Jans: 'Gaat veel mentale focus naar Europees voetbal'

JesseTH, 17-03-2019 om 22:45, 3706 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ron Jans en Evgeniy Levchenko zagen zondag een matig Ajax voetballen tegen AZ. Laatstgenoemde viel vooral het vele balverlies van de Ajacieden op, maar Jans heeft er wel een verklaring voor.

'Een aantal jongens is niet gewend om een heel seizoen alle wedstrijden negentig minuten te spelen', meent Jans aan tafel bij Studio Voetbal. 'Op het moment dat je Europees speelt, gaat daar zoveel mentale focus naartoe dat je toch een dip krijgt. Tegen PEC was het ook al niet geweldig. Het is lastig om elke wedstrijd fysiek en mentaal fris te zijn.'

Levchenko zag Ajax zondag vooral veel vreemd balverlies lijden. 'Het leek er een beetje op dat ze moe waren. De Ligt speelt normaal gesproken heel makkelijk ballen in, maar hij leed gewoon drie of vier keer achter elkaar balverlies. Blind gleed ook uit, dat gebeurt normaal gesproken niet zo snel. Er waren te veel spelers die het lieten afweten.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HsvHoek
Het is heel simpel, als blijkt dat we aan het eind van het seizoen alleen de beker gewonnen hebben dan is het gewoon weer een mislukt seizoen.
Leuk dat gedoe in de CL maar als dat betekent dat we in NL lopen te kloten en weer geen kampioen worden dan gaat er iets goed fout.
0 0
Ajaxxxisdebeste
We willen toch Europees aanhaken, waarom moet het een keuze zijn tussen het één en andere... we hebben veel meer aanzien gekregen door finale EL en CL campagne dan 4 landstitels op rij bijv... we moeten streven naar niet één van de twee maar beiden
0 0
arigold
Maar wellicht is de huidige selectie daar niet klaar voor, of niet goed genoeg, of te klein voor?
0 0
arigold
Maar dan gaat een Europese campagne dus waarschijnlijk ten koste van landstitels, willen we dat?
0 0
Ruff Rhythim
Dat was twee jaar geleden toen we de finale van de UEFA-cup haalden feitelijk ook al het geval.

Uiteraard moeten het En/En zijn. Geen keuze maken. Je moet niet trots op je borst kloppen en zeggen dat je in maart nog op drie fronten om alle prijzen strijdt en dit dan vervolgens niet waar kan maken.

Eigenlijk kan je wel constateren dat de club Ajax daar nog niet als zodanig op is ingericht.
0 0
arigold
Exact, maar dat is ook erg lastig.

Hoe mooi zou het zijn als je nog twee spelers als Tadic erbij zou hebben? Maar stel je voor dat we geen CL structureel halen, dan heb je op den duur weer té grote risico's genomen.
0 0
Bennyben
Helemaal mee eens veel mensen praten wel over Feyenoord en PSV maar de cl ga je toch nooit winnen dus waarom daar de focus leggen uiteindelijk word je afgerekend op de prijzen en daarin doen PSV en Feyenoord het de laatste 5 jaar stukken beter in.
0 -2
arigold
Ik kan geen keuze maken.

Volgens mij moet Ajax (Overmars) een keuze maken, als je dit structureel wil blijven volhouden, dan moet de reservebank worden versterkt.

Hierdoor kan de trainer beter rouleren. ETH heeft dat geprobeerd, maar dat pakte verkeerd uit. Hij zit zelf dus in een spagaat omdat hij ook wel weet dat het zware programma steeds meer krachten kost, maar dat de bank geen zekerheid geeft op succes. Wedstrijden om nieuwe wijzigingen uit te testen zijn er niet.
0 0
Biss
Ohja, want niemand op de wereld zal natuurlijk ooit het kampioenschap Eredivisie van PSV vergeten.
Terwijl aan de andere kant het kleine Ajax het CL-monster Real Madrid uitschakelt en doorgaat naar de kwartfinale. Dat zal men waarschijnlijk nu alweer vergeten zijn.

- ‘cl ga je toch niet winnen’ .. iemand wint em, waarom wij niet dan? Niet des Ajax om bij voorbaat al op te geven. Alles is mogelijk.

- ‘uiteindelijk word je afgerekend op de prijzen’ .. door wie? Ik denk dat de grootste talenten vd wereld, ook na 4-5 jaar geen kampioenschap, liever naar Ajax komen dan Psv/Fey. Geldt ook voor trainers. Hoeveelheid supporters van ajax groeit ook, internationaal vooral.
De hele wereld praat weer over Ajax, reken jij ons maar lekker af op de prijzen. Dan geniet ik van het mooie voetbal.
2 0
Ajacied33
Dat is het nadeel van succesvol zijn in Europa. Het gaat je punten kosten in de nationale competitie. CL winnen we toch niet, dus de titel moet de volledige focus hebben vind ik. Ik ga er nog steeds vanuit dat wij kampioen gaan worden. Psv kan echt gewoon niet, zo'n ontzettend laffe ploeg mag niet beloond worden
2 -1
Ajax4proud
Weet je hoe de Boer 4 seizoenen achter elkaar de kampioenschap heeft gewonnen. Juist, de laatste seizoenen was ook niet om aan zien. Als PSV kampioen wordt maakt niet uit op wat voor een manier, geloof me dan zijn die gasten blij. Ajax daarentegen laat het niet altijd zien terwijl ze wel het beste elftal hebben van NL. Bij Ajax zie je niet de mentaliteit wat ze wel Europees elke keer laten zien.

Ik ben benieuwd of PSV punten laten liggen maar dan zal Ajax alle punten moeten pakken alleen dat zie ik niet gebeuren..
0 0
BokkieBokstra
PSV heeft in ieder geval als voordeel dat het programma minder vol is. Overigens ik vind PSV helemaal niet zo laf, van Bommel speelt al veel aanvallender dan onder Cocu. Wel waar dat PSV al een aantal keren op het einde van de wedstrijd heeft afgedwongen. Ook een kwaliteit, laat dat maar aan van Bommel over, een ijzervreter.
1 -1
Middenweg401
Het werd perfect samengevat door Jans met die mentale focus continu.

Ajax moet Europees opboksen tegen meer ervaring, minder jong en bredere selecties, en nationaal tegen uitgeruste teams die die ene wedstrijd willen pieken. Kan niet 50 wedstrijden per jaar goed gaan (elke wedstrijd top zijn met zo'n ,i.m.o., smalle selectie).
2 0
MPAjax
Tegen PEC moest hij al spelers opstellen die ook een kans verdienen, snap niet dat hij dat inzicht niet heeft.

Huntelaar ipv Dolberg, Magallan ipv Blind, Veltman ipv Mazraoui, Labyad ipv Ziyech, veel slechter had het toch niet gekund aangezien de spelers die normaal spelen even goed zijn in hun recente staat. Had hij de basisspelers rust kunnen geven.

Dat zou ook een verrassingseffect hadden betekent voor de tegenstander. Dat lijkt me meerdere plannen hebben ipv één uitgemolken plan.
1 -2
sjaakthenler
Als hij dat zou doen en ze zouden verliezen tegen Zwolle, dan zou hij compleet afgebrand worden. Herinner je je de eerste wedstrijd van het seizoen nog?
2 0
BokkieBokstra
Ben het wel eens met Jans, het vraagt veel, ook mentaal het Europese voetbal. Ajax was niet fris vanmiddag. Het is nog niet helemaal gedaan, over twee weken er tegenaan tegen PSV.
1 0