Koeman: 'Niet te makkelijk over vermoeidheid praten'

ArthurV, 18-03-2019 om 16:55, 4711 views, Persconferentie |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Ronald Koeman hoeft het 1-0 verlies van Ajax bij AZ niet per se iets te maken te hebben met eventuele vermoeidheid. De bondscoach is dan ook niet van plan het rustiger aan te gaan doen met geselecteerde spelers met een druk schema voor de boeg.

'Voor de meeste spelers van Ajax is het nieuw, dit soort seizoenen',  benadrukt Koeman op de persconferentie. 'Ze staan in de bekerfinale, hebben een geweldig Champions League-seizoen en spelen echt voor het kampioenschap. Ik denk ook dat ze een goede en grote selectie hebben. Dat hoort wel bij het voetbal en is ook een gewenning.'

'Maar we moeten niet te makkelijk praten over dat het vermoeidheid is', plaatst Koeman een kanttekening. 'Want als je dit soort wedstrijden speelt tegen Real Madrid en dat soort uitslagen boekt, dan lijkt het mij zo dat het ook heel veel energie geeft. Maar dat is niet mijn pakkie-an.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Fysiek valt dit ook wel mee denk ik, op Ziyech na dan, maar die kiest dan ook bewust voor rust. Ik denk dat het vooral mentale moeheid is door de vele wedstrijden en de verwerking van dit alles.
1 0
de-Ajacied
Tadic zei dat hij nu al meer wedstrijden heeft gespeeld (51). dan in een heel PL seizoen

Koeman redeneert alleen vanuit zijn eigen belang en gunt het psv ook wel meer dan Ajax
1 0
3*stars*3
Koeman vergeet dat Ajax nu 45 officiële duels achter de kiezen heeft of nog beter gezegd, hij weet dondersgoed dat Ajax heel veel potjes achter de kiezen heeft.
Tuurlijk speelt vermoeidheid ook een rol.
Maar komt hem nu natuurlijk niet goed uit om dat te roepen want hij kijkt naar zijn team en heeft 2 belangrijke basiskrachten, die voor Ajax spelen.
Oranje zonder Frenkie en De Ligt is gewoon minder.

Had er wel vrede mee als die 2 zich zouden afmelden.
Laat hem maar doen met De Vrij en Rosario.
1 -1
Ajacider
Ben het wel deels met hem eens. Vermoeidheid zit vaak tussen de oren. Hetzelfde als "energie" drankjes. Als de spelers zo vermoeid zijn dan geef je het toch aan op de training. Vind het een slap excuus.
0 -1
L1tman3n
Hou je bek dan lul, als het niet je pakkie an is
2 0
Bonno1978
Als we gisteren met 0-4 hadden gewonnen waren we het roerend met hem eens geweest...
0 -1
JariJari
Nee, dat was ik niet. Fuck Koeman en het NL elftal.
1 -2
BRAMHOUTEN
er zal wel weer een psv-er zich afmelden. maar als een jonge speler van ajax vermoeid is moeten we niet zeuren
5 -5
JariJari
Inderdaad, in NL wordt altijd met 2 maten gemeten. Een maat voor Ajax en 1 voor de rest. Fuck NL en zn kutcompetitie.
1 0
Bramzel
Inderdaad de KNVB helpt in alle opzichten. Met deze taal van de bondscoach zou Bergwijn voorlopig niet meer opgeroepen moeten worden. Die meldde zich af maar kan wel 90 minuten lang een wedstrijd spelen die toen al lang gespeeld was.
4 -1
PetervanAmsterdam
Duidelijke en verstandige uitspraak van Koeman. Iedereen is op dit moment wedstrijdfit, dus niet zeuren en klagen. Het is een eer om voor Oranje te mogen spelen.

De spelers van Ajax hebben tegen AZ al uitgerust. Dus die hebben nu nog energie over.
2 -3
GerardAjax26
Ik begrijp dat Koeman in het belang van Oranje moet denken, maar begin dit soort uitspraken wel zat te worden. Het zal niet voor het eerst zijn dat spelers geblesseerd terug keren van interlands.
4 -2
Bramzel
Zodra spelers geblesseerd terug komen moet de KNVB de competitie maar stilleggen, want er komt een belangrijke wedstrijd aan. Daarnaast wat een rare taal van een bondscoach die moet toch de conditie van de spelers in de gaten houden. Maar volgens mij is het een oefeninterland of heb ik dat verkeerd dus dan is het helemaal belachelijk. Dan stel maar alle PSV-ers op want die spelen niet zoveel wedstrijden.
0 0
AFCAjax
sorry wou je een plusje geven.
1 0
Gecko
Trieste uitspraak. Afzeggen Frenkie. Je hebt grotere belangen voor Ajax
2 -3
Ajacied0591
Wat een domme opmerking van koeman
2 -3