppot van Juve in die tijd.

10 jaar later deden ze het nog eens dunnetjes over als grootste spil in het omkopingsschandaal. Zieke club.

Nu ook Ronaldo met zn verkrachtingsgebaren terwijl de hele wereld zich afvraagt waarom hij nog niet gestraft is in dat hele metoo gebeuren.

Afslachten die club!
8 -1
Ronaldinho020
Je eerste stuk, akkoord.
Maar verkrachtingsgebaren? Misschien moet jij ook een pilletje nemen, kalmeer jezelf is man.
2 -4
Rentokill
Ik kalmeer wanneer ik vind dat ik moet kalmeren. Je weet waar Ronaldo van wordt beschuldigd? Vind je het dan niet op zn minst 'ongelukkig' hoe hij zich uitdrukt?
6 -1
Ronaldinho020
Gebaar gericht naar simeone zo draaien, typisch.
1 -2
Rentokill
Ik draai het niet. Ronaldo zou beter moeten weten. Wie geschoren wordt moet stil blijven zitten.
1 0
MPAjax
Die staat op de lijst om geschorst te worden. Een boete werkte eerder niet om het gedrag te stoppen.
0 0
COYS
Hier een citaatje uit de oude doos. Dus ze kunnen roepen dat ze het schandalig vinden. De rechter heeft het in 2004 bevestigd, alleen kon niet juridisch vaststellen tijdens welke wedstrijden er doping was gebruikt, maar wel dat het stelselmatig gebeurde tussen 1994 en 1998. Dat het in de belangrijkste wedstrijd van het jaar niet is gebeurd lijkt dan ook onwaarschijnlijk.

Het programma andere tijden sport deed uitgebreid onderzoek.
Hematoloog Giuseppe D'Onofrio onderzocht daarbij onder meer opnieuw de bloedwaarden van de spelers. De Italiaanse bloeddopingexpert concludeerde dat Juventus geprepareerd was. Dat was ook de mening van D'Onofrio in 1998, maar destijds waren er nog geen middelen om het gebruik van epo of bloeddoping te onderzoeken.

In november 2004 bepaalde de rechter in Turijn dat er tussen 1994 en 1998 doping is gebruikt bij Juventus, maar kon niet constateren in welke wedstrijden dat gebeurde. De bevindingen van D'Onforio werden beschouwd als wetenschappelijk bewijs en niet als juridisch bewijs. Later rolden er diverse koppen.

Clubarts Riccardo Agricola werd veroordeeld tot 22 maanden celstraf vanwege sportfraude en nalatigheid bij de bescherming van de gezondheid van de spelers.
14 0
Rentokill
Lekker van de UEFA, clubarts veroordeeld. Wetenschappelijk bewijs dat ze in de CL gedrogeerd waren maar niet ingrijpen.

Platini was destijds al voorzitter toch?
6 0
MPAjax
Daarom hebben ze Platini er snel uitgezet.
0 0
Juichtoon
Ik zou zeggen een groot spandoek in de Arena met daarop 2 woorden: 1996 Doping
18 0
JariJari
En een andere met, UEFA: 23 years, when will you act?
8 0
jeppas
Mooi ontvangst! Denk alleen dat de Fifa dan weer een reden verzint om Ajax te straffen
12 0
Kaatje
Nou, meestal hoeft de UEFA ze niet te verzinnen, dat is de ellende. En op dit moment staan we ook al op een lijstje..
Stel voor de tekst te wijzigen in foto's van de selectie 1996..
0 0
aka
Eerlijkheid mag gezegd worden
6 0
Libero
UEFA
1 0
Rentokill
Laat ze dat dan maar doen, dan wordt t meteen duidelijk.
4 0