Verbeek: 'Ten Hag raakt niet de juiste snaar'

FinnDekker, 19-03-2019 om 07:35, 6759 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Gertjan Verbeek hoopt dat de nederlaag van Ajax niet te maken heeft met vermoeidheid. Dat is namelijk geen goed argument, vindt de voormalig trainer van onder meer Feyenoord en AZ. De Ajacieden zouden makkelijk twee wedstrijden in de week moeten kunnen spelen. Dat zegt Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'We roepen allemaal toch al jaren dat de eredivisie een Mickey Mouse-competitie is en dat onze spelers te weinig weerstand krijgen? Nou, dan zou het gek zijn om nu te concluderen dat Ajax fysiek niet in staat is om twee wedstrijden in een week te spelen.' De Amsterdammers hebben daarbij ook een prima bank achter de hand. 'Ten Hag roemt steeds de breedte van zijn selectie. Dan kun je je nu natuurlijk niet achter het argument verschuilen dat je minder presteert in de Eredivisie, omdat je zoveel Europese wedstrijden moet spelen. Je kunt namelijk ook kiezen voor andere spelers.'

Spelers motiveren voor een wedstrijd als PEC Zwolle-thuis of AZ-uit is moeilijker dan een duel in de Champions League. 'Dat vergt een heel andere focus en dat kan blijkbaar niet iedereen bij Ajax opbrengen. Ik denk dat Ten Hag vooral daarin momenteel niet de juiste snaar raakt bij zijn spelers. De mentale weerbaarheid staat onder druk bij Ajax. Als team en als individu.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rogerbandit
Ja, hij weet wel hoe hij de juiste snaar bij spelers moet raken...... Kijk maar bij al die clubs waar hij de zak heeft gehad. Sukkel.....
0 0
Truth
Koe in de kont....
0 0
Remark
In principe heeft Gertjan gelijk, maar in het geval van Ajax is het probleem nogal voor de hand liggend: geen scorende spits, al jaren niet. Waar Dolberg die onuitputtelijke krediet aan te danken heeft, mag de goeie god weten, want als ie niet loopt te slapen, loopt ie in de weg. Met een 'simpele' goaltjesdief als Matavz of zelfs Linssen waren we stukken beter af geweest, maar neen hoor, die hebben niet genoeg klasse voor het heilige Ajax. Dus blijven we wachten tot de heilige geest in Dolberg is gevaren en ondertussen voetballen we met tien man.
1 -1
Liam
Dit gaat bij de heren kenners hier weer minnetjes opleveren maar ik opteer voor het halen van Vincent Janssen. Als die eenmaal fit is dan vormt hij een prima en sterk aanspeelpunt. Dat zou al zoveel schelen als je dat vergelijkt met de huidige Dolberg. Alle ballen richting hem vormen zo ongeveer balverlies op. Dat is niet te doen. Hij laat de ballen wegketsen, kaatst onnauwkeurig, raakt verwikkeld in een kansloos fysieke struggle of glijdt weer eens uit.
Janssen is supersterk in dat soort situatie, daarnaast kan hij ook goals maken en werkt hij kneiterhard. Ik denk echt dat Ajax met hem, indien weer in zijn ritme, er flink op vooruit gaat. En dan kun je Klaas-Jan achter de hand houden. Prima situatie.
En Dolberg? Ik kan zo van die jongen genieten maar zijn vastigheid is gewoon te minimaal. Hij hoeft van mij niet alle wedstrijden te schitteren maar gewoon een bepaalde ondergrens bewaken door in ieder geval vast te zijn in zijn aannames....maar dat zit er niet in.
Ik denk ook dat Kasper beter tot zijn recht zou komen als spits in een team dat wat meer inzakt. Zo gauw als hij iets meer ruimte krijgt dan doet hij het namelijk meteen een stuk beter. Zie Bayern thuis en Real in die minuten die hij kreeg.
0 0
Hagmag
Dolberg heeft zo zoetjes aan genoeg kansen gehad. Mijn spits nr 1 is Huntelaar.
Daarom was dit weer eens de zoveelste foute wissel Dolberg voor Ziyech van Ten Hag.
Huntelaar had het Vlaar veel moeilijker kunnen maken. Dit is niet de enige reden.
Neres, altijd in de basis, gaf tegen AZ helemaal niet thuis, gewoon een black out en Tadic speelde nou ook niet bepaald zijn beste wedstrijd.
1 -1
Freddy Al
Kortzichtig gelul van die Verbeek; hij weet helemaal niets van het spelen van zoveel wedstrijden op dat niveau en over zo'n lange tijd.
Verbeek is erg snel negatief over Ajax en lult helemaal uit zijn nek over TH.
De open deuren die hij intrapt zijn op zijn best tijdverspilling.
2 -1
rayclarke
Verbeek blahblahblah fysiek blahblahblah mentaal. Als je alles altijd op dezelfde manier bekijkt ga je nooit wat anders zien.
1 -2
onderhetmaaiveld
Ajax is echt niet de enige (top)ploeg die daar last van heeft...
1 -1
Juichtoon
Aangezien dit al een jaren speelt ligt dit echt niet aan de passant. Dit ligt meer aan het niet aanwezig zijn van een echte topsportcultuur waarin winnen een absolute must is. Bij Ajax is men te snel tevreden op het niveau van de RvC, bestuursraad, ledenraad. En dit sijpelt door de organisatie in. We geven nog te veel weg en dat kost prijzen.
Zodra de spelers deze echte bazen van Ajax ontmoeten krijgen ze louter schouderklopjes en dit is niet goed. Die bazen zijn nl zelf meer met zichzelf bezig dan met Ajax cq het winnen.
2 -3
goajaxgo
Klopt, maar weinigen zien dit in. Men is veel te snel tevreden bij Ajax en ook de supporters zijn daar met de jaren langzaamaan in meegegaan. Ik herhaal: verreweg het hoogste budget en 0 prijzen in de Mickey Mouse-league.
2 -1
Boer Gijs
Gert-Jan daarnetegen
0 0
Aad82
Jawel hoor, Ten Hag is een topper.
0 -3
Babayaka
Probleem ligt toch echt bij de spelers, als je het in de cl wel kan en niet in het weekend heb je een mentaal probleem
2 -2
Freddy Al
Onzin, ook aan het opbrengen van mentale kracht zitten grenzen, die is bij een aantal spelers aardig bereikt .
Dat is niet een zaak van niet willen maar een gevolg van mentale onervarenheid.
0 0
Web
De heren hebben schijnbaar geel flow idee dat het voetbal wat Ajax speelt, vele malen meer energie kost, en risico voller is dan PSV.
Of eigelijk, Gertjan en René pruimen Ajax niet, lekker laten lullen
31 maart als Ajax PSV geen schijn van kans geeft in de Johan Cruijff Arena, lullen ze zo de andere kant weer op.
2 -7
davidgravemaker
Weer de waan van de dag heerst. Na Real wist iedereen niet hoe snel die zijn snavel moest openen met complimentjes en 'zie je wel dat ik gelijk had' opmerkingen. Nu hebben we verloren van AZ en kan de trainer er niets meer van en is het beleid weer waardeloos.
1 0
Red Devil
Laat hem die mietjes van Ajax maar eens een maand onderhanden nemen dan leren ze misschien wat instelling is.
Niet janken maar werken voor je geld.
2 -4
Freddy Al
Die gozer trekt het nog geen week bij ons,een instelling valt niet te leren en kun je ook niet aan en uit zetten.
De enige die ik hoor janken zijn supporters die niet met hun teleurstelling om kunnen gaan ,geen spelers.
Verbeek kan er helemaal niets van ,zelfs niet in de Zweite Bundesliga, hou toch op man.
0 0
Ansjo
Ik vind ten Hag nog steeds geen trainer voor Ajax. Het hele elftal bestaat uit internationals. Stuk voor stuk. Ten Hag heeft als speler en trainer niets noemenswaardig gepresteerd. Hij heeft amateuristische fouten gemaakt wat ons punten heeft gekost. De spelersgroep neemt hem niet serieus. Daarnaast heeft hij geen Ajax achtergrond en zitten we weer naar gepruts te kijken zonder vleugelspelers. Met de 1-4 overwinning op Madrid is echt niet alles vergeven hoor. Hij mag het van mij afmaken dit seizoen want nu is het toch te laat. Maar ik heb er nog steeds helemaal niets mee.
4 -5
Freddy Al
Dan heb jij het fout gezien,welke trainer speelt in Europa nog mee op 3 fronten, heeft titelkansen en staat in de bekerfinale alsook bij de laatste 8 van de CL?

Precies......
0 0
Mario65
Je kunt voor of tegen Verbeek zijn, maar de man gaf een nuchtere kijk op Ajax en Ten Hag.
Behalve zijn "snaartheorie" over Ten Hag was hij niet eens negatief over Ajax.
Ajax heeft een brede bank met goede spelers ( op Labyad na) en dat is eerder een compliment.
En de kritiek op Ten Hag is terecht.
Ik hoor liever Verbeek dan Arnold Bruggink of Perez als het om een analyse gaat.
En zijn uiterlijk waar sommigen hier over vallen, boeit me niet.
Zij die het over iemands uiterlijk hebben, even een vraag;
Zijn jullie dan soms de ideale fotomodellen?
2 -3
Freddy Al
Ik hoor Verbeek liever niet, hij trapt open deuren in en doet alsof hij het zelf beter weet .
In de praktijk blijkt heel anders.
Daarnaast vind ik hem teveel bezig met zichzelf weg te zetten als een harde trainer die het wel zou weten, maar die zelfs bij F'noord het niet redde .En dat wil dan iets over ons zeggen, schei eens uit.
0 0
Web
liever Gertjan als Perez.
Grap?
Anders maak ik mij zorgen
1 0
paulis
Iederee heeft het er over dat Ajax een brede selectie heeft en dat het met dit materiaal kampioen móét worden. Gelul.

Zodra een Tadic of een ziyech uitvalt ga je er gelijk veel op achteruit. PSV heeft in de breedte betere spelers. Malen, Guitterez, Ihhataren, Gakpo brengen allemaal veel meer dan Labyad, Dolberg of Dani de Wit. Dat bewijzen al die late overwinningen ook.
2 0
PJK54
Ik denk dat wij meer "toppers" hebben en dat die heel moeilijk vervangbaar zijn en P=V heeft een gelijke selectie waar geen echte toppers tussen zitten maar hebben wel de inzet en mogelijkheid om in moeilijke wedstrijden toch te winnen al is het in blessuretijd.
1 0
goajaxgo
Bij PSV vechten ze voor het kampioenschap, Ajax kan dat niet opbrengen.
0 0
suske
Elk woord dat je aan Verbeek vuil maakt is er een te veel. Het is beter dat hij naar zijn eigen resultaten kijk bij clubs waar hij trainer was overal is hij uit gekotst. Dat zegt toch genoeg.
0 -3
Klasseman
Deze man moet natuurlijk niet onze Ten Hag aanvallen, op tactisch gebied is Ten Hag vele malen beter, en dan die uitstraling van Verbeek, wat een norse boer. Een grotere idioot bestaat er haast niet en handen af van onze jongens en trainer. Weet Verbeek overigens wel wat de CL is wat een kwal is die vent.
1 -4
Ansjo
Hij zette Frenkie de Jong op Luuk de Jong. Tactisch ben je dan niet best.
3 0
Mario65
Op tactisch gebied mag er echt wel wat worden gezegd over Ten Hag.
Ook tegen AZ had hij geen plan B
Hij wist het niet goed om te zetten door Dolberg die er niks van bakt op de flank te zetten en Neres weg te halen.
Ziyech viel uit...
Dan ga je geen creatieve spelers zoals Schöne en Neres wisselen.
Gewoon dom... En zie het resultaat.
Ajax heeft het nu niet in eigen hand.
Ja geniaal van Ten Hag......
1 0
Dit is mijn club
Gefaald bij al zijn laatste clubs, maar wel haarfijn uitleggen waar de fout zit.
0 -2
Joseph
Dat is wel duidelijk ja, maar zo'n Gert Jan Verbeek is natuurlijk niet de persoon om daar iets over te zeggen, die is nog veel slechter!
4 -2
b.hulshof
Het seizoen begon nl al met een slap ajax in de thuiswedstrijd tegen heracles, en 3 nederlagen na de winterstop waar je gebrek aan scherpte mist. Ten Hag gebruikt gewoon te weinig spelers waardoor iedereen bijna zeker is van een basisplek. Ok heb ik Ten Hag nog niet nuttig zien ingrijpen als het na een half uur totaal niet loopt. Waarom gewoon een keer niet starten met D.de Wit ipv Schone omdat je gewoon een bikkelaar op het middenveld mist Sinkgraven kan je ook een keer neerzetten op de plek waarvoor hij gehaald is links midden. Zowel tegen pec als tegen az zag ik na de rust geen scherper ajax dan weet je als trainer ook niet op de juiste manier in te grijpen.
5 0
Labrador
En de kapper van Gert jan raakt niet de juiste schaar
6 -3
wendoo9
Hahahahaha
0 0
Ajax114
Dat klopt maar Verbeek heeft 100 procent gelijk. Om zo snel mogelijk naar buitenland te kunnen roept iedereen maar over te weinig weerstand . Hoeveel weerstand hebben PSG, Juventus en Barcelona eigenlijk in hun competitie ? Bayern ook wenig weerstand de afgelopen jaren.
4 0
Labrador
En daar heb jij een punt.
0 0
BokkieBokstra
Ha ha ha.
0 0
Redlum
Voor onze spelers is het ook gewoon minder interessant om kampioen van de eredivisie te worden, dan dat ze goed spelen in de champions league. En dan spelen ze 5% minder, net als iedereen die werkt 5% minder geeft als de druk er niet vol op staat. Helaas is het bij voetbal zo dat je dan verliest, zeker omdat onze tegenstanders de wedstrijd tegen ons benaderen zoals wij een champions league duel benaderen.
0 0
PJK54
Klopt helemaal dat heb ik zondag al geroepen veel spelers dachten "dat is een gewonnen partij dus rustig aan". Vervolgens liepen ze als een soort God te ballen, ja tenslotte heb je het grote Real verslagen!!!, en dan heb je juist aan AZ een slechte die stroopte de mouwen op en gingen er vol in en daar schrokken onze "ballerina's" zo van dat ze eigenlijk een kansloze wedstrijd speelden.
En dan ...ja dan, wat ik gisteren las, mis een een speler (leider) die voorop gaat en de boel opzweept helaas was kan een Schone dat niet en, met alle respect, kan de Ligt dat ook niet dus Marc werk aan de winkel op zoek naar een nieuwe Neeskens, van Halst, Poulsen noem maar op eentje die de boel scherp kan zetten in de wedstrijd.
0 0
Freddy Al
Wat een bullshit zeg, ben jij zo'n jongen van de platte kar of zo?
0 0
Bonno1978
Spijker op z’n kop bedoel je...
0 0
Ajax34
Vertongen
0 0
MarcoB1971
Tuurlijk Gert Jan en jij wel....
Wat een droeftoeter. Snap niet dat deze man overal om zijn mening wordt gevraagd. Heeft het alleen goed gedaan bij Heracles en Heerenveen. Verder volledig mislukt.
1 -4
Ajax114
Nou , ik hoor hem altijd wel graag praten. Praat zelden onzin .
2 0
Freddy Al
Ik hoor hem veel liever zwijgen, komt nooit iets vermeldenswaardig uit en is een hele matige trainer die overal naar buiten getrapt wordt.
0 0
Wijnvoord
Zioe veel negatieve reactie's op de uitspraken van Verbeek, maar hij heeft wel een punt. Dat hoor je toch ook tussen de regels door van de spelers na zo'n wedstrijd tegen AZ of andere partijen waar ze punten verspeelden. Als dat goed was geweest waren ze al bijna kampiuoen geweest, ze hebben veruit de beste selectie dat zie je in de europeese wedstrijden en bij het Ned Elftal (een aantal spelers).
4 -1
Inhartennieren
Tja! Vervelend, maar wel een punt.
2 -1
geronimo
Waarom is hij overal weggestuurd?
0 -1
kaashaas
Gertjan jij wel met jou kapsel kun heel wat gitaren van snaren voorzien en snaren raken.
0 -2
RaynoFischer
Aldus de werkloze trainer die echt overal ontslagen is... :P
Maarja makkelijk praten vanaf de tafel

Ja Ten Hag kon ook met andere spelers spelen, maar dan wordt dat hem weer verweten als het fout gaat...
De motivatie moet ook vooral uit de spelers zelf komen, of willen ze geen kampioen worden?
0 -2
Horrontelli
Gelukkig is Gertjan er bij al zijn clubs wel in geslaagd de juiste snaar te raken.
1 -1
JohnnyD
Verbeek komt hier met een zelf verzonnen hypothese en vervolgens val hij TH er op aan. TH heeft zich nog nergens verscholen achter het argument dat Ajax minder speelt omdat ze zoveel Europese wedstrijden moeten spelen. Dit zijn woorden die Verbeek hem dus in de mond legt en hem er vervolgens op aanvalt. Aparte behoefte van hem.
1 -3
SuperKanu
Aldus Gertjan Verbeek, de werkeloze trainer, die zo’n beetje bij alle clubs waar hij trainer is geweest vroegtijdig weg is gegaan, zonder ook maar 1 prijs gewonnen te hebben.
Kritiek op Ajax mag, maar deze man kan beter zijn inzichten in klusprogramma’s gaan verkondigen.
2 -2
Freddy Al
Precies zo!
0 0
behangdelul
Waarom weer zo nep 2 wedstrijden in een week noemen terwijl je weet dat het er 3 zijn? Deze zelfbenoemde analist heeft het zelf ook niet echt ergens waargemaakt vind je wel?
1 -1
off
Als de werkgever van m'n vrouw de weekenddiensten zowel bij de ene week als de andere week op zou tellen, zou ik daar erg blij van worden
1 0
31xAjax
Het zijn er ook maar 2 per week, of wil jij beweren dat we na de winterstop al 24 wedstrijden hebben gespeeld???
2 0
Dennis129
Als je in deze fase van het seizoen met deze stand een trainer nodig hebt om gemotiveerd te worden ben je het Ajax shirt niet waard.
2 -1