'Met Ziyech en Tadic gekozen voor voetbalhaantjes'

ArthurV, 18-03-2019 om 23:10, 8153 views, Natafelen |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Valentijn Driessen schreef maandagochtend in zijn column in De Telegraaf dat de huidige selectie van Ajax een type als Christian Poulsen mist in de selectie. Een mening die bij Natafelen niet door alle gasten werd gedeeld.

'Het Ajax van dit moment is zo samengesteld, dat je wel een ongelofelijk goede controlerende speler moet binnenhalen', spreekt Leo Driessen. 'Die geaccepteerd wordt door degenen die nu bij Ajax op het hoogste niveau zitten in de pikorde. Ik denk dat zo'n speler niet te vinden is.'

'Ajax heeft ervoor gekozen Daley Blind en Dusan Tadic te halen en Hakim Ziyech te laten blijven', vervolgt de commentator. 'Nou, dan heb je zeker met Ziyech en Tadic gekozen voor twee voetbalhaantjes, en dat bedoel ik positief. En daar nu op dit moment een type als Poulsen tussen zetten? Dat zou je vanaf het begin af aan moeten opbouwen.'

Valentijn Driessen haakt in: 'Als je een selectie samenstelt, moet je zoeken naar allerlei soorten persoonlijkheden. En nu zag je bij Heracles Almelo, Feyenoord en AZ dat je zo'n type toch mist op het middenveld. En Lasse Schöne is ook een uitstekende voetballer, maar dit facet heeft hij niet.'

Kenneth Perez vindt dat Ajax met Nicolás Tagliafico, Matthijs de Ligt en Dusan Tadic al genoeg spelers in huis heeft die strijd kunnen leveren. 'En als je het hebt over ballen onderscheppen, dan doet Frenkie de Jong dat veel beter dan Poulsen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
De verheerlijking van Poulsen vind ik altijd zo opvallend. Heeft maximaal 'zn waarde gehad'. Ik vond Poulsen destijds eigenlijk voetballend vaak een remmende factor. Soms een goede strakke pass op het juiste moment, waarin je zn ervaring terugzag, maar aan de bal vaak te beperkt voor het Ajaxvoetbal. Verdedigend veel duelkracht, maar ook geen tactisch wonder. Die 'legendarische'charges tegen PSV hebben imo in grote mate zn cultstatus bepaald. Hij was beter dan Gudelje als vm. Een stuk minder dan Galasek, wat een vergelijkbaar type moet zijn. En Anita en Blind hebben op 6 veel meer goede invloed gehad. Even als Serero toen hij piekte en Schone in 16/17.
Een karakter met dragende kwaliteiten; dan denk ik nog eerder aan Klaassen.
Tadic en Ziyech worden bij tegenslagen gefilleerd als spelers die geen leiders zijn. Ik denk dat dat overdreven wordt. Vooral Ziyech gaat wel geforceerd spelen als het niet loopt. Tadic wordt even als Huntelaar geroemd om zn functie in de kleedkamer. En Tadic werkt zich gewoon even als Ziyech het schompes op het veld. Het is echt een stigma dat het luie vedetten zouden zijn. Tadic werd een aantal keer makkelijk geklopt, maar verdedigen is dan ook echt zn zwakste punt. Zn geklaag hoort bij hem, maar kun je evengoed uitleggen als 'het snappen van de wetten in het voetbal. Ik vraag me wel eens af wat mensen allemaal precies verwachten van zo'n leider. Rijkaardiaanse invloed? Rijkaard was een buitengewone klasbak.
1 0
Ajax27
Je reacties zijn inhoudelijk vaak erg goed, maar hier sla je voor mij toch volledig de plank mis. Gewoon helemaal niet eens met je reactie. Zowel over Poulsen, Anita, Serero. Dat Blind 1 topjaar heeft gehad als nummer 6 bij Ajax das waar, maar das een heel ander type dan Poulsen. In het huidig systeem is Frenkie prima met de punt naar voren. Hoe we voorheen speelden met de punt naar achteren, dan komt ie als 6 niet uit de verf. Dan heb je veel meer een stopper ala Poulsen nodig waar jongens als Ziyech/Tadic Donny voor zouden staan.

Tadic z'n geklaag hoort bij hem? Raar om te zeggen. Juist door dat geforceerd gedrag speelt ie z'n minste wedstrijden. Wanneer ie niet klaagt en werkt, dan zie je de potentie in de speler wat hem zo ontzettend goed maakt.

Missen we een bepaald type speler? Nee dat denk ik niet, met deze spelers zouden we met 2 vingers in onze neus kampioen moeten worden. Een landskampioenschap doet in veel jonge koppies gewoon niet zoveel... Europees, dat is wat bij ze telt. Hoge ogen gooien waardoor ze een megatransfer kunnen maken. Ik denk dat in dat mentale stuk het hele probleem ligt.
0 0
ETM
Bedankt voor compliment in de eerste zin.
We zijn het hierover dan idd oneens. Wel denk ik dat Frenkie idd beter te gebruiken is in de punt naar voren dan naar achteren. Maar niet eens dat er een type Poulsen achter Frenkie moet.
Type hangt wel af van hoe je Poulsen beoordeeld. Maar kort gezegd vind ik dat een 6 bij Ajax makkelijker moet kunnen voetballen.
Blind heeft de 6-positie over een korte periode heel goed ingevuld. Maar Anita vond ik nog meer een openbaring. Blind was vooral een niveau omhoog aan het gaan als speler, en heeft toen eigenlijk te kort bij Ajax gespeeld. Anita vond ik beter passen. Meer type Kante. Serero is allicht de minste uit mn rijtje. Er zaten pittige minpunten aan Serero, maar dat hij van meer waarde was voor het voetbal dan Poulsen daar ben ik van overtuigd. Die had wedstrijden dat hij echt op de bal kon verdedigen, en met zn techniek, het wegdraaien nauwelijks vast was te zetten. Zijn optredens in de Cl zal ik niet gauw vergeten. Maar in het lezen van het spel vooral als ruimtes groter waren vond ik hem ondermaats. Ook in zn passvariatie. Daar wint Blind het dan bijv. En ook Schone. Verdedigend vond ik Serero onderschat. De move Gudelj op 6 te zetten schaar ik in het rijtje meest merkwaardige keuzes van Frank.

Schone op 6 in 16/17 vind ik niet vergelijkbaar met Serero, Blind en Anita. In 16/17 was Schones rol niet die van spil in de opbouw maar die van fuik achter de inspeelpass. Aan de bal moest hij vooral voeden, juist een 'voetballer' was nodig om die rol te vervullen, zoals hij dat nu in mindere mate ook doet. De vooruitgang met Schone op 6 was heel evident. En dat geld ook voor eerder genoemden. Bij Poulsen had ik daar mn vraagtekens bij. Zonder bal speelde hij in de zone (Schone), als anderen drukzette en de backs de tegenstander vroeg knepen. Dat is heel anders als onder Frank, waarin de 6 de middenvelder was die vaak het spel moest verdelen.
Als jij het over type Poulsen hebt dan heb je het denk ik over een breker? Daar kan ik mee leven maar ik vond Poulsen ook daarin beperkt. Die vond ik in de zone kwetsbaar en vooral goed als hij eenmaal het duel aan kon gaan. Wel denk ik dat de huidige Schone-rol bijv beter bij Poulsen past dan de rol die hij had.
Uiteindelijk vond ik Anita het dichtst komen bij de 6 voor Ajax. Schone vind ik eigenlijk beter passen in zn huidige rol dan als 6. Het licht dus gecompliceerd en heel sterk aan het functioneren van het geheel. Als de discussie is dat jij een type breker wilt op 6, kan ik er wel wat mee. Maar Poulsen zelf vind ik erg gecultiveerd.

Ik vond dat er 1 wedstrijd was waarin Tadic zich ogenschijnlijk uit balans bracht met geklaag en die was tegen Feijenoord.
Overigens ben ik geen fan van het theatrale van Tadic. Alleen denk ik niet dat het hem of het team vaak belemmerd.
0 0
4xEC1
Zelden zo eens geweest met een reactie. Precies dit kan ik me van Poulsen herinneren. Hij heeft zeker zijn waarde gehad maar als hij van Bommel destijds niet zo geweldig had afgestopt had niemand het meer over Poulsen. Die zou het huidige Ajax spel voetballend zeker niet ten goede zijn gekomen.
0 0
Schwalbino
Als die peulvruchtenfilosoof zijn gedachtenkronkels niet voor de telegraaf schreef maar voor Schwalbino Soccer News zou niemand ooit van hem hebben gehoord. En terecht.
1 0
AjaxRobEnschede
Valentijn lult, zeikt, verzint, intrigant, nsb-er, enge man Stop de persen !
4 -1
Labrador
en Valentijn druipt af
3 0