'Dat Ten Hag voor Tadic kiest, zegt genoeg'

BVeenstra, 18-03-2019 om 15:35, 5706 views, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

De commentators van de NOS zijn van mening dat Ajax kampt met een spitsenprobleem. Kasper Dolberg weet al tijden geen goede indruk achter te laten, terwijl Klaas-Jan Huntelaar ook niet overtuigt op de momenten dat hij in de basis staat, zo oordelen de verslaggevers.

'Gisteren (zondag, red.) liep hij (Dolberg, red.) ook te sloffen in de wedstrijd tegen AZ. Hij maakte geen onuitwisbare indruk', stelt commentator Jeroen Grueter tijdens de NOS Voetbalpodcast. 'Huntelaar is een achter-de-hand-spits geworden. In de basis kon hij het ook niet brengen. Ajax heeft al veel doelpunten gemaakt, maar de spitsen hebben daar nauwelijks een aandeel in gehad. Niet als afmakers en niet als aangevers.'

Frank Wielaard neemt het op voor de twee spitsen, al is hij ook kritisch. 'Huntelaar viel heel goed in. Hij maakte oorlog en kopte ballen door naar de goede plekken. Dolbergs loopacties waren goed, maar zijn balbehandeling in het strafschopgebied is nog onvoldoende.'

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak tijdens Rondo zondagavond over Dolberg en gaf daarbij aan dat de Deen beter kan. Jeroen Elshoff: 'Maar hij bedoelt te zeggen dat het beter moet. Ten Hag zegt eigenlijk dat hij niet tevreden is. Je hoopt toch dat het eruit komt, maar dat Ten Hag voor Tadic kiest, zegt genoeg', aldus Elshoff, waarna het slotwoord is aan Arno Vermeulen. 'Je moet Dolberg afrekenen op zijn doelpunten, want verder doet hij niet zoveel voor je elftal. Als dat tegenvalt, blijft er heel weinig over. Dus Ajax heeft wel een spitsenprobleem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Als Dolberg mislukt, ligt dat aan de mensen bij Ajax. Niet aan Dolberg. Wordt momenteel vermoord waar hij speelt. Iedereen loopt m in de weg. En veel verticale passes naar hem worden niet gegeven.
3 0
Schwalbino
Op zijn leeftijd moet je zoveel mogelijk minuten maken en die kans krijgt hij niet. Dit seizoen ligt de nadruk op Europese prestaties en TH kiest dan meestal voor Tadic. Jammer want ik vind de ontwikkeling van spelers belangrijker dan de laatste 8 in Europa.
0 -1
Ajacider
Dolberg is een fantastische voetballer, alleen voetbal is een teamsport. Zijn asociale introvert haast autistisch karakter maakt het moeilijk om hem te laten functioneren in een team. Als de automatismen er zijn en het aanvallend spel verloopt vloeiend dan komt hij op het scorebord. Als er gebikkeld, gecoached en aangestuurd moet worden heb je er weinig aan. Kan me ook wel voorstellen dat zo'n dooie tinus vaak wordt overgeslagen alleen al omdat je als medespeler al niet aan hem denkt.
0 -3
AjaxPassion
Als iemand een asociale speler in het veld is, dan is het Ziyech wel.
1 0
Hagmag
Huntelaar is momenteel beter dan trekpop Dolberg,
4 -4
Schwalbino
Men heeft je wat weinig beschaving bijgebracht zo te lezen. Is er een reden om zo denigrerend over hem te doen?
2 0
pimp
Nou dan halen we in de zomer toch gewoon Suarez terug
0 -1
edwin3009
Huntelaar moet er gewoon in,dat zei ik gisteren voor de wedstrijd ook al
3 -1
AFCAHOOLIGAN
Ik deel dezelfde mening, Huntelaar kan tenminste oorlog maken! Dolberg stond er met zn haarnetje er bij als een pop
0 0
carlo30
meestal als dolberg invalt is het spel al gelopen en maakt het team de wedstrijd af zonder al te veel inspanning, zelfde met labyad.
dus dan word het moeilijk scoren als het team hun best niet meer doet.
0 0
Ruff Rhythim
Ik denk dat het project Dolberg op het punt van definitief mislukken staat....
5 -1
Rsv
Het leek na de winterstop even goed te komen met Dolberg maar het lijkt de laatste wedstrijden weer nergens op. Telkens te laat, slechte passes, geen beleving. Eeuwig zonde
0 0
DannTheDon020
Scoren beide toch evenveel als Luuk de Jong samen? Dus wat lult de media nou, doet Luukie het dan ook niet goed?
1 0
altijdwelwat
Je kan van de Jong vinden wat je wil , ook niet minn smaak als spits. Maar als Dolberg ook maar 5% van zijn drive had gehad was hij al een stuk verder....werkt zich een slag in de rondte voor zijn ploeg , vecht duela uit , maakt ruimte voor medespelers.
1 -1
Mario65
Heel Nederland ziet en zegt dat Dolberg net zo veel presteert als een lul op een drumstel met een kutgeluid, maar Ten Hag blijft hem maar als eerste keuze boven KJH inzetten.
Soms een actie, maar meestal een figurant.
Overmars zou moeten ingrijpen en ook z.s.m. een geweldige spits aan moeten trekken.
Er is geld zat zeg, dus onderneem actie.
0 0