'Ajax-supporters, klap voor Ronaldo'

GinoHaverkamp, 18-03-2019 om 11:15, 20297 views, De Limburger |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald Waterreus is van mening dat men de klasse van Cristiano Ronaldo moet inzien en waarderen. Dat schrijft de oud-doelman in zijn column in De Limburger.

De ex-international zag Cristiano op het EK van 2004 van dichtbij (Nederland nam het in de halve finale op tegen het Portugal van Ronaldo en Waterreus zat op de bank, red.) en kon sindsdien niet meer naar hem kijken zonder zich te ergeren aan de Portugees. 'Sindsdien protesteerde mijn lichaam steevast als ik hem ergens voorbij zag komen op televisie. Een nest mieren riep bij mij meer sympathie op dan Ronaldo. Te aanstellerig. Te verongelijkt. Te plastic.'

Maar de columnist is om. 'Zijn wedstrijd tegen Atlético Madrid vormde voor mij daarvoor de definitieve doorslag', schrijft hij. Juventus stond over twee wedstrijden 2-0 achter tegen de Madrilenen, maar door een hattrick van Ronaldo gingen de Italianen alsnog door naar de kwartfinale. Waterreus: ' Vooraf zeggen dat je Juventus naar de volgende ronde gaat schieten en dit dan vervolgens ook waarmaken; dan ben je gewoon een klasbak.'

In de kwartfinale nemen Ronaldo en Juventus het op tegen Ajax en mogelijk wordt het één van de laatste keren dat de wereldster voet op Nederlandse bodem zet. Waterreus vindt dat de Ajax-supporters in de Johan Cruijff ArenA, net als hij zelf, enkel genieten van Ronaldo. 'Fluit hem tijdens de wedstrijd desnoods uit als u dit niet kunt nalaten. Maar alsjeblieft, beste Ajax-supporters. Ga na afloop, ongeacht het resultaat, met zijn allen staan voor dit levende fenomeen. Neem de tijd om onbedaarlijk hard voor hem te applaudisseren. Scandeer eindeloos zijn naam.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4xEC1
Ik zie het nog steeds voor me: Waterreus bij zijn afscheid bij PSV die wordt aangekondigd door de stadionspeaker met: Ronaaaaald......... Koeman!!!
Hij heeft er denk ik nog steeds last van getuige zijn uitspraken.
3 0
Aeter
Toon respect inderdaad, maar wel als we dronken zijn van euforie en de oude dame de champions league uit hebben geknikkerd. Dromen mag!
1 0
Fredschuit1
Die waterreus heeft volgens mij nog steeds een hoop alcohol in zijn bloed van het carnaval. Wat een togushoofd!
1 0
Restored
doeiiii
2 0
TontoKarnaggel
Te aanstellerig. te verongelijkt, en dat zegt iemand die van bommel tot zijn beste vrienden rekend :)

btw, zie geen reden om ronaldo uit te fluiten, en al helemaal geen reden om voor hem te klappen. Zolang ronaldo niet voor Ajax (heeft) (ge) speeld, is het voor mij een voetballer als elke andere.
0 0
Superjan
Oh ik dacht aan de titel te zien dat we hem moesten slaan.
1 0
Ajacider
Laat Ronald Waterreus zich lekker bekommeren om keepers en PSV. Hij heeft de commerciële aantrekkingskracht van Ajax ontdekt. Klappen voor je tegenstander. De mensen in de ArenA zijn Ajax supporters.
1 0
Tinus
Het heeft wat tijd gekost, maar Ronald Waterreus is eindelijk overtuigd van de klasse van Ronaldo. En omdat de grote Waterreus om is, moeten de Ajacieden voor hem klappen. Raar verhaal.
Niemand hoeft te klappen voor Ronaldo, moet je lekker zelf weten. Maar hopelijk krijgt hij wel het respect dat hij verdient en wordt hij niet uitgefloten omdat er Ajacieden in het stadion zitten die het nodig vinden om hem te beledigen. Bovendien zou het nog dom zijn ook, want deze man kan nog meer uit zichzelf halen als hij zich getergd voelt.
Bij mij heeft Ronaldo veel respect gewonnen toen hij weigerde om een bewuste kaart te pakken bij Ajax-Real.
2 0
3*stars*3
Geen Cristiano fan en klappen is overdreven maar het is wel een legend en we gaan hem toch missen als hij stopt.

Je ziet trouwens gelijk verschil als hij niet meedoet bij Juve want ze verloren gister gelijk.
Lekkerste zou natuurlijk zijn als Ajax Juve kan uitschakelen met Cristiano.
Hij heeft al genoeg bekers gewonnen! ;-)
0 0
Jaridebeste
Ik fluit niet en ik klap niet. Waarom in godsnaam. En waarom halen allerlei figuren hier Messi erbij? Dit gaat toch om Ajax of niet! Wat een geneuzel. En Waterreus lijkt steeds meer de nationale dorpsgek te worden. Waar bemoeit die kerel zich mee. Hou je lekker bij die grafclub uit Eindhoven.
2 0
Marcao
Die Waterreus geeft zijn domme hoofd te vaak tegen de paal gestoten.
0 0
Freddy Al
Ik ga echt niet klappen voor een arrogant over het paard getilt ventje die helaas heel erg goed kan voetballen maar die van mij geen enkel respect krijgt vanwege alleen dat.

Ik heb ronduit een hekel aan dat soort typetjes die zich boven de rest verheven voelen, bah!
2 0
Simon1
Heeft Waterreus te weinig aandacht gekregen van zijn vrouw dat hij nu geilt op Ronaldo?
1 0
goajaxgo
Ik stel voor dat ons eerste elftal die klap uitdeelt.
0 0
trodat4030
Dus omdat jij verliefd op m bent, moeten wij klappen.....? Pleur toch op, Ronald Koeman.....
3 0
Gouda
Hahahahaha! Jij bent net als die omroeper van psv.
1 0
mickey2602
Het is toch echt Ronald Waterreus die dit zegt,niet Koeman;-)
0 -1
kampioen0809
Mensen die de klassiekers niet kennen... :-)
2 0
Leo252
Buiten het veld een zeer sociaal mens, erbinnen een zeer goede voetballer maar vooral ook een zelfingenomen arrogante kwal. Je hoeft hem niet uit te fluiten maar klappen hoeft ook zeker niet.
Overigens, geef mij Messi maar.
0 0
Vince355
Ronaldo is die avond de tegenstander van Ajax. Waarom in godsnaam klappen voor hem?
0 0
aka
Idd
0 0
X-RaY
Wat een kansloos artikel van een nog kanslozer persoon en dan ook nog hier op AS posten.
Er is werkelijk geen hond hier die zit te wachten op de mening van deze kneus.
5 0
Ajaxxxisdebeste
Waterreus moet zijn smoel houden en zich bezig houden met Fc Boertjes
3 0
Ajax114
In ieder geval niet uitfluiten. Wat een topper en inspiratie zou dat moeten zijn voor andere voetballers. Elke wedstrijd weer het uiterste uit zichzelf halen. Ook als hij tegen Bologna moet spelen. Ja , Ajax spelers daar voelt Ronaldo zich niet te groot voor zoals jullie jezelf niet kunnen motiveren tegen Zwolle, Heracles en AZ. Ik gun Juventus de CL niet maar gun het Ronaldo wel om deze te winnen.
0 -3
stefanwillem
koekoek
2 0
Indojood
Met heel het stadion "Messi, Messi" schreeuwen...
0 -9
Ronaldinho020
Ja dat moet je doen, legt die er zeker 5 in
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Ik klap niet voor Ronaldo en ik fluit 'm ook niet uit. Moeilijker hoeft het niet te zijn.
3 0
Murph
Klappen voor die engerd nooit niet.
0 0
kampioen0809
Hou alsjeblieft op zeg. Man, man, man wat is het toch altijd met dit soort verzoeken? Zoiets zou, als het als moet gebeuren, toch altijd spontaan gebeuren? Ik vind het zelf echt flauwekul btw.

Maar goed, ik geef dan ook echt heel erg weinig om de status van voetballers. Vind dat Messi vs Ronaldo gedoe trouwens ook enorm kinderachtig. Van die zogenaamde Nederlandse 'fans' van Messi en Ronaldo, lachwekkend wmbt.
4 0
Ajax412
Hij is echt van een bijzonder hoog niveau, speelt altijd zeer degelijk en verzaakt nooit. Hij piekt altijd op momenten dat het moet. Een echte kampioenenmaker. Net als Ramos... Zonder gekkigheid, respect voor Ronaldo, maar voetballers als Messi en Ronaldinho zijn waar ik de tv voor aan zet. Ik kan zelfs meer genieten van de dribbels en combinaties van Neres dan van Ronaldo die er een paar ballen goed in kopt.
2 -2
Oordopjes
Als die dan ook een wereldgoal scoort, en als wij allemaal gaan klappen komt die dan ook naar Ajax? Dan zou ik zeker te weten klappen!
1 0
AFCA14JC
Diep respect voor Ronaldo maar voor mij is Messi in alles behalve koppen en drive beter (qua kwaliteit). Messi is in mijn ogen veel completer.

Probleem is dat op korte termijn Ronaldo beter heeft gepresteerd in de CL en de CL is alles bepalend voor de publieke opinie terwijl Messi op een eiland bij Messilona speelt sinds Guardiola/Vilanova vertrokken zijn. Voetbal blijft een teamsport en gelang er geen goede trainer (Valverde)/medespelers (slechte aankopen Barca) zijn kan je gewoon niet optimaal presteren, desondanks wordt Messi elke jaar topscorer en zo goed als elk jaar kampioen en wordt hij individueel alleen maar beter.

Wat Ronaldo ook nog presteert en hoeveel Ballon d'ors hij nog wint, voor mij is Messi de beste. Het Barcelona van Guardiola, Messi, Iniesta, Xavi, Busquets, Pedro etc. is een van de beste zo niet het beste team wat ik ooit heb gezien.
0 -1
Bobbaasje
Als je fluit hoor je niet in een voetbal stadion thuis.
0 -2
trodat4030
Volgens mij denken scheidsrechters daar wel iets anders over..
0 0
hakkietjakkie
Please, ik smeek iedereen in het stadion deze man niet uit te fluiten als hij aan de bal komt. Dat triggered hem alleen maar! Gaat hij beter van spelen!
7 -2
Gerrr
Ronaldo speelt al jaren continu de sterren van de hemel en is belangrijkste man van het team, maar Waterkneus was pas om na afgelopen week.
Wat een idioot.
6 -1
Klasseman
We kunnen hem natuurlijk ook klappen geven, zomaar gratis en voor niets en we staan bekend dat we daar niet gierig mee zijn.
0 0
jo1
Ronaldo is net al Messi een fenomeen. Diep respect, gaat Ajax ook uitschakelen
0 -2
AFCA.
Of we scanderen met 55000 man gewoon Messi
3 -5
Vince355
Zou niet weten waarom.
1 0
Ferd
Een nest mieren heeft meer sympathie dan Waterreus bij mij.
3 0
Raoul14
Klappen is overdreven, dat krijgt aleen Messi voor elkaar. Maar uitfluiten ook niet, want dat maakt hem alleen nog scherper.
0 -1
Bjorn
Wellicht had hij deze oproep aan PSV-supporters kunnen doen, maar die club laat het Europees al een jaar of 8 afweten. Dan loot je ook geen Juventus.

Ik heb groot respect voor Ronaldo en zijn prestaties, maar je kan geen stadion op commando laten klappen.
3 0
Joseph
Duidelijk een PSVer, niet gewend aan grote spelers in zijn stadion..
2 0
MH1988
Vreselijke vent.. Niet de allerbeste, wel de allergrootste voetballer van zijn generatie.
1 -1
Koekepeer
Dat is Kristof van Hout, niet Ronaldo
0 0
Vierendertigste
Ondanks dat ik een pishekel aan hem heb, heb ik toch respect.
Uitfluiten: NEE
Applaudiseren: ook niet
Er is maar ËËN grootheid; die van Barcelona
3 -3
Terugnaardemeer
Een staande ovatie voor de spelers van Ajax die tegen een speler van het niveau Ronaldo mogen spelen in de kwartfinale. Ronaldo zelf mag van mij thuis blijven. De klasse van Messi is nog leuk om in levende lijve te zien. Ronaldo blijft een mierenhoop. Fascinerend om te zien. Maar je wil hem niet in je tuin hebben.
2 -1
Labrador
Ik klap niet voor Ronaldo. Opzouten.
4 -3
Bijgoochem
Als hij weer van die gekke maniertjes heeft en een paar keer jankende schwaldes maakt, ga ik luid fluiten. Maar waarschijnlijk zit hij gewoon in de zak van Joël en Mathijs dus valt er weinig te fluiten
0 0
NelsonAFCA
Als we klappen komt hij naar Ajax.
3 0
L1tman3n
Messi Messi Messi
9 -5
Gecko
Fluit hem niet uit. Maar ga ook niet zijn naam scanderen
Ben Ajacied. Geen fan van juve
4 0
AFCA2211
Ik mag zowel Ronald als Ronaldo niet, maar opzich heeft hij wel een punt.
Stel je voor dat hij voor Ajax was komen spelen, denk niet dat we hem dan uitgefloten hadden.
2 -1
Ferd
Ik denk het wel. Paar schoten over, drie keer balverlies en het fluiten was begonnen. Ziyech, Veldman en vele andere Ajacieden kunnen daar over meespreken.
1 0